Przy muzyce o futbolu
Moderatorzy: Bartosz, Dobromir, gharvelt, Moderatorzy
- WOJTEKK
- box z pełną dyskografią i gadżetami
Re: Przy muzyce o futbolu
Kolejka XV
A potem przerwa na kadrę
Radomiak Cracovia 1x Craxa trochę loty obniżyła, Radomiak ma Feio, który akurat tam dobrze pasuje. Raczej 1 niż x
Zagłębie Górnik x Będzie remis, bo Zagłębie u nich trudno będzie ograć, a Górnik się ograć nie da. Na plus Zagłębia - duzo lepszy napastnik i Hellebrandt pauzujący za karetę żółtek. Na plus dla Górnika - Sow i mimo wszystko bardzo mocna druga linia.
Lechia Widzew 1x jak nie z Widzewem to z kim? Widzew na razie to pieniądze wydał, ale zawodników dalej nie ma. A ten z ktorego ma największy pożytek - Bergier - przyszedł za darmo. Do tego Shehu i Fran Alvarez - obaj lekko chimeryczni, ale coś grają. O i Gallapeni na lewej obronie - solidny zawodnik. Moim zdaniem Lechia ma mocniejszy skład - co wreszcie musi udowodnic, bo poleci z ligi.
Motor Wisła x2 obie kapele na wznoszącej, tyle że Motor na lekko wznoszącej, ale gra u siebie. Czyli pewnie remis, ale ze wskazaniem na Wisłę.
GKS Piast 1x no derby i teoretycznie może być wszystko, ale nie tym razem. Gieksa jest rozpędzona i Piast raczej jej nie zatrzyma. Może nie będzie to jakiś łomot, ale wygra.
Legia Bruk Bet x2 mecz prawdy dla Legii - jesli nie wygrają, to powinni zmienić nazwę na Widzew.
Korona Raków x2 nic nie mówię, bo tu może być wszystko. ale typuję pod Medaliki.
Pogoń Jagiellonia 1x to następny z tych meczów, w których może być wszystko. Oba zespoły w lidze ostatnio marnie to się będą tłukły ostro. raczej remis, chociaż jak nie to chyba Pogoń, bo nie będzie grała w czwartek.
Arka Lech 1x Arka u siebie nie przegrywa, a Lech nie wygrywa ostatnio nigdzie. Pewnie remis. W zależności, co Lech ugra w czwartek, albo nie ugra, to może być ostatni mecz Fredricksona
A potem przerwa na kadrę
Radomiak Cracovia 1x Craxa trochę loty obniżyła, Radomiak ma Feio, który akurat tam dobrze pasuje. Raczej 1 niż x
Zagłębie Górnik x Będzie remis, bo Zagłębie u nich trudno będzie ograć, a Górnik się ograć nie da. Na plus Zagłębia - duzo lepszy napastnik i Hellebrandt pauzujący za karetę żółtek. Na plus dla Górnika - Sow i mimo wszystko bardzo mocna druga linia.
Lechia Widzew 1x jak nie z Widzewem to z kim? Widzew na razie to pieniądze wydał, ale zawodników dalej nie ma. A ten z ktorego ma największy pożytek - Bergier - przyszedł za darmo. Do tego Shehu i Fran Alvarez - obaj lekko chimeryczni, ale coś grają. O i Gallapeni na lewej obronie - solidny zawodnik. Moim zdaniem Lechia ma mocniejszy skład - co wreszcie musi udowodnic, bo poleci z ligi.
Motor Wisła x2 obie kapele na wznoszącej, tyle że Motor na lekko wznoszącej, ale gra u siebie. Czyli pewnie remis, ale ze wskazaniem na Wisłę.
GKS Piast 1x no derby i teoretycznie może być wszystko, ale nie tym razem. Gieksa jest rozpędzona i Piast raczej jej nie zatrzyma. Może nie będzie to jakiś łomot, ale wygra.
Legia Bruk Bet x2 mecz prawdy dla Legii - jesli nie wygrają, to powinni zmienić nazwę na Widzew.
Korona Raków x2 nic nie mówię, bo tu może być wszystko. ale typuję pod Medaliki.
Pogoń Jagiellonia 1x to następny z tych meczów, w których może być wszystko. Oba zespoły w lidze ostatnio marnie to się będą tłukły ostro. raczej remis, chociaż jak nie to chyba Pogoń, bo nie będzie grała w czwartek.
Arka Lech 1x Arka u siebie nie przegrywa, a Lech nie wygrywa ostatnio nigdzie. Pewnie remis. W zależności, co Lech ugra w czwartek, albo nie ugra, to może być ostatni mecz Fredricksona
- WOJTEKK
W Lidze Mistrzów połowa fazy ligowej. Na razie najlepiej Anglicy - poza I dziesiątką tylko Totenham , Niemcy oprócz Bayernu dość marnie, Hiszpanie w ogóle tak sobie, Włosi poza Interem też marnie. Największe zaskoczenie, że Ajax i Benfica na razie po 0 punktów. Za to Karabach Agdam ma już 7. Tyle co Chelsea, albo Barcelona.
