Przy muzyce o futbolu
Moderatorzy: gharvelt, Bartosz, Dobromir, Moderatorzy
Re: Przy muzyce o futbolu
Lechia -Raków 1:2. Patryk Makuch - to imię ma dobre tradycje w Rakowie Częstochowa.
- Bednaar
- zremasterowany digipack z bonusami
A ja się cieszę z wygranej Widzewa - co prawda wynik sugeruje, że łatwo nie było, ale zawsze 3 pkt, do przodu
vertical_invader
- WOJTEKK
- box z pełną dyskografią i gadżetami
Było dosyć łatwo, Widzew miał sporą przewagę.
- alternativepop
- remaster
- Kontakt:
To miło . W gruncie rzeczy mam podobne podejście w kontekście ŁKS-u. Choć oczywiście czasami małe złośliwości dla dodania kolorytu są ok .
No i przez parę godzin Widzew był nawet wczoraj liderem tabeli . Mam nadzieję, że to dobry prognostyk.
- Bednaar
Pewnie - mam kolegę Widzewiaka i zawsze usłyszy ode mnie jakieś drobne uszczypliwości - oczywiście odpłaca się pięknym za nadobne - ale wszystko na luziealternativepop pisze: ↑24.08.2024, 20:26To miło . W gruncie rzeczy mam podobne podejście w kontekście ŁKS-u. Choć oczywiście czasami małe złośliwości dla dodania kolorytu są ok .
Generalnie kibicuję Widzewowi poza jednym przypadkiem: gdy gra z ŁKS
vertical_invader
- WOJTEKK
Lewy drugi mecz i trzeci gol. No. Pięknie.
- WOJTEKK
Uszczypliwości? Ostatnio trudno, bo Widzew naprawdę coś gra. Piast wygrał z Zagłębiem zgodnie z moimi przewidywaniami, a Craxa z Górnikiem - też jak stawiałem. zresztą Craxa to gra teraz tak, że uj, poezja. Może pójdą na majstra?Bednaar pisze: ↑24.08.2024, 21:17Pewnie - mam kolegę Widzewiaka i zawsze usłyszy ode mnie jakieś drobne uszczypliwości - oczywiście odpłaca się pięknym za nadobne - ale wszystko na luziealternativepop pisze: ↑24.08.2024, 20:26To miło . W gruncie rzeczy mam podobne podejście w kontekście ŁKS-u. Choć oczywiście czasami małe złośliwości dla dodania kolorytu są ok .
Generalnie kibicuję Widzewowi poza jednym przypadkiem: gdy gra z ŁKS
- Bednaar
Oj, to tylko takie kumpelskie dokuczanie sobie - mnie cieszą wyniki Widzewa. A Craxa mogłaby być majstrem, już dawno nie byli - ostatnio w 1948 roku (!) - stary, zasłużony klub.
vertical_invader
- WOJTEKK
Szczęsny poszedł na emeryturę. Niby dziwne, a niby nie. Sam zresztą powiedział, że stracił już serce do grania w nogę na poziomie zawodowym. No i wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia.
Ja mam trochę mieszane uczucia co do tej decyzji Szczęsnego. Ma dopiero 34 lata - jak na bramkarza to młody wiek, spokojnie do tej 40-tki mógłby grać. A i w jego motywację tak do końca nie wierzę - Juventus się go pozbywa, szukał klubu, który zagwarantuje mu porównywalne zarobki, ale nie znalazł - i teraz opowiada, jak to się musi poświęcić rodzinie. Mam nadzieję, że ma na oku jakąś pracę - bo 34-letni emeryt to nie brzmi dobrze.
