U mnie zaczęło się od odnalezienia kilkanaście lat temu nieczynnego już wtedy FD w wyżej wspomnianej domenie, po czym już namierzyłem aktywną wtedy lokalizację. A Bednaar był pierwszą osobą poznaną przez Internet, od której dostałem trochę muzyki (Ernest Ranglin). DziękujęBednaar pisze:Pierwszą odsłonę Forum Dinozaurów założyłem z kolegą o nicku greg(al_chemy) jeszcze na forum twoj.net - jako podforum działu muzycznego (obok Grunge Forum, Metal Forum itp). Był to rok 2002, a ja słuchałem wtedy głównie Van Der Graaf Generator, King Crimson i Jethro Tull... ale już zbliżałem się do jazzu za sprawą Zappy i Gongu, lubiłem też Davisa i Mahavishnu Orchestra. Rock coraz mniej mnie rajcował. Momentem przełomowym było poznanie "Third" Soft Machine - pociągnęło to za sobą poznawanie dyskografii Davisa i Coltrane'a, potem Weather Report i Return To Forever i tak stałem się jazzmanem. Nie chciałem tu początkowo siać off topu i byłem skłonny nawet założyć osobne forum, ale zaczęło tu przybywać więcej osób słuchających jazzu i tak zebrała się frakcja jazzowa.
Zachęcam pamiętających te zamierzchłe czasy do publikacji wspomnień w tym wątku.
Kto pojawił się na FD i był jego solą poza jego przytoczonymi powyżej Założycielami