Black Sabbath
Moderatorzy: gharvelt, Bartosz, Dobromir, Moderatorzy
- stranger
- maxi-singel kompaktowy
tryton65 pisze:Oni miotali sie pomiedzy dokonaniami z Dio i Ozzym.No i wyszla kompletna klapa .
Ten opis wg. mnie idealnie pasuje do albumu Dehumanizer, na którym to panowie chcieli powrócić do lat świetności z czasów albumów H&H ale akurat w tym przypadku przeliczyli się - kompozycje są mdłe, z powtarzalnymi riff'ami. Poza tym to był zresztą zły czas na taką muzykę - czasy szalejącego grandżu zepchnęły klasyczny HM na kilkuletni niebyt. Dla mnie ten album należy do najsłabszych dokonań płytowych kwartetu z Birmingham.
A czy to jest oficjalny klip do wspomnianego utworu?stranger pisze:Jest tylko w wersji liveGeminiman pisze:Czy ktoś z was widział w telewizji klip do utworu God is Dead?
http://www.universalmusic.fr/black-sabb ... d_Is_Dead/
Stranger, czy to ty z Forum 80s? Jeżeli tak, to zadam Ci jedno pytanie. Czy moje konto na forum w grudniu 2011 zostało usunięte czy tylko zablokowane. Niby jestem widoczny, ale nie mogę się zalogować. Powiedz mi jak to jest naprawdę.
Grupa Black Sabbath nagra jeszcze jedną płytę studyjną i wyruszy w ostatnią trasę koncertową w swojej karierze. Tak powiedział Ozzy w wywiadzie dla czasopisma Metal Hammer.
http://muzyka.onet.pl/newsy/black-sabba ... erze/5br81
http://muzyka.onet.pl/newsy/black-sabba ... erze/5br81
Kto wie czy to nie sukces artystyczny, a w drugiej kolejności komercyjny ostatniej płyty (i oczywiście tras) jest dla niego najlepszą kuracją.
Trasy na pewno ich mocno eksploatują, więc może najlepszym pomysłem byłoby skupienie się na płycie (albo pięciu - nie mam nic przeciwko )?
Trasy na pewno ich mocno eksploatują, więc może najlepszym pomysłem byłoby skupienie się na płycie (albo pięciu - nie mam nic przeciwko )?
Adoptuj, adaptuj i ulepszaj.
Black Sabbath to zespół, którego twórczość pasuje mi od czasu kiedy na pozycje wokalisty nominowano R.J. Dio. Kompletnie nie pociąga mnie wokal Ozzy'ego, wolę drapieżny i dziki głos Ronniego. Wokaliści z rodziny "purplowskiej" wypadli według mnie tak sobie, zwłaszcza Gillian. Hughes jeszcze dał radę. Jednak wraz z nastaniem Hughesa zespół zaczął grać taki przystępny dla wszystkich rock, zamiast heavy metalu którego byli prekursorem. Po tym jak "stołek" wokalisty objął Tony Martin wydaje mi się, że wróciło na chwilę to dzikie brzmienie, choć wzbogacone o większą melodyjność.
Z innego wątku:
A czy to naprawdę koniec? Raczej wątpię, podejrzewam, że ukaże się jeszcze jakiś koncert, który też wprawi mnie w dobry nastrój.
Raczej przeciętnej? Chciałbym żeby tylko takie odrzuty z sesji się ukazywały (vide ostatni Floyd). Klasyczne łojenie Sabbs w starym stylu, Ozzy drze się jak należy, bas dudni, riffy jak się patrzy. Chcę więcej takich odrzutów! Wiem, malkontenci zawsze się znajdą, ale chyba lepiej mieć 4 nowe, bardzo przyzwoite utwory niż nie mieć nic lub mieć ścinki z konsolety. Koncertowe kawałki też bardzo dobre. Ja tam się niezmiernie cieszę z tego wydawnictwa.kłapouch pisze:Black Sabbath - The End.
