Lubią, bo KaR ("Kochaj albo Rzuć"), a nie DaZ ("Doceń albo Zlekceważ")afterc pisze:...Możesz kalkulować, knuć i kombinować - a i tak wygra ten album, który najbardziej lubią głosujący. Lub chociaż cenią.
KaR - VANGELIS
Moderatorzy: gharvelt, Bartosz, Dobromir, Moderatorzy
Z tego co napisałeś jasno wynika, że nie zadałeś sobie trudu by przesłuchać te pozycje w całości. Znasz je pewnie we fragmentach, stąd w Twojej świadomości pojawiły się remiksy (sic!).pesada pisze:"Mythodea" i "El Greco" to po prostu rozszerzone remiksy, ktorych oryginałami nawet pies z kulawa noga sie nie interesował.
Wydaje mi się, że wynik KaR bardziej niż strzelanki jest pewnym kompromisem, pewną wypadkową naszych gustów.
- greg66
- limitowana edycja z bonusową płytą
- Kontakt:
Z rozczarowań to za dalekie miejsce Rydwanów , Ody na podium ale raczej nie pierwsze miejsce .Jednak H&H bliższe jest muzyce elektronicznej a myślę ,że Vangelis jest jej przedstawicielem.
Przesłuchałem jeszcze raz El Greco i wcale nie żałuję że usnąłem za pierwszym razem.
Ostatnio jestem pod wrażeniem płyt Jona i Vangelisa .Bardzo podoba mi się Private Collection i jak Andersona nie cierpię w Yesach tak do muzyki Vangelisa wpasował się idealnie.
Przesłuchałem jeszcze raz El Greco i wcale nie żałuję że usnąłem za pierwszym razem.
Ostatnio jestem pod wrażeniem płyt Jona i Vangelisa .Bardzo podoba mi się Private Collection i jak Andersona nie cierpię w Yesach tak do muzyki Vangelisa wpasował się idealnie.
Summer Of Love'67
http://musicpsychedelic.blogspot.com
http://musicpsychedelic.blogspot.com
- mahavishnuu
Czasami bywa tak, że chcielibyśmy wziąć udział w zabawie, ale z różnych powodów nie jest nam to dane. Nie mogłem wziąć udziału w ostatnich czterech rundach ze względu na pobyt w szpitalu. Z moich symulacji wynika, że gdybym głosował zwycięstwo odniósłby album "Heaven and hell". W tym wypadku "Ody" miały więc trochę szczęścia.pesada pisze: Nieprawda! Czyjeś odłączenie można wkalkulować we własną strategię
- ten już (1,2,5,9 razy - im częściej tym lepiej; patrz: wyżej) głosował, więc może, i ma prawo, wrócić
(patrz: mahavishnuu w KaR Vangelis, nikt by mu nie miał za złe, gdyby wrócił, za to wielu się z tym liczyło).
Moja lista ulubionych płyt Greka wygląda mniej więcej tak:
1. Heaven and hell
2. Albedo 0.39
3. Spiral
4. Earth
5. L’apocalypse des animaux
6. The dragon
7. Beaubourg
8. Antarctica
9. Blade runner
10.Opera sauvage
"Ody" załapały by się do pierwszej 15-stki, obok takich płyt, jak: „Hypothesis”, „Invisible connections” i „Ignacio”.
- Monstrualny Talerz