Forum Muzyczne Dinozaury Strona Główna Muzyczne Dinozaury
i ich następcy
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Jak nagrać audycję radiową na komputer

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Muzyczne Dinozaury Strona Główna -> Pozostałe
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Argenteum Astrum
singel analogowy


Dołączył: 24 Mar 2008
Posty: 323

PostWysłany: 25.01.2014, 19:53    Temat postu: Jak nagrać audycję radiową na komputer Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jak w temacie.

Nigdy tego nie robilem a poproszono mnie o nagranie jutro audycji. Prosze o skrotowa pomoc.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Jakuz
zremasterowany digipack z bonusami


Dołączył: 11 Kwi 2007
Posty: 6916
Skąd: Częstochowa

PostWysłany: 25.01.2014, 19:58    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Najprościej podłączyć kabelkiem (cinch-cinch) komputer ze źródłem dźwięku, ściągnąć z sieci program np. Audiograbber i przy jego pomocy zgrać co trzeba.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Argenteum Astrum
singel analogowy


Dołączył: 24 Mar 2008
Posty: 323

PostWysłany: 26.01.2014, 10:11    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ha Smile. Ale ja chce nagrywac z tzw. streamingu a nie z radia przenosnego Wink.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Jakuz
zremasterowany digipack z bonusami


Dołączył: 11 Kwi 2007
Posty: 6916
Skąd: Częstochowa

PostWysłany: 26.01.2014, 10:27    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No to już w ogóle bezproblemowo - pobierz sobie np. Audacity i po sprawie.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Argenteum Astrum
singel analogowy


Dołączył: 24 Mar 2008
Posty: 323

PostWysłany: 26.01.2014, 14:55    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No wlasnie proboje i cos chyba z interfejsem musi byc nie tak bo niby radio slychac (nastawilem program 3), probowalem nagrac i na sciezce nic nie widac (i nie slychac Smile ).
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Jakuz
zremasterowany digipack z bonusami


Dołączył: 11 Kwi 2007
Posty: 6916
Skąd: Częstochowa

PostWysłany: 26.01.2014, 20:29    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Musisz ustawić w opcjach programu odpowiednie źródło dźwięku - niestety nie pamiętam już jakie. Korzystałem z tego tylko kilka razy i do tego dosyć dawno temu Sad
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Argenteum Astrum
singel analogowy


Dołączył: 24 Mar 2008
Posty: 323

PostWysłany: 27.01.2014, 11:41    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No trudno sie mowi Smile.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
dziobak
maxi-singel kompaktowy


Dołączył: 29 Mar 2010
Posty: 760

PostWysłany: 27.01.2014, 11:53    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tak jak pisze Jakuz. Audacity. Jako źródło dźwięku wybierasz "what u hear".
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Argenteum Astrum
singel analogowy


Dołączył: 24 Mar 2008
Posty: 323

PostWysłany: 27.01.2014, 13:19    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

W ktorej dokladnie opcji?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
dziobak
maxi-singel kompaktowy


Dołączył: 29 Mar 2010
Posty: 760

PostWysłany: 27.01.2014, 13:34    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Bednaar
zremasterowany digipack z bonusami


Dołączył: 11 Kwi 2007
Posty: 5036
Skąd: Łódź

PostWysłany: 27.01.2014, 14:32    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

O, a ja Audacity używałem do nagrywania na komputer ze źródeł analogowych: gramofonu i magnetofonu Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Argenteum Astrum
singel analogowy


Dołączył: 24 Mar 2008
Posty: 323

PostWysłany: 27.01.2014, 16:00    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dziobak napisał:


O zgrozo Razz. ja nie mam u siebie tej fukcji!!!??? Ciekawe teraz, czym zlikwidowali ja w najnowszej wersji Auda czy cos innego....tak to jest jak czlowiek sie przesiadzie na profesjonalne oprogramowanie to potem zwyklej kosiarki nie umie uruchomic....technika Razz.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
pesada
maxi-singel analogowy


Dołączył: 25 Gru 2011
Posty: 601

PostWysłany: 27.01.2014, 22:29    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

http://www.youtube.com/watch?v=3R2Ki4NL3jk
http://www.youtube.com/watch?v=-SqRNnNE3_g
...

W przypadku problemów z dźwiękiem w kompie podawaj zawsze:
- jaki masz system operacyjny
- jaką masz kartę dźwiękową
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Muzyczne Dinozaury Strona Główna -> Pozostałe Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group