Przy muzyce o futbolu

Off topic.

Moderatorzy: Bartosz, Dobromir, gharvelt, Moderatorzy

Awatar użytkownika
WOJTEKK
box z pełną dyskografią i gadżetami

Re: Przy muzyce o futbolu

Post autor: WOJTEKK »

Kolejka XV

A potem przerwa na kadrę

Radomiak Cracovia 1x Craxa trochę loty obniżyła, Radomiak ma Feio, który akurat tam dobrze pasuje. Raczej 1 niż x
Zagłębie Górnik x Będzie remis, bo Zagłębie u nich trudno będzie ograć, a Górnik się ograć nie da. Na plus Zagłębia - duzo lepszy napastnik i Hellebrandt pauzujący za karetę żółtek. Na plus dla Górnika - Sow i mimo wszystko bardzo mocna druga linia.
Lechia Widzew 1x jak nie z Widzewem to z kim? Widzew na razie to pieniądze wydał, ale zawodników dalej nie ma. A ten z ktorego ma największy pożytek - Bergier - przyszedł za darmo. Do tego Shehu i Fran Alvarez - obaj lekko chimeryczni, ale coś grają. O i Gallapeni na lewej obronie - solidny zawodnik. Moim zdaniem Lechia ma mocniejszy skład - co wreszcie musi udowodnic, bo poleci z ligi.
Motor Wisła x2 obie kapele na wznoszącej, tyle że Motor na lekko wznoszącej, ale gra u siebie. Czyli pewnie remis, ale ze wskazaniem na Wisłę.
GKS Piast 1x no derby i teoretycznie może być wszystko, ale nie tym razem. Gieksa jest rozpędzona i Piast raczej jej nie zatrzyma. Może nie będzie to jakiś łomot, ale wygra.
Legia Bruk Bet x2 mecz prawdy dla Legii - jesli nie wygrają, to powinni zmienić nazwę na Widzew.
Korona Raków x2 nic nie mówię, bo tu może być wszystko. ale typuję pod Medaliki.
Pogoń Jagiellonia 1x to następny z tych meczów, w których może być wszystko. Oba zespoły w lidze ostatnio marnie to się będą tłukły ostro. raczej remis, chociaż jak nie to chyba Pogoń, bo nie będzie grała w czwartek.
Arka Lech 1x Arka u siebie nie przegrywa, a Lech nie wygrywa ostatnio nigdzie. Pewnie remis. W zależności, co Lech ugra w czwartek, albo nie ugra, to może być ostatni mecz Fredricksona
Nie ma ludzi niezastąpionych. Oprócz The Rolling Stones.

http://artrock.pl/
Awatar użytkownika
WOJTEKK

W Lidze Mistrzów połowa fazy ligowej. Na razie najlepiej Anglicy - poza I dziesiątką tylko Totenham , Niemcy oprócz Bayernu dość marnie, Hiszpanie w ogóle tak sobie, Włosi poza Interem też marnie. Największe zaskoczenie, że Ajax i Benfica na razie po 0 punktów. Za to Karabach Agdam ma już 7. Tyle co Chelsea, albo Barcelona.

Awatar użytkownika
WOJTEKK

Legia przegrała wygrany mecz. Szacun 🫤

Awatar użytkownika
WOJTEKK

Białystok, a skąd te stroje, komu podprowadzili, Anderlechtowi czy Fiorentinie? 🤪

Awatar użytkownika
Białystok
box

Post autor: Białystok »

Z Madro.

Dziś 0-2-2. Oglądałem tylko Raków i Jagę oczywiście. Raków zagrał przeciętnie my fatalnie ale przynajmniej oni i my (cudem) dopisaliśmy po oku.

Kryzys u nas chyba się pogłębia, a ESA nie jest taka mocna aby mieć chociaż jeden sensowny zespół na LE.
Awatar użytkownika
WOJTEKK

No tak - mocarze z LKE - mówię, że jesteśmy średni

Awatar użytkownika
WOJTEKK

Radomiak rozjechał Craxę. No niby stawiałem na niego, ale żeby tak łatwo? Jeszcze nie powiem że to robota Feio, ale już tak sobie myślę.