- WOJTEKK
Legia przegrała wygrany mecz. Szacun 
- WOJTEKK
Białystok, a skąd te stroje, komu podprowadzili, Anderlechtowi czy Fiorentinie? 
Z Madro.
Dziś 0-2-2. Oglądałem tylko Raków i Jagę oczywiście. Raków zagrał przeciętnie my fatalnie ale przynajmniej oni i my (cudem) dopisaliśmy po oku.
Kryzys u nas chyba się pogłębia, a ESA nie jest taka mocna aby mieć chociaż jeden sensowny zespół na LE.
Dziś 0-2-2. Oglądałem tylko Raków i Jagę oczywiście. Raków zagrał przeciętnie my fatalnie ale przynajmniej oni i my (cudem) dopisaliśmy po oku.
Kryzys u nas chyba się pogłębia, a ESA nie jest taka mocna aby mieć chociaż jeden sensowny zespół na LE.
- WOJTEKK
No tak - mocarze z LKE - mówię, że jesteśmy średni
- WOJTEKK
Radomiak rozjechał Craxę. No niby stawiałem na niego, ale żeby tak łatwo? Jeszcze nie powiem że to robota Feio, ale już tak sobie myślę.
- WOJTEKK
Wykrakałem tą wpadkę Legii z Bruk-Betem. I dlaczego mnie to nie dziwi? Chyba dlatego że w Legii burdel na kółkach i wiedziałem że jeśli BB się zepnie to przynajmniej punkt wywiezie. Legia jest rozbita mentalnie, tam nic nie idzie. Nie ma trenera, drużyny raczej też, bo próbują grać indywidualności i gdyby nie one to byłoby jeszcze gorzej. Wyobraźcie sobie, że zamiast takich bieda ligowców jak Bruk-Bet przyjechałby ktoś konkretniejszy.
- gharvelt
- zremasterowany digipack z bonusami
Co prawda nie spodziewałem się wielkiej odmiany, bo i niby na jakiej podstawie, ale żeby przegrać u siebie z Termalicą? Cóż, przynajmniej mam odpowiedź na retoryczne pytanie postawione w innym wątku:
Byłoby bardzo ciekawie obserwować, jak pod wodzą byłego trenera Legii Radomiak osiąga sukces, podczas gdy na Łazienkowskiej chaos i upadek.
- WOJTEKK
Chaos i upadek już jest. Gorzej będzie jak spadną z ligi
Nie spadną. My dziś wygraliśmy podobnie jak w Kopenhadze.
- WOJTEKK
Dokładnie. Dobre przygotowanie kondycyjne procentuje. Wy i Raków jesteście nie do zabiegania.
- WOJTEKK
Zdecydowana i duża JEDYNKA, do tego player of the match - Joao Grzesik. Kasacja... TrafionyWOJTEKK pisze: Kolejka XV
A potem przerwa na kadrę
No qrde... Zagłębie i to bardzo pewnie - moim zdaniem spora niespodzianka - nie tyle, że Zagłębie wygrało, co dlatego, że mecz był dość jednostronny. Pudło.WOJTEKK pisze:Zagłębie Górnik x Będzie remis, bo Zagłębie u nich trudno będzie ograć, a Górnik się ograć nie da. Na plus Zagłębia - duzo lepszy napastnik i Hellebrandt pauzujący za karetę żółtek. Na plus dla Górnika - Sow i mimo wszystko bardzo mocna druga linia.
Udowodnili, Widzew w cymbał - ale całego meczu nie oglądałem, bo się przełączyłem na Bundesligę. TrafionyWOJTEKK pisze:Lechia Widzew 1x jak nie z Widzewem to z kim? Widzew na razie to pieniądze wydał, ale zawodników dalej nie ma. A ten z ktorego ma największy pożytek - Bergier - przyszedł za darmo. Do tego Shehu i Fran Alvarez - obaj lekko chimeryczni, ale coś grają. O i Gallapeni na lewej obronie - solidny zawodnik. Moim zdaniem Lechia ma mocniejszy skład - co wreszcie musi udowodnic, bo poleci z ligi.
Meczu nie widziałem - ponoć festiwal nieskuteczności. TrafionyWOJTEKK pisze:Motor Wisła x2 obie kapele na wznoszącej, tyle że Motor na lekko wznoszącej, ale gra u siebie. Czyli pewnie remis, ale ze wskazaniem na Wisłę.
