Ekstraklasa Dinozaurów

Off topic.

Moderatorzy: Bartosz, Dobromir, gharvelt, Moderatorzy

Awatar użytkownika
gharvelt
zremasterowany digipack z bonusami

Re: Ekstraklasa Dinozaurów

Post autor: gharvelt »

Zaczęła się najciekawsza kolejka rundy i od razu z rozmachem. Bobček jest bezbłędny, zaczynam żałować, że nie zostawiłem go jako kapitana, bo wcale nie mam przekonania czy Imaz oraz Braut Brunes wycisną podobne punkty w dwóch meczach, co on w jednym :)
Awatar użytkownika
B.J.
box z pełną dyskografią i gadżetami

Post autor: B.J. »

Kolejna edycja naszej zabawy stała się historią. Ale to była jazda :!: Ileż emocji, ileż niespodziewanych zwrotów akcji... Zaprawdę: wiele musi się zmienić, aby wszystko zostało po staremu. Mistrz bowiem po raz kolejny obronił tytuł :!:
Tradycyjnie ogłaszam zwycięską trójkę! :)

DINOZAURY CLASSIC
ekskluzywna liga wytrawnych selekcjonerów Forum Dyskusyjnego
Muzyczne Dinozaury i ich następcy

Klasyfikacja końcowa:
1. K RAKÓW 896 pktObrazek
2. WierzbowaDziedzice 877 pkt
3. Misie z Bieszczad 753 pkt

Zwycięski puchar tylko dla Mistrza gharvelta, ale medali starczyło dla wszystkich. :)
Gratulacje :!:

Wracamy z nową edycją pod koniec stycznia. Do zobaczenia w przyszłym roku!
Awatar użytkownika
gharvelt
zremasterowany digipack z bonusami

Post autor: gharvelt »

Dziękuję, choć nie mam z czego być dumnym - w końcówce jedynie wymęczyłem utrzymanie przewagi, obserwując imponujący pościg z Dziedzic (prawie 100 punktów w ostatniej kolejce, brawo!). Muszę przyznać, że to była trudna edycja, zwłaszcza ze względu na transfery w trakcie rozgrywek, przekładanie meczów, kontuzje oraz spłaszczenie tabeli i nierówną formę wszystkich zespołów, z faworytami włącznie.

Podsumowanie naszych zmagań na jednym wykresie:

Obrazek

W ofensywie o punkty jeszcze nie było tak trudno, niektórzy zawodnicy bardzo pozytywnie zaskoczyli - Bobček, Nowak, Błanik (przed kontuzją), Stojilković (do pewnego momentu), Brunes (zwłaszcza w dalszych kolejkach), Czubak. W defensywnie ciężko było trafić, dlatego wolałem grać trójką obrońców przez całą rundę. Pozytywnie zaskoczył Kamiński, aż szkoda, że niezbyt w niego wierzyłem, oraz Oskar Wójcik - takie transfery lubię najbardziej, prawie za darmo, a punktuje konkretnie. Na bramce trzymałem przez większość rundy Łubika, co wyszło akceptowalnie. OK, na Dziekońskim czy Leszczyńskim dało się ugrać jeszcze parę punktów więcej, jednak to nie była taka wielka różnica. A wtopy? Fornalczyk miał się wybić, tymczasem przygasł mocno. Poza tym paru przepłaconych grajków z zagranicy (Zeqiri, Agnero, Rajovic), w których - oprócz Rajovicia na nieliczne kolejki - szczęśliwie nie inwestowałem. No i rzecz jasna kadra Legii, za całokształt.

Znowu ryzykowałem z rotowaniem opaską kapitańską, co - o dziwo - tym razem się opłaciło: 119 punktów za kapitanów, to więcej niż można było ugrać na jednym najlepszym zawodniku (106).

Jako ciekawostkę dorzucę jeszcze jeden wykres, pokazujący jak rywalizowałem z samym sobą. To była najbardziej wyrównana rywalizacja :D Udało mi się na moment wskoczyć do TOP 500 w generalnej - niestety, nie zdołałem tej pozycji utrzymać. Najwyżej sklasyfikowana z moich drużyn skończyła finalnie w połowie drugiego tysiąca, czyli właściwie, nie tak źle:

Obrazek

Raz jeszcze dziękuję za zabawę. Teraz przyda się trochę oddechu przez powrotem w środku zimy na rundę wiosenną ;)
Awatar użytkownika
B.J.

Obrazek
Awatar użytkownika
B.J.

Ruszamy z edycją Wiosna 2026 :!:
B.J. pisze: 24.01.2023, 19:39 Obrazek
Zapraszam wszystkich chętnych i niechętnych do udziału w ekskluzywnej wirtualnej piłkarskiej grze na platformie Fantasy Ekstraklasa :!:
Gra polega na zdobywaniu punktów przez stworzone przez siebie drużyny złożone z prawdziwych graczy piłkarskiej Ekstraklasy. W zależności od tego, jak dany zawodnik spisze się w rzeczywistości, przyniesie Twojej drużynie więcej lub mniej punktów. Zabawa jest ciekawym połączeniem bardzo prostego piłkarskiego menadżera z intuicyjnym typerem.
W ramach tych wirtualnych rozgrywek utworzona została specjalna liga pod nazwą Dinozaury Classic dedykowana Użytkownikom niniejszego Forum. Aby wziąć udział w rywalizacji należy na linkowanej na wstępie platformie utworzyć konto, przynajmniej jedną drużynę (można maksimum pięć), następnie skontaktować się ze mną przez PW w celu uzyskania kodu dostępu do ligi Dinozaury Classic, uzyskać ten dostęp, przygotować drużynę do trudów kolejki i już... pozostanie tylko emocjonować się wyczynami wyselekcjonowanych przez siebie zawodników. :)
Kompletne zasady gry i punktacji można znaleźć pod wyżej wskazanym linkiem w zakładce Zasady.
Ważne jest, aby dołączyć do zabawy przed rozpoczęciem rozgrywek. Jakiekolwiek zmiany w przygotowanej drużynie przestaną być możliwe na kwadrans przed rozpoczęciem prawdziwych zmagań. Ze względów praktycznych proszę o przesłanie mi wspomnianej PW do czwartku za tydzień, tj. 29.01.2026 r. do godz. 22.00.
Zachęcam do wspólnej zabawy :!: :)
Awatar użytkownika
B.J.

...i od razu zaczynamy rundę z grubej rury - 4 drużyny grają w tej kolejce po dwa mecze, zatem warto się zastanowić nad wybraniem sobie piłkarzy z Piasta, Lecha, Jagi i Gieksy, bo będą mieli po dwie szanse na punkty. No i należy rozważyć włączenie jakiegoś bonusu: jokera, kapitanów dwóch albo ławka punktuje.
Awatar użytkownika
B.J.

To już mniej niż doba. Jeśli ktoś jeszcze chciałby zgłosić udział w rozgrywkach, to zapraszam. :) Nawet i do jutra do godz. 16.30.
Jakoś się pomieścimy. 8)
Awatar użytkownika
WOJTEKK

Post autor: WOJTEKK »

ja pewnie w ostatniej chwili...
Nie ma ludzi niezastąpionych. Oprócz The Rolling Stones.

http://artrock.pl/
Awatar użytkownika
B.J.

I ruszyliśmy :!:
Jeszcze się inauguracyjna kolejka nie skończyła, a już dziś następna leci.
Jak na razie największe wtopy wiążą się z piłkarzami Lecha. Wybór Palmy na kapitana nie był dobrym pomysłem. 8)
ODPOWIEDZ