Awatar użytkownika
WOJTEKK

Wykrakałem tą wpadkę Legii z Bruk-Betem. I dlaczego mnie to nie dziwi? Chyba dlatego że w Legii burdel na kółkach i wiedziałem że jeśli BB się zepnie to przynajmniej punkt wywiezie. Legia jest rozbita mentalnie, tam nic nie idzie. Nie ma trenera, drużyny raczej też, bo próbują grać indywidualności i gdyby nie one to byłoby jeszcze gorzej. Wyobraźcie sobie, że zamiast takich bieda ligowców jak Bruk-Bet przyjechałby ktoś konkretniejszy.

Awatar użytkownika
gharvelt
zremasterowany digipack z bonusami

Post autor: gharvelt »

Co prawda nie spodziewałem się wielkiej odmiany, bo i niby na jakiej podstawie, ale żeby przegrać u siebie z Termalicą? Cóż, przynajmniej mam odpowiedź na retoryczne pytanie postawione w innym wątku:
WOJTEKK pisze: 22.10.2025, 19:01 To tak jakby w tym sezonie naszej ekstraklapie - teoretycznie wygrać może każdy, ale dlaczego Radomiak?
Byłoby bardzo ciekawie obserwować, jak pod wodzą byłego trenera Legii Radomiak osiąga sukces, podczas gdy na Łazienkowskiej chaos i upadek.
Awatar użytkownika
WOJTEKK

Chaos i upadek już jest. Gorzej będzie jak spadną z ligi

Awatar użytkownika
Białystok
box

WOJTEKK pisze: 09.11.2025, 20:45 Chaos i upadek już jest. Gorzej będzie jak spadną z ligi
Nie spadną. My dziś wygraliśmy podobnie jak w Kopenhadze. :P
Awatar użytkownika
WOJTEKK

Dokładnie. Dobre przygotowanie kondycyjne procentuje. Wy i Raków jesteście nie do zabiegania.

Awatar użytkownika
WOJTEKK

WOJTEKK pisze: Kolejka XV

A potem przerwa na kadrę

Radomiak Cracovia 1x Craxa trochę loty obniżyła, Radomiak ma Feio, który akurat tam dobrze pasuje. Raczej 1 niż x
Zdecydowana i duża JEDYNKA, do tego player of the match - Joao Grzesik. Kasacja... Trafiony
WOJTEKK pisze:Zagłębie Górnik x Będzie remis, bo Zagłębie u nich trudno będzie ograć, a Górnik się ograć nie da. Na plus Zagłębia - duzo lepszy napastnik i Hellebrandt pauzujący za karetę żółtek. Na plus dla Górnika - Sow i mimo wszystko bardzo mocna druga linia.
No qrde... Zagłębie i to bardzo pewnie - moim zdaniem spora niespodzianka - nie tyle, że Zagłębie wygrało, co dlatego, że mecz był dość jednostronny. Pudło.
WOJTEKK pisze:Lechia Widzew 1x jak nie z Widzewem to z kim? Widzew na razie to pieniądze wydał, ale zawodników dalej nie ma. A ten z ktorego ma największy pożytek - Bergier - przyszedł za darmo. Do tego Shehu i Fran Alvarez - obaj lekko chimeryczni, ale coś grają. O i Gallapeni na lewej obronie - solidny zawodnik. Moim zdaniem Lechia ma mocniejszy skład - co wreszcie musi udowodnic, bo poleci z ligi.
Udowodnili, Widzew w cymbał - ale całego meczu nie oglądałem, bo się przełączyłem na Bundesligę. Trafiony
WOJTEKK pisze:Motor Wisła x2 obie kapele na wznoszącej, tyle że Motor na lekko wznoszącej, ale gra u siebie. Czyli pewnie remis, ale ze wskazaniem na Wisłę.
Meczu nie widziałem - ponoć festiwal nieskuteczności. Trafiony
WOJTEKK pisze:GKS Piast 1x no derby i teoretycznie może być wszystko, ale nie tym razem. Gieksa jest rozpędzona i Piast raczej jej nie zatrzyma. Może nie będzie to jakiś łomot, ale wygra.
Łomot był, tylko w drugą stronę, bo dawno nie widziałem tak bitej i bezradnej Gieksy. Logika ekstraklasowa gurom. Pudło.
WOJTEKK pisze:Legia Bruk Bet x2 mecz prawdy dla Legii - jesli nie wygrają, to powinni zmienić nazwę na Widzew.
Nie, nie - hold the horses - odpuśćmy ten Widzew. L jak Lebiegi Warszawa - eLka na koszulkach będzie się zgadzać. Tu nawet logika ekstraklasowa nie musiała działać - zmotywowany zespół gra z zespołem rozbitym i bez trenera i jeszcze o tym wie. wiadomo było, że w takiej sytuacji pójdą po wszystkie punkty, licząc, ze ugrają na spoko przynajmniej jeden. trafiony. I to jak.
WOJTEKK pisze:Korona Raków x2 nic nie mówię, bo tu może być wszystko. ale typuję pod Medaliki.
Nie oglądałem meczu, ale mimo takiego wyniku Rakowowi lekko nie było. Trafiony.
WOJTEKK pisze:Pogoń Jagiellonia 1x to następny z tych meczów, w których może być wszystko. Oba zespoły w lidze ostatnio marnie to się będą tłukły ostro. raczej remis, chociaż jak nie to chyba Pogoń, bo nie będzie grała w czwartek.
No byłby remis, gdy Jaga nie zaprezentowała swojego klasycznego numeru - czyli Last Action Hero. Pietuszewiak tym razem nie spartolił podania, tylko dograł do Imaza jak trzeba, ten pacnął w poprzeczkę, ale przytomny Pietuszewiak, pomny nauk Bońka - "Dajesz, idziesz!" poszedł za akcją i dobił na 2:1. Do tego Ośmiornica Piekutowski na bramce. Pudło, ale raczej z ulgą...
WOJTEKK pisze:Arka Lech 1x Arka u siebie nie przegrywa, a Lech nie wygrywa ostatnio nigdzie. Pewnie remis. W zależności, co Lech ugra w czwartek, albo nie ugra, to może być ostatni mecz Fredricksona
Ale dziady - tak się posypali po tej czerwonej kartce... A Arka poczuła krew i im zaaplikowała na zimno trzy sztuki. Trafiony