„You can be in paradise only when you do not know what it is like to be in paradise. As soon as you know, paradise is gone.” (John Gray)
- WOJTEKK
I po kolejce (szóstej)
Bilans 6:2. Średnia bramek na mecz - 2,78 - czyli całkiem nieźle. Tyle, że poziom kolejki bardzo nierówny. Kilka takich paździerzy że bolalo... coś czuję, że jednego spadkowicza już mamy. Lechia wyglada źle piłkarsko, a organizacyjnie jeszcze gorzej. pozostali dwaj beniaminkowie zaskakujaco dobrze - Gieksa ma już 8 punktów, Motor 6, ale po pięciu meczach - jak tak będa grali to się utrzymają. Słabo wyglądają Stal i Korona. Radomiak niby też, ale zobaczmy z kim on grał - Jaga, Legia, Widzew i Górnik - to jest czołówka albo wyższa średnia. poza tym to nie były oklepy, tylko mecze na styk.Do tego sędzia ich ewidentnie przekręcił z Legią. Zaczną grać z Lechią, Motorem, Stalą, czy Koroną to się punkty pojawią. czub tabeli jest ciekawy, szeroki i wyrównany. Każdy z liderów ma 13 punktów - czyli każdy z nich zremisował i dostal raz w cymbał. Potem jest cztery zespoły po 11 punktów i siodma Pogoń 10. Jaga ma mecz zaległy, jesli wygra - doskoczy do czołówki (ale czy wygra...?) Za spokojny środek tabeli robią Gieksa i Górnik, a pozostałem 8 walczy o spadek. I fajnie - będzie się działo.
Skończyło się na 3:2 - planowo zresztą.WOJTEKK pisze:
Widzew Radomiak - trwa
Wraca stary dobry Papszun, czyli mecz przepchnięty a nie wygrany. Ale 3 punkty zainkasowane. Lechia jest daremna... TrafionyWOJTEKK pisze: Lechia Raków x2 Lechia to nie wiadomo czy dotrwa do konca rozgrywek, a Raków ma cos do udowodnienia po ostatnich paździerzach. Od trzech meczów gola nie strzelili.
Mecz się odbył. TrafionyWOJTEKK pisze: Motor Puszcza x2 Puszcza raczej tego nie przegra, ostatnio zaczyna się prezentowac w lidze jak stary wyjadacz
Wiedziałem, ze będzie to mecz, w którym się będzie działo.Craxa Kroczka gra fajny futbol, jak nie Craxa, do tego przyjemnie punktują. TrafionyWOJTEKK pisze: Cracovia Górnik 1x i to moze być mecz kolejki, stawiam na Craxę, bo godspodarz.
Piast wygrał, bo bardziej chciał. TrafionyWOJTEKK pisze: Piast Zagłębie 1x Piast dostał w łeb w Mielcu, a mógł być liderem, Zagłębie gra jak Zagłębie, czyli na środek tabeli
Jaga się nie odkręciła i całkiem słusznie dostała w cymbał od Gieksy. 4 razy w łeb w pucharach, 2 razy w lidze i mamy 6 porażek z rzędu. Świetnie im idzie. Majster jak ta lala. Defensywa teoretyczna, ofensywa niestety juz też. W tym sezonie może być tylko środek tabeli. Pudło.WOJTEKK pisze: GKS Jagiellonia x2 taki wynik to jesli Jaga sie odkręci po oklepie od Ajaxu, bo jak się nie odkręci, to dostanie kolejny oklep
Dla fabuły lepiej by było, gdyby Zech tego asa kier nie dostał - bo w pierwszej polowie się dzialo, a w drugiej Lech cisnął i tyle. Tak czy tak zasłużone zwycięstwo Lecha. Trafiony.WOJTEKK pisze: Lech Pogoń 1x będzie ciekawie, bo obie drużyny w tym sezonie takie niby nieszczególne, niby tak w kratkę, ale w ogole dość dobrze.
Śląsk jak na grę właściwie bez napastnika to całkiem dobrze. co prawda na razie tylko remisują, ale nie przegrywają. Będzie jeszcze nieźle. TrafionyWOJTEKK pisze: Śląsk Legia 1x "wojskowe" derby - liczę, że Śląsk się juz zupełnie odkręci i wydobędzie z dolu tabeli, a Legia będzie bardziej myśleć o rewanżu.
Stal ma kłopoty, na razie jest po prostu źle. Liczę jednak się ogarnie, a Kieresia nie wyrzucą. PudloWOJTEKK pisze: Korona Stal x2 to spokojne obicie Piasta może jest sygnałem, że Stal zaczyna sezon? Oby. Korona jednym z głównych kandydatów do spadku.
