Polecane sklepy i e-sklepy

Forum podstawowe.

Moderatorzy: Bartosz, Dobromir, gharvelt, Moderatorzy

Awatar użytkownika
B.J.
box z pełną dyskografią i gadżetami

Re: Polecane sklepy i e-sklepy

Post autor: B.J. »

Idę sobie grzecznie do apteki, a tu się na mnie Jimi Hendrix patrzy...
To nowa miejscówka w Katowicach, ul. Wojewódzka 25 - winyle i cd, sprzedaż i skup. Państwo się przenieśli z Bielska-Białej. Na miejscu dużo płyt, miła atmosfera. Najwięcej metalu, ale innych orzeszków także całkiem sporo, np. hard rock, progresy różne, jazz, muzyka polska i lżejsza rozrywka, aczkolwiek disco polo nie odnotowałem.
Warto zajrzeć - od dworca PKP jakieś 15 min. z buta.
Awatar użytkownika
B.J.

W uzupełnieniu krótki artykuł ze zdjęciami https://katowice24.info/kiedys-chodzil- ... ent-419854
Awatar użytkownika
Gacek
limitowana edycja z bonusową płytą

Post autor: Gacek »

Dziadek w metalowej koszulce z płytą Satyriconu w łapie. No mnie przekonałeś :lol: Jak będę w Kato to pewnie zajrzę.
Awatar użytkownika
szbe
singel kompaktowy

Post autor: szbe »

Nie wiem czy to dobry wątek, ale szukałem przestrzeni żeby wrzucić link do świetnej rozmowy z Jarkiem Politem, który poleca ok. 50 płyt (jako 5).
https://www.youtube.com/watch?v=MkrbTiKVjoE

Przy okazji zachęcam do wizyty w sklepie PLAKATON. Znakomite miejsce a sam właściciel to kopalnia anegdot i historii. Czasem można załapać się też na jakiś koncert. Regularnie przy pianinie można spotkać tam m.in. Marcina Maseckiego :)
Awatar użytkownika
Leptir

Post autor: Leptir »

Dołączam do rekomendacji Szbe dla Jarka Polita i Plakatonu. Obecna lokalizacja (w podziemiach Dworca Centralnego w Warszawie) jest bodaj trzecią inkarnacją tego sklepu. Poprzednie, jeśli mnie pamięć nie myli, znajdowały się przy ul. Poznańskiej i Marszałkowskiej. Zawsze było to miejsce, w którym można było pogadać z interesującymi ludźmi, poczuć się trochę jak w gronie znajomych, dowiedzieć się ciekawostek o muzyce (szczególnie improwizowanej) i o tym co w muzycznej trawie piszczy. Teraz odbywają się tam rzeczywiście dość często mniej lub bardziej spontaniczne koncerty - z udziałem nieraz całkiem eksponowanych artystów.
„You can be in paradise only when you do not know what it is like to be in paradise. As soon as you know, paradise is gone.” (John Gray)
Awatar użytkownika
B.J.

Nie bardzo pasuje stricte do tematu, ale gdzieś trzeba to powiedzieć: Metal Mind Productions jest w stanie upadłości.
Awatar użytkownika
sequencer
singel kompaktowy
Kontakt:

Post autor: sequencer »

B.J. pisze: 07.03.2025, 09:38 Nie bardzo pasuje stricte do tematu, ale gdzieś trzeba to powiedzieć: Metal Mind Productions jest w stanie upadłości.
O kurde :cry:
Po śmierci Tomasza Dziubińskiego Metal Mind wytracił impet i niewiele płyt wydawali...
lanie betonu
Awatar użytkownika
Inkwizytor

Post autor: Inkwizytor »

Smutna wiadomość i może napiszę banał - "koniec pewnej epoki" - pamiętam jaki był ferment i "szał" gdy wydali Antologię SBB z masą bonusów czy archiwalne nagrania kultowych grup jak Kwadrat i Cytrus. Szkoda.....cóż powiedzieć... . :(
...Nobody expects the Spanish inquisition !
Awatar użytkownika
B.J.

Pewnie atrakcyjną część masy upadłościowej ktoś przejmie. Stawiam na niezawodnych braci Wonsal.
Awatar użytkownika
Gacek

Post autor: Gacek »

Inkwizytor pisze: 07.03.2025, 10:41 Smutna wiadomość i może napiszę banał - "koniec pewnej epoki"
Dokładnie to samo chciałem napisać.
Smutno czyta się o takich rzeczach. Metal Mind to kawał historii polskiej muzyki.
Awatar użytkownika
Monstrualny Talerz

Post autor: Monstrualny Talerz »

O kurcze, a ja jestem w głębokim szoku, bo przez całe życie byłem świecie przekonany, że Metal Mind Produtions to jakiś wielki zachodni koncern, a nie nasza Polska marka i to z Katowic! Metal Hammer wydawał się taki zachodni, gdy wychodził w latach 90....Tym bardziej smutne że kończy działalność.
Awatar użytkownika
B.J.

B.J. pisze: 25.07.2024, 18:51 Idę sobie grzecznie do apteki, a tu się na mnie Jimi Hendrix patrzy...
To nowa miejscówka w Katowicach, ul. Wojewódzka 25 - winyle i cd, sprzedaż i skup. Państwo się przenieśli z Bielska-Białej. Na miejscu dużo płyt, miła atmosfera. Najwięcej metalu, ale innych orzeszków także całkiem sporo, np. hard rock, progresy różne, jazz, muzyka polska i lżejsza rozrywka, aczkolwiek disco polo nie odnotowałem.
Warto zajrzeć - od dworca PKP jakieś 15 min. z buta.
Odświeżam, bo zajrzałem na ich fejsa, a tam płyty cd po 5 zł (10 zł za 3 szt.), ale tylko w najbliższy piątek i w sobotę.
Akurat, psiakość, nie dam rady, ale może komuś będzie po drodze.

Tanie płyty, ale nie wiadomo jakie.
Awatar użytkownika
B.J.

Obrazek

Bardzo podekscytowany pierwszym razem wyjąłem dziś paczuszkę z paczkomatu. Przyszła ona ze sklepu w LIbercu, gdzie zamawiać można przez stronę https://www.groovespin.pl/. Sklep należy do firmy GRAMODESKY.CZ s.r.o. i szczyci się ofertą 200 tys. tytułów. Zamówienie i dostawa przebiegły sprawnie. Wybrałem jako walutę euro, bo wtedy mój bank mnie nie kasuje za przelew zagraniczny. Towar przyszedł szybko i w stanie igła/folia.
Zakup miał charakter testowy. Akurat padło na same dwukompaktowce.
Posiłkowałem się rekomendacją Maćka - dziękuję :!:
Będą następne zakupy.

Obrazek
ODPOWIEDZ