zmianie uległa też maksymalna dozwolona liczba znaków w poście, obecnie to: 60 000, a było chyba coś ok 65 000
Być może tak było w wersjach 2.x phpBB.
W wersjach 3.x (od 2008 roku) wartością domyślną jest 60.000, i choć teoretycznie istnieje możliwość zwiększenia tego limitu, to sugerowałbym aby nawet kijem tego nie tykać. Biorąc pod uwagę przeciętną stronę maszynopisu A4, to 60.000 znaków powinno wystarczyć na ponad 30 takich stron.
Z kolei ja zauważyłem, że nie działają linki odsyłające do innych postów na Forum. Przy czym dotyczy to tylko linków utworzonych w starej wersji.
Na początku chciałem oskarżyć to rozszerzenie, które otwiera linki w nowej zakładce - oczywiście zdaję sobie sprawę, że działa ono w miarę inteligentnie i tylko "zewnętrze linki" wysyła do nowej karty - no ale pomyślałem, że może przy okazji coś namotało przy "linkach wewnętrznych".
Po chwili zastanowienia twierdzę jednak, że to raczej sprawka migracji danych. Tam musiała nastąpić renumeracja identyfikatorów poszczególnych postów i teraz viewtopic.php trafiają w próżnię.
Pytanie, czy istnieje sposób, żeby linki wewnętrzne poprawić na całym Forum? Ręcznie to nie do zrobienia.
Automatycznie też nie. Trzeba by wiedzieć, który post miał na myśli autor, odsyłając do niego np. w 2007 roku

.
Takich postów z odsyłaczami jest 324 w całej historii, z czego połowa jest starsza niż 5 lat.
Proponuję wykonać "prace ręczne" w postach zawierających jakieś podsumowania i pozwolić by cała reszta pokryła się patyną historii.
A.
Stan konta +200 zł.