Bilans 6:2. Średnia bramek na mecz - 2,78 - czyli całkiem nieźle. Tyle, że poziom kolejki bardzo nierówny. Kilka takich paździerzy że bolalo... coś czuję, że jednego spadkowicza już mamy. Lechia wyglada źle piłkarsko, a organizacyjnie jeszcze gorzej. pozostali dwaj beniaminkowie zaskakujaco dobrze - Gieksa ma już 8 punktów, Motor 6, ale po pięciu meczach - jak tak będa grali to się utrzymają. Słabo wyglądają Stal i Korona. Radomiak niby też, ale zobaczmy z kim on grał - Jaga, Legia, Widzew i Górnik - to jest czołówka albo wyższa średnia. poza tym to nie były oklepy, tylko mecze na styk.Do tego sędzia ich ewidentnie przekręcił z Legią. Zaczną grać z Lechią, Motorem, Stalą, czy Koroną to się punkty pojawią. czub tabeli jest ciekawy, szeroki i wyrównany. Każdy z liderów ma 13 punktów - czyli każdy z nich zremisował i dostal raz w cymbał. Potem jest cztery zespoły po 11 punktów i siodma Pogoń 10. Jaga ma mecz zaległy, jesli wygra - doskoczy do czołówki (ale czy wygra...?) Za spokojny środek tabeli robią Gieksa i Górnik, a pozostałem 8 walczy o spadek. I fajnie - będzie się działo.
- WOJTEKK
Kolejka VII
Raków Piast 1x chyba remis, bo Raków nie jest jeszcze tak silny, a Piast gra w tym sezonie dobrze od początku.
Stal Lech x2 logika ekstraklasowa podpowiada że ładnie ostatnio grający Lech wywróci się w miuelcu na szorującej po dnie tabeli Stali... Oby.
Puszcza Korona 1x mecz pewnie będzie straszny, bo ani jedni ani drudzy w piłke grać za bardzo nie umieją, chociaż Puszcza juz wysyła pewne sygnały, że potrafi strzelic więcej niż jedną bramkę w meczu.
Zagłębie GKS 1x mecz o stołek Waldka Kinga, bo jak nie wygra to poleci. dlatego pewnie wygra. ale tak popatrzeć to Gieksa ma sensowniejszy skład.
Radomiak Cracovia x2 piąte porażka z rzędu Radomiaka - bardzo możliwe. No to chyba pożegnamy pana trenera...
Górnik Lechia 1x nie wiem, czy buki pozwalają typować zwycięzcę tego meczu
Legia Motor - 1x -lekko nie będzie, ale Legia
Pogoń Śląsk 1x to raczej nie będzie udany wyjazd Śląska... raczej Pogoń, ma więcej z przodu.
Jagiellonia Widzew x2 po batach w Amsterdamie dostac trzy dni później Widzew - to moga być też baty
Raków Piast 1x chyba remis, bo Raków nie jest jeszcze tak silny, a Piast gra w tym sezonie dobrze od początku.
Stal Lech x2 logika ekstraklasowa podpowiada że ładnie ostatnio grający Lech wywróci się w miuelcu na szorującej po dnie tabeli Stali... Oby.
Puszcza Korona 1x mecz pewnie będzie straszny, bo ani jedni ani drudzy w piłke grać za bardzo nie umieją, chociaż Puszcza juz wysyła pewne sygnały, że potrafi strzelic więcej niż jedną bramkę w meczu.
Zagłębie GKS 1x mecz o stołek Waldka Kinga, bo jak nie wygra to poleci. dlatego pewnie wygra. ale tak popatrzeć to Gieksa ma sensowniejszy skład.
Radomiak Cracovia x2 piąte porażka z rzędu Radomiaka - bardzo możliwe. No to chyba pożegnamy pana trenera...
Górnik Lechia 1x nie wiem, czy buki pozwalają typować zwycięzcę tego meczu
Legia Motor - 1x -lekko nie będzie, ale Legia
Pogoń Śląsk 1x to raczej nie będzie udany wyjazd Śląska... raczej Pogoń, ma więcej z przodu.
Jagiellonia Widzew x2 po batach w Amsterdamie dostac trzy dni później Widzew - to moga być też baty
Nie były bo jednak Ajax jest warty tyle co cała ESA...
- alternativepop
- remaster
- Kontakt:
Po dziwnej czerwonej kartce dla Widzewa przestałem oglądać. Skoro skończyło się tylko 1:0 to gra Jagielloni musiała być kiepska. Ale stracić bramkę po minucie gry to też frajerstwo. Także Widzew sam sobie winny.