Dziś pytanie? - dziś odpowiedź!
Moderatorzy: gharvelt, Bartosz, Dobromir, Moderatorzy
Witam!
Poszukuję dobrego, sprawdzonego programu do katalogowania płyt CD. Konieczne opcje to możliwość dodawania muzyków występujących na płycie i wbudowana wewnętrzna wyszukiwarka, która później pozwoli na wyszukiwanie płyt według nazwisk grających na niej muzyków. Mile widziana byłaby też możliwość dodawania kilkuzdaniowego opisu do każdej płyty. Oczywiście takie opcje jak sortowanie płyt według lat, możliwość dodawania okładki, sortowanie według gatunków też mile widziane. Plus oczywiście możliwość wyszukiwania według tytułów utworów. Znacie coś takiego?
Program może być darmowy, ale nie musi - mogę kupić.
Poszukuję dobrego, sprawdzonego programu do katalogowania płyt CD. Konieczne opcje to możliwość dodawania muzyków występujących na płycie i wbudowana wewnętrzna wyszukiwarka, która później pozwoli na wyszukiwanie płyt według nazwisk grających na niej muzyków. Mile widziana byłaby też możliwość dodawania kilkuzdaniowego opisu do każdej płyty. Oczywiście takie opcje jak sortowanie płyt według lat, możliwość dodawania okładki, sortowanie według gatunków też mile widziane. Plus oczywiście możliwość wyszukiwania według tytułów utworów. Znacie coś takiego?
- Backside
- limitowana edycja z bonusową płytą
Nie znam takiego programu, ale... nie lepiej korzystać z Discogs.com? Spełnia wszystkie twoje oczekiwaniakłapouch pisze:Witam!
Moj kolega od wielu lat uzywa tego - http://catraxx.software.informer.com/
Robi wszystko to o co pytasz plus wiecej.
Teraz czytam, ze ludzie stojacy za Catraxxem zawiesili dzialalnosc a to ma byc alternatywa: http://www.collectorz.com/music/catraxx ... vQodvV8Apw
pzdr
mir
Robi wszystko to o co pytasz plus wiecej.
Teraz czytam, ze ludzie stojacy za Catraxxem zawiesili dzialalnosc a to ma byc alternatywa: http://www.collectorz.com/music/catraxx ... vQodvV8Apw
pzdr
mir
No tak, ale jak będę na przykład szukał płyt, na których zagrał powiedzmy Alan Holdsworth, to Discogs wyrzuci mi około 200 tytułów i będę musiał się przez to wszystko przebijać, a program ma pokazać tylko płyty z mojej kolekcji nagrane z udziałem Alana.Backside pisze:Nie znam takiego programu, ale... nie lepiej korzystać z Discogs.com?
mir dzięki serdeczne, zaraz będę testował !!!
Jeśli się zarejejestrujesz i zaznaczysz jakie masz płyty to Discogs pokaże Ci wyniki z Twojej kolekcji.kłapouch pisze:No tak, ale jak będę na przykład szukał płyt, na których zagrał powiedzmy Alan Holdsworth, to Discogs wyrzuci mi około 200 tytułów i będę musiał się przez to wszystko przebijać, a program ma pokazać tylko płyty z mojej kolekcji nagrane z udziałem Alana.Backside pisze:Nie znam takiego programu, ale... nie lepiej korzystać z Discogs.com?
http://www.progarchives.com/artist.asp?id=212
Czy mi się wydaje, czy znany nam Lizard zmienił skład ? Moje pytanie: co to za zespół na zdjęciu? Jak spowodować aby zdjęcie zostało zmienione? Podobno były już poczynione próby ale okazały się bezskuteczne.
Czy mi się wydaje, czy znany nam Lizard zmienił skład ? Moje pytanie: co to za zespół na zdjęciu? Jak spowodować aby zdjęcie zostało zmienione? Podobno były już poczynione próby ale okazały się bezskuteczne.
- Inkwizytor
- limitowana edycja z bonusową płytą
Czy nie orientuje się ktoś z jakich syntezatorów korzystał Mladen Franko przy realizacji Amazing Space ?.... - to że z instrumentów klawiszowych obecne jest piano, clavinet i fender rhodes to oczywiste....a dalej ?... bo chyba mini mooga tam nie słuchać.... na pewno jest jakaś string maszyna tylko jaka ..... może Hohner String Melody ?....
...Nobody expects the Spanish inquisition !