Przetrwają najsilniejsi: THE ROLLING STONES
Moderatorzy: gharvelt, Bartosz, Dobromir, Moderatorzy
Głosowało 9 osób.
Odpada album A Bigger Bang (8 głosów)
1 głos: Between the Buttons.
W kolejnej rundzie pozbywamy się jednej z następujących płyt:
The Rolling Stones (1964)
The Rolling Stones No. 2 (1965)
Out of Our Heads (1965)
Aftermath (1966)
Between the Buttons (1967)
Their Satanic Majesties Request (1967)
Beggars Banquet (1968)
Let It Bleed (1969)
Sticky Fingers (1971)
Exile on Main St. (1972)
Goats Head Soup (1973)
Odpada album A Bigger Bang (8 głosów)
1 głos: Between the Buttons.
W kolejnej rundzie pozbywamy się jednej z następujących płyt:
The Rolling Stones (1964)
The Rolling Stones No. 2 (1965)
Out of Our Heads (1965)
Aftermath (1966)
Between the Buttons (1967)
Their Satanic Majesties Request (1967)
Beggars Banquet (1968)
Let It Bleed (1969)
Sticky Fingers (1971)
Exile on Main St. (1972)
Goats Head Soup (1973)
Never Turn Your Back On A Friend
- Windmill
- japońska edycja z bonusami
- Kontakt:
"Goats Head Soup" (1973)
"Z układnością mi nie do twarzy. (...) Zresztą nie lubię zachowywać się układnie; nudzi mnie to."
Robert Walser "Małe poematy" [1914]
http://riversidebluesnr2.blogspot.com/
Robert Walser "Małe poematy" [1914]
http://riversidebluesnr2.blogspot.com/
- Sheik Yerbouti
- album CD
Bednaar, a czego się po Stonesach spodziewałeś - oni zawsze w mniejszym lub większym stopniu grają to samo Moim zdaniem Twoja ocena jest zbyt surowa: o ile zgodzić się mogę, że Dirty Work i Undercover to nieco słabsze rzeczy, o tyle na każdej z kolejnych płyt znajduje się przynajmniej po kilka świetnych numerów. Dodatkowo płyty te charakteryzują się bardzo dobrym brzmieniem, a energii "dziadkom kamykom" mogliby młodziaki zazdrościć. Bez pomysłu to moim zdaniem zdarzało im się grać wcześniej, np. te dłuuuugaśne fragmenty Going Home, czy Sing This All Together...
Jak kazda grupa, The Crawling Bones maja swoje lepsze i mocniejsze okresy, ale musicie przyznac, ze nagrania na zywo, nawet z okresu kiedy popelniali te przez nas krytykowane plyty lat '80tych, wypadaja znakomicie. Znow mozna sie by sie spierac, o to jak zagrali na danym koncercie, ale to co siedzi u mnie na polce, lacznie z probami przedkoncertowymi moze sie mocno podobac. Jak dla mnie, to "chlopcy" prawie zawsze niezawodnie wypadaja na koncertach.
pzdr
mir
pzdr
mir
- Bednaar
- zremasterowany digipack z bonusami
Może i oceniam zbyt surowo, ale nowszych płyt Stonesów zawsze słuchałem bez emocji - ot zwykły, świetnie wyprodukowany pop-rock, jakiego pełno w radiu, zresztą swego czasu Anybody Seen My Baby grała niemal każda stacja radiowa na okrągło. Nie powiem, milej mi było usłyszec w radiu ten kawałek niż jakąś Kajli Minogę, jednak nie moge oprzec się wrażeniu, że to już tylko odcinanie kuponów. Przyznaję, że dziwię się tak dobrymi ocenami Steel Wheels - posiadam tę płytę na winylu - wydanie Arston - i często ją sobie puszczałem jako tło do sprzątania, jedzenia, pracy itp, gdyż moim zdaniem muzyka na niej zawarta nie jest - mówiąc delikatnie - zbyt porywająca, uwazny odsłuch na słuchawkach zawsze wcześnie czy później kończył się drzemką. Co innego Some Girls - ostatnia wielka płyta Sotnesów, niestety w tym plebiscycie niedoceniona. Szczerze mówiąc od Steel Wheels wolę takie płyty jak: Black And Blue, Tattoo You czy Emotional Rescue.
vertical_invader
- WOJTEKK
- box z pełną dyskografią i gadżetami
Zdecydowanie Between The Buttons - na Zupie z Koziej Głowy jest pięc numerów świetnych - "Dancing with Mr.D", "100 Years Ago", "Doo Doo Doo Doo (The Heartbreaker), "Angie" i "Starfucker". Reszta to marninzna. Za to na BTB nie ma prawie niiiiiiiiiiiiic - amerykańską wersje ratują Ruby Tuesday i Let's Spend. Jak poleci BB, to bym jeszcze Satanikow nie ruszał. Jest choćby "Out of Our Heads" i na jebudu robiony debiut.
djds - Twój głos na Lepkie Paluchy traktuję jako nędzną, grubymi nićmi szytą prowokację wiadomych sił, wrogich IVRP
djds - Twój głos na Lepkie Paluchy traktuję jako nędzną, grubymi nićmi szytą prowokację wiadomych sił, wrogich IVRP