[...] Otrzymujemy 55 minut muzyki. Raczej przeciętnej. 4 utwory są odrzutami z sesji do "13", cztery inne to materiał koncertowy z lat 2013-14.
A czy to naprawdę koniec? Raczej wątpię, podejrzewam, że ukaże się jeszcze jakiś koncert, który też wprawi mnie w dobry nastrój.
- stranger
- maxi-singel kompaktowy
Póki co, ukazują się sprzeczne informacje: raz - że to już koniec, dwa, że (być może) nagrają jeszcze materiał z premierowym materiałem. Która opcja zwycięży? czas pokaże.Włodek pisze:A czy to naprawdę koniec? Raczej wątpię, podejrzewam, że ukaże się jeszcze jakiś koncert, który też wprawi mnie w dobry nastrój.
Niejaka Shannon Madden postanowiła stworzyć petycję o zmianę hymnu USA.
Obecny hymn dumnie służył USA przez wiele lat. Jednakże... nadszedł czas, by odprawić ten stary standard na emeryturę i wybrać utwór, który lepiej odzwierciedli Amerykę, jej politykę i jej praktyki. Nominuję utwór „War Pigs” Black Sabbath.
Oj, to się chyba nie uda , ale trzeba przyznać, że babka ma charakter.
Z tego co pamiętam, Sabsi chcieli zatytułować swój drugi album jako "War Pigs", ale producenci na siłę ich zmusili do zmiany tego pomysłu, ze względu na przyszłą dystrybucję w USA.
Liryki poniżej, jakże ponadczasowe...
Generals gathered in their masses,
Just like witches at black masses.
Evil minds that plot destruction,
Sorcerer of death's construction.
In the fields the bodies burning,
As the war machine keeps turning.
Death and hatred to mankind,
Poisoning their brainwashed minds.
Oh lord yeah!
Politicians hide themselves away,
They only started the war.
Why should they go out to fight,
They leave that role to the poor.*
Time will tell on their power mind, **
Making war just for fun.
Treating people just like pawns in chess,
Wait till their judgement day comes.
Now in darkness world stops turning,
Ashes where the bodies burning.
No more war pigs have the power,
Hand of God has struck the hour.
Day of judgement God is calling,
On their knees the war pig's crawling.
Begging mercy for their sins,
Satan laughing spreads his wings.
Obecny hymn dumnie służył USA przez wiele lat. Jednakże... nadszedł czas, by odprawić ten stary standard na emeryturę i wybrać utwór, który lepiej odzwierciedli Amerykę, jej politykę i jej praktyki. Nominuję utwór „War Pigs” Black Sabbath.
Oj, to się chyba nie uda , ale trzeba przyznać, że babka ma charakter.
Z tego co pamiętam, Sabsi chcieli zatytułować swój drugi album jako "War Pigs", ale producenci na siłę ich zmusili do zmiany tego pomysłu, ze względu na przyszłą dystrybucję w USA.
Liryki poniżej, jakże ponadczasowe...
Generals gathered in their masses,
Just like witches at black masses.
Evil minds that plot destruction,
Sorcerer of death's construction.
In the fields the bodies burning,
As the war machine keeps turning.
Death and hatred to mankind,
Poisoning their brainwashed minds.
Oh lord yeah!
Politicians hide themselves away,
They only started the war.
Why should they go out to fight,
They leave that role to the poor.*
Time will tell on their power mind, **
Making war just for fun.
Treating people just like pawns in chess,
Wait till their judgement day comes.
Now in darkness world stops turning,
Ashes where the bodies burning.
No more war pigs have the power,
Hand of God has struck the hour.
Day of judgement God is calling,
On their knees the war pig's crawling.
Begging mercy for their sins,
Satan laughing spreads his wings.
http://allegro.pl/black-sabbath-sabbath ... 32736.html
Jest coś wyjątkowego w tej płycie (poza muzyką oczywiście), że kosztuje 347,99zł?
Jest coś wyjątkowego w tej płycie (poza muzyką oczywiście), że kosztuje 347,99zł?