View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Al kaseta "chromówka"

Joined: 10 Jul 2007 Posts: 152 Location: Katowice k/Mikołowa
|
Posted: 26.07.2007, 13:34 Post subject: |
|
|
Wczoraj się zarejestrowałem. Całkiem niezły pomysł, trzeba przyznać. Program sam podsuwa muzykę zbliżoną do naszych upodobań i w ten sposób zaoszczędza sporo czasu, który poświęcilibyśmy na szukanie. Mimo to i tak szukam na własną rękę, bo najczęściej polecane są mi zespoły, które nie do końca mi odpowiadają, jedynie z grubsza są podobne do moich ulubionych.
Natomiast świetna jest możliwość polecenia komuś znajomemu muzyki, której się właśnie słucha.
W zasadzie bardzo dobre rozwiązanie dla kogoś, kto posłuchałby czegoś nowego, ale nie ma możliwości. Ja mam odwrotny problem - jest zbyt wiele rzeczy, które chcę poznać i za mało czasu, żeby wszystkim poświęcić odpowiednio dużo uwagi ( a przez ten serwis do listy jeszcze dochodzą kolejne pozycje  |
|
Back to top |
|
 |
Kasia S. maxi-singel kompaktowy

Joined: 11 Apr 2007 Posts: 724 Location: Katowice/Kluczbork
|
Posted: 26.07.2007, 13:56 Post subject: |
|
|
W takim razie witamy w portalu last.fm . Podziel się jeszcze z nami nickiem do Twojego profilu . |
|
Back to top |
|
 |
Al kaseta "chromówka"

|
Posted: 26.07.2007, 14:01 Post subject: |
|
|
al321. Jak zacznę przeglądać jeszcze Wasze profile to już kompletnie zasypie się muzyką. Ech... co tam  |
|
Back to top |
|
 |
Mike Hart pocztówka dźwiękowa

|
Posted: 22.10.2007, 00:10 Post subject: |
|
|
tez jestem zwolennikiem lastfm  _________________ |
|
Back to top |
|
 |
Al kaseta "chromówka"

|
|
Back to top |
|
 |
Mike Hart pocztówka dźwiękowa

|
Posted: 23.10.2007, 10:02 Post subject: |
|
|
mike hart był juz zajęty więc MichalHart, zresztą link jest w postaci top5 poniżej  _________________ |
|
Back to top |
|
 |
Pazuzu pirat stereo

Joined: 08 Dec 2008 Posts: 7 Location: Zielona góra/wrocław
|
|
Back to top |
|
 |
Bednaar limitowana edycja z bonusową płytą

|
Posted: 30.03.2009, 10:38 Post subject: |
|
|
Niestety musiałem usunąć konto - last.fm wprowadza opłaty za słuchanie radia. Co prawda 3 euro miesięcznie to nie jest dużo, ale ze wzgledu na trudną sytuację nie mogę obciążać rodzinnych finansów dodatkową regularną opłatą, dodatkowo bardzo przykry jest fakt, iż z w/w opłaty zwolnieni są obywatele USA, Wlk. Brytanii i Niemiec - mom zdaniem to jawna dyskryminacja. _________________ romantic_warrior |
|
Back to top |
|
 |
Procella album CD

|
Posted: 30.03.2009, 14:28 Post subject: |
|
|
Też zdecydowałam się na usunięcie konta. Nie chodzi mi nawet o pieniądze (tym bardziej, że płaci się tylko za radio, inne funkcje są dalej za darmo), ale o to, że nie chcę być traktowana jak użytkownik drugiej kategorii tylko dlatego, że mieszkam w niewłaściwym kraju.
Jutro przyciskam magiczny przycisk i znikam stamtąd na dobre. Od kilku dni już nie scrobbluję, chciałam tylko znaleźć nowych liderów dla moich grup i pożegnać się z ludźmi, których tam poznałam. |
|
Back to top |
|
 |

|
Posted: 30.03.2009, 20:22 Post subject: |
|
|
Można się tylko pocieszać, że wśród niewłaściwych krajów prócz Polski znalazły się m. in. Japonia, Francja, Szwajcaria, Norwegia, Kanada, Australia i inne kraje "trzeciego świata"  _________________ romantic_warrior |
|
Back to top |
|
 |
Backside limitowana edycja z bonusową płytą

|
Posted: 30.03.2009, 20:31 Post subject: |
|
|
Chyba już kiedyś zapowiadali, że to wprowadzą... ale fakt, że to nie jest fair .
Ja jednak konta raczej nie usunę, nie słucham tam radia, raczej w sobie znany sposób poznaję nowych wykonawców, czasami użytkowników.
Zobaczyłem teraz, że nigdy nie dałem, więc jakby ktoś był zainteresowany:
http://www.lastfm.pl/user/Fusion_Backside _________________ https://www.facebook.com/theseventiesjazz |
|
Back to top |
|
 |
Tarkus box z pełną dyskografią i gadżetami

|
Posted: 30.03.2009, 21:18 Post subject: |
|
|
Bednaar wrote: | Niestety musiałem usunąć konto - last.fm wprowadza opłaty za słuchanie radia. Co prawda 3 euro miesięcznie to nie jest dużo, ale ze wzgledu na trudną sytuację nie mogę obciążać rodzinnych finansów dodatkową regularną opłatą, dodatkowo bardzo przykry jest fakt, iż z w/w opłaty zwolnieni są obywatele USA, Wlk. Brytanii i Niemiec - mom zdaniem to jawna dyskryminacja. |
Czyli last.fm robi dokładnie to samo, co Amazon - dzieli Europę na lepszą i gorszą. W Amazonie Polska wciąż figuruje jako "reszta świata". Przynajmniej, AFAIK, brytyjskim. _________________ If you don’t love RoboCop, then you are a Nazi and support terrorism.
THIS IS NOT A LOVE SONG |
|
Back to top |
|
 |

|
Posted: 31.03.2009, 07:58 Post subject: |
|
|
Na last.fm słuchałem przede wszystkim radia (poznając w ten sposób nowych wykonawców), dlatego też usunąłem konto. Na szczęście powstaje nowe polskie jazzowe radio, którego można posłuchać za darmo - link w mojej sygnaturce.
Tarkusie - nie tylko Europę, ale cały świat - last.fm ma zasięg światowy, zaś USA to raczej nie Europa  _________________ romantic_warrior |
|
Back to top |
|
 |
Yourmaster maxi-singel analogowy

|
|
Back to top |
|
 |
stranger maxi-singel analogowy

|
Posted: 20.07.2014, 10:21 Post subject: |
|
|
Mam konto na laście - na początku - owszem - szukałem nowych wykonawców, których last mi "podsuwał" w ramach kompatybilności, ale po jakimś czasie uznałem że największą frajdą jest samemu szukać "perełek" . Dobre są rankingi, gdzie można sobie przeglądać, czego dawno nie słuchałem, a co warto sobie przypomnieć.
Radia nie słucham, na forach tematycznych (lastowych) się nie udzielam, więc... nie narzekam
http://www.lastfm.pl/user/stranger004 |
|
Back to top |
|
 |
|