KaR - VANGELIS
Moderatorzy: Bartosz, Dobromir, gharvelt, Moderatorzy
- Bednaar
- zremasterowany digipack z bonusami
No tak, wymieniłes reakcje ze skrajów krzywej Gaussaafterc pisze:No ale chyba odczuwasz jakieś różnice podczas procesu wnikania muzyki.
Odczuwasz rosnącą ekscytację albo narastające rozczarowanie.
Zachwyt, uniesienie albo zniecierpliwienie.
Ekstazę ( tak, tak - zdarza się ) - albo kompletne załamanie i chęć wyrzucenia płyty za okno ?

Tak, niestety wiekszość płyt to muzyka średniej jakości i uczucia tez są średnie. To, co wymieniłes, to skrajne uczucia - ekstaza to na pewno ok. 5%, załamanie tudzież rozczarowanie - może 15% (czyli jednak rozkład nieidealny, nieco zwichrowana krzywa Gaussa w stronę płyt poniżej przeciętnej). Jednak istnieje wielka liczba płyt określanych przeze mnie jako dobre, lubiane przeze mnie w sposób umiarkowany - i tu mi trudno ułozyć kolejność, jest to wtedy po prostu wynik nastroju w danej chwili - w tym sensie niemiarodajny.
Plebiscyt ma sens, jesli bierze w nim udział duża grupa osób - wiem, pojęcie względne, ale wtedy - pod względem statystycznym - zbliżamy się do rozkładu normalnego, który można opisac krzywą Gaussa

- mahavishnuu
- limitowana edycja z bonusową płytą
- greg66
- limitowana edycja z bonusową płytą
- Kontakt:
Alexander -2
El Greco -1
Spiral +1
przy dwóch pierwszych usnąłem...
El Greco -1
Spiral +1
przy dwóch pierwszych usnąłem...
Summer Of Love'67
http://musicpsychedelic.blogspot.com
http://musicpsychedelic.blogspot.com
Przejdź się tam na "Święto wiosny" Strawińskiego, albo dowolne dzieło Xenakisa, a co tam - nawet na "Niemieckie Requiem" Brahmsa - jak uczciwie prześpisz cały koncert to Ci całoroczny karnet zafunduję.afterc pisze:A jak się cudnie śpi w Filharmonii Narodowej

„You can be in paradise only when you do not know what it is like to be in paradise. As soon as you know, paradise is gone.” (John Gray)