Łomot był, tylko w drugą stronę, bo dawno nie widziałem tak bitej i bezradnej Gieksy. Logika ekstraklasowa gurom. Pudło.WOJTEKK pisze:GKS Piast 1x no derby i teoretycznie może być wszystko, ale nie tym razem. Gieksa jest rozpędzona i Piast raczej jej nie zatrzyma. Może nie będzie to jakiś łomot, ale wygra.
Nie, nie - hold the horses - odpuśćmy ten Widzew. L jak Lebiegi Warszawa - eLka na koszulkach będzie się zgadzać. Tu nawet logika ekstraklasowa nie musiała działać - zmotywowany zespół gra z zespołem rozbitym i bez trenera i jeszcze o tym wie. wiadomo było, że w takiej sytuacji pójdą po wszystkie punkty, licząc, ze ugrają na spoko przynajmniej jeden. trafiony. I to jak.WOJTEKK pisze:Legia Bruk Bet x2 mecz prawdy dla Legii - jesli nie wygrają, to powinni zmienić nazwę na Widzew.
Nie oglądałem meczu, ale mimo takiego wyniku Rakowowi lekko nie było. Trafiony.WOJTEKK pisze:Korona Raków x2 nic nie mówię, bo tu może być wszystko. ale typuję pod Medaliki.
No byłby remis, gdy Jaga nie zaprezentowała swojego klasycznego numeru - czyli Last Action Hero. Pietuszewiak tym razem nie spartolił podania, tylko dograł do Imaza jak trzeba, ten pacnął w poprzeczkę, ale przytomny Pietuszewiak, pomny nauk Bońka - "Dajesz, idziesz!" poszedł za akcją i dobił na 2:1. Do tego Ośmiornica Piekutowski na bramce. Pudło, ale raczej z ulgą...WOJTEKK pisze:Pogoń Jagiellonia 1x to następny z tych meczów, w których może być wszystko. Oba zespoły w lidze ostatnio marnie to się będą tłukły ostro. raczej remis, chociaż jak nie to chyba Pogoń, bo nie będzie grała w czwartek.
Ale dziady - tak się posypali po tej czerwonej kartce... A Arka poczuła krew i im zaaplikowała na zimno trzy sztuki. TrafionyWOJTEKK pisze:Arka Lech 1x Arka u siebie nie przegrywa, a Lech nie wygrywa ostatnio nigdzie. Pewnie remis. W zależności, co Lech ugra w czwartek, albo nie ugra, to może być ostatni mecz Fredricksona
Bilans 6:3. Średnia goli na mecz - 3,11 - czyli dobrze.
Kolejka bardzo ciekawa. Ponoć pełna niespodzianek, no były dwie - sposób w jaki Zagłębie załatwiło Górnika - na spokojnie, na zimno. Druga to oczywiście porażka Gieksy u siebie. Ale to mniej, bo to derby, a te wiadomo - tu się różne rzeczy dzieją. Natomiast przegrana Legii i Lecha - żadne niespodzianki, obie kapele grają ostatnio słabo - Arka u siebie punktów nie gubi, a BB wiedział co boli Legię i to wykorzystał. Kolejny gol w końcówce dla Jagi to też żaden cud - oni biegają po 120 km na mecz - jak w Premier League, no to nie dziwota, że maja jeszcze tyle pary, żeby w ostatniej akcji meczu przeprowadzić taką szybką kontrę. Ciekawa sprawa - czy ostatnie dwa mecze Radomiaka to efekt Feio? Być może. Co prawda to wariat, ale trener dobry. Za jego czasów Legia zdobyła PP, była w 1/4 LKE i zajęła 5 miejsce w lidze - w tym sezonie na pewno lepiej nie będzie, a zapewne gorzej - PP - papa, w LKE jest średnio - mogą nie awansować do fazy pucharowej, a lidze - może 3-4 miejsce, pod warunkiem, że zaczną bardzo dobrze punktować i to właściwie od zaraz. A kilka zespołów zacznie punktować dużo gorzej. Poza tym strefa spadkowa niebezpiecznie blisko. Pogoń - Grosik napisał na X, że "Gramy o utrzymanie" - no trochę tak. Legia i Widzew też powinny spojrzeć na siebie i taka ewentualność wziąć pod uwagę.
- WOJTEKK
Zdaje się że przed nami dwa poważne mecze o złote galoty. Finowie nas już nie dogonią, a my nie dogonimy Niderlandów. Niby fajnie byłoby wygrać z Holendrami, ale jak nie to co z tego? Nic. I tak mamy już baraże
Nie wiem jak wygląda sytuacja obecnie, ale potencjalne punkty z Holandią i Maltą miały decydować o pozycji wyjściowej (rozstawieniu) w meczach barażowych.
Chyba nie tylko mnie też interesuje jak wypadniemy piłkarsko na tle Oranje.
Chyba nie tylko mnie też interesuje jak wypadniemy piłkarsko na tle Oranje.