KaR - VANGELIS

Najciekawsze - najsilniejszych.

Moderatorzy: gharvelt, Bartosz, Dobromir, Moderatorzy

Awatar użytkownika
pesada
maxi-singel analogowy

Post autor: pesada »

afterc pisze:...Możesz kalkulować, knuć i kombinować - a i tak wygra ten album, który najbardziej lubią głosujący. Lub chociaż cenią.
Lubią, bo KaR ("Kochaj albo Rzuć"), a nie DaZ ("Doceń albo Zlekceważ") Obrazek
Awatar użytkownika
Koniu
epka analogowa
Kontakt:

Post autor: Koniu »

pesada pisze:"Mythodea" i "El Greco" to po prostu rozszerzone remiksy, ktorych oryginałami nawet pies z kulawa noga sie nie interesował.
Z tego co napisałeś jasno wynika, że nie zadałeś sobie trudu by przesłuchać te pozycje w całości. Znasz je pewnie we fragmentach, stąd w Twojej świadomości pojawiły się remiksy (sic!).

Wydaje mi się, że wynik KaR bardziej niż strzelanki jest pewnym kompromisem, pewną wypadkową naszych gustów.
Awatar użytkownika
pesada
maxi-singel analogowy

Ewentualnie, że to Ty nie masz najmniejszego pojęcia co to za albumy, i skąd się wzięły. Obrazek
Awatar użytkownika
mir
remaster

Post autor: mir »

WOJTEKK pisze:Okej - pytanie z typu kłopotliwych - u kogo Ody były nr1, albo przynajmniej na pudle?
Przynajmniej na pudle. Ucieszylem sie z jedynki ale wcale bym sie nie dasal, gdyby dwa-trzy inne tytuly zajely nr.1, choc z pewnoscia nie Himmel und Hoelle :wink:

pzdr

mir
Awatar użytkownika
Koniu
epka analogowa
Kontakt:

pesada pisze:Ewentualnie, że to Ty nie masz najmniejszego pojęcia co to za albumy, i skąd się wzięły.
No cóż, nie będziemy się przecież licytować.

WOJTEKK pisze:Okej - pytanie z typu kłopotliwych - u kogo Ody były nr1, albo przynajmniej na pudle?
Chyba takiego Kozaka nie znajdziesz.[/quote]
Awatar użytkownika
pesada
maxi-singel analogowy

Nie będziemy, ale liczę (troszkę), że jak się już dokształcisz, to przeprosisz. Obrazek
Awatar użytkownika
Koniu
epka analogowa
Kontakt:

Może trochę pokory Panie Profesorze? Przesłuchaj obie płyty od A do Z. Jeżeli nie zmienisz swojej opinii (remiksy!!!) tzn. że przeceniłeś swój geniusz.
Awatar użytkownika
pesada
maxi-singel analogowy

Obrazek
Awatar użytkownika
greg66
limitowana edycja z bonusową płytą
Kontakt:

Post autor: greg66 »

Z rozczarowań to za dalekie miejsce Rydwanów , Ody na podium ale raczej nie pierwsze miejsce .Jednak H&H bliższe jest muzyce elektronicznej a myślę ,że Vangelis jest jej przedstawicielem.

Przesłuchałem jeszcze raz El Greco i wcale nie żałuję że usnąłem za pierwszym razem.

Ostatnio jestem pod wrażeniem płyt Jona i Vangelisa .Bardzo podoba mi się Private Collection i jak Andersona nie cierpię w Yesach tak do muzyki Vangelisa wpasował się idealnie.
Awatar użytkownika
Bednaar
zremasterowany digipack z bonusami

Post autor: Bednaar »

Już wcześniej pisałem, że dla mnie numer jeden z dyskografii Vangelisa to dwie płyty (ex aequo): Odes i L'Apocalypse des Animaux .
Awatar użytkownika
mahavishnuu

Post autor: mahavishnuu »

pesada pisze: Nieprawda! Czyjeś odłączenie można wkalkulować we własną strategię
- ten już (1,2,5,9 razy - im częściej tym lepiej; patrz: wyżej) głosował, więc może, i ma prawo, wrócić
(patrz: mahavishnuu w KaR Vangelis, nikt by mu nie miał za złe, gdyby wrócił, za to wielu się z tym liczyło).
Czasami bywa tak, że chcielibyśmy wziąć udział w zabawie, ale z różnych powodów nie jest nam to dane. Nie mogłem wziąć udziału w ostatnich czterech rundach ze względu na pobyt w szpitalu. Z moich symulacji wynika, że gdybym głosował zwycięstwo odniósłby album "Heaven and hell". W tym wypadku "Ody" miały więc trochę szczęścia.

Moja lista ulubionych płyt Greka wygląda mniej więcej tak:

1. Heaven and hell
2. Albedo 0.39
3. Spiral
4. Earth
5. L’apocalypse des animaux
6. The dragon
7. Beaubourg
8. Antarctica
9. Blade runner
10.Opera sauvage

"Ody" załapały by się do pierwszej 15-stki, obok takich płyt, jak: „Hypothesis”, „Invisible connections” i „Ignacio”.
Awatar użytkownika
afterc
remaster

Post autor: afterc »

Na Twoje miejsce dokooptowaliśmy Cure(a), który godnie Cię zastąpił.
Ody wygrały więc zasłużenie 8)
Awatar użytkownika
Monstrualny Talerz

Post autor: Monstrualny Talerz »

Odgrzebałem z ciekawości ten kontrowersyjny KaR Vangelisa i, jakkolwiek Odes to ładna płyta, powinna zostać zdyskwalifikowana, a złoty medal odebrany i przyznany srebrnemu medaliście. Tu nawet specjalnej kontroli antydopingowej nie trzeba przeprowadzać!
ODPOWIEDZ