Bilans 6:3. Średnia goli na mecz - 3,11 - czyli dobrze.

Kolejka bardzo ciekawa. Ponoć pełna niespodzianek, no były dwie - sposób w jaki Zagłębie załatwiło Górnika - na spokojnie, na zimno. Druga to oczywiście porażka Gieksy u siebie. Ale to mniej, bo to derby, a te wiadomo - tu się różne rzeczy dzieją. Natomiast przegrana Legii i Lecha - żadne niespodzianki, obie kapele grają ostatnio słabo - Arka u siebie punktów nie gubi, a BB wiedział co boli Legię i to wykorzystał. Kolejny gol w końcówce dla Jagi to też żaden cud - oni biegają po 120 km na mecz - jak w Premier League, no to nie dziwota, że maja jeszcze tyle pary, żeby w ostatniej akcji meczu przeprowadzić taką szybką kontrę. Ciekawa sprawa - czy ostatnie dwa mecze Radomiaka to efekt Feio? Być może. Co prawda to wariat, ale trener dobry. Za jego czasów Legia zdobyła PP, była w 1/4 LKE i zajęła 5 miejsce w lidze - w tym sezonie na pewno lepiej nie będzie, a zapewne gorzej - PP - papa, w LKE jest średnio - mogą nie awansować do fazy pucharowej, a lidze - może 3-4 miejsce, pod warunkiem, że zaczną bardzo dobrze punktować i to właściwie od zaraz. A kilka zespołów zacznie punktować dużo gorzej. Poza tym strefa spadkowa niebezpiecznie blisko. Pogoń - Grosik napisał na X, że "Gramy o utrzymanie" - no trochę tak. Legia i Widzew też powinny spojrzeć na siebie i taka ewentualność wziąć pod uwagę.

Awatar użytkownika
WOJTEKK

Zdaje się że przed nami dwa poważne mecze o złote galoty. Finowie nas już nie dogonią, a my nie dogonimy Niderlandów. Niby fajnie byłoby wygrać z Holendrami, ale jak nie to co z tego? Nic. I tak mamy już baraże

Awatar użytkownika
Białystok
box

Nie wiem jak wygląda sytuacja obecnie, ale potencjalne punkty z Holandią i Maltą miały decydować o pozycji wyjściowej (rozstawieniu) w meczach barażowych.

Chyba nie tylko mnie też interesuje jak wypadniemy piłkarsko na tle Oranje.
ODPOWIEDZ