View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Geminiman Guest
|
Posted: 08.09.2014, 22:21 Post subject: |
|
|
Crowley, dobrze ¿e o tym wspomnia³e¶. Ja te¿ chcê, ¿eby p³yty na stojakach by³y uporz±dkowane i le¿a³y w pruskim porz±dku jedna pod drug±. Nie interesuje mnie to ¿e jewelcase to tani i ma³o atrakcyjny plastik. Wa¿ne jest to, ¿e takie pude³ko sk³ada siê z trzech elementów, które mo¿na ³atwo wymieniæ. Walory praktyczne to podstawa, bior±c pod uwagê mo¿liwo¶æ kupienia w Empiku albumu w pêkniêtym pude³ku. PS: Wiecie o tym, ¿e ostatnia p³yta Alice in Chains zosta³a wydana w pude³ku jewelcase z czerwonego przezroczystego plastiku. Kolorowe pude³ko jewelcase to rzadko¶æ. Inny album w kolorowym plastiku (niebieskim) jaki znam, to Retronova grupy Rotary. |
|
Back to top |
|
 |
LPD epka analogowa

|
Posted: 09.09.2014, 11:43 Post subject: |
|
|
Niestety coraz mniej plyt pojawia siê w plastikowych pude³kach. Je¶li mnie pamiêæ nie myli to ostatnio z nowo¶ci tak wydana by³a p³yta Kim Nowak - Wilk oraz muzyka z Sondy. Ju¿ siê nie raz zastanawia³em dlaczego praktycznie wszystkie, obecnie wydawane (wznawiane) CD to kartoniki?! Pó³ biedy je¶li jeszcze z plastikowym trayem na dysk. |
|
Back to top |
|
 |
Geminiman Guest
|
Posted: 09.09.2014, 12:05 Post subject: |
|
|
Quote: | Je¶li mnie pamiêæ nie myli to ostatnio z nowo¶ci tak wydana by³a p³yta Kim Nowak - Wilk oraz muzyka z Sondy. |
Ostatni± polsk± p³yt± w klasycznym pude³ku jewelcase, jak± widzia³em w sprzeda¿y, by³o One Nataszy Urbañskiej. |
|
Back to top |
|
 |
LPD epka analogowa

|
Posted: 09.09.2014, 12:28 Post subject: |
|
|
Geminiman wrote: | Quote: | Je¶li mnie pamiêæ nie myli to ostatnio z nowo¶ci tak wydana by³a p³yta Kim Nowak - Wilk oraz muzyka z Sondy. |
Ostatni± polsk± p³yt± w klasycznym pude³ku jewelcase, jak± widzia³em w sprzeda¿y, by³o One Nataszy Urbañskiej. |
Ale ja mia³em na my¶li powa¿ne wydawnictwa. Natasza Urbañska jest ¶wietn± partnerk± do wyprawy na bezludn± wyspê. Byle nie ¶piewa³a. |
|
Back to top |
|
 |
Geminiman Guest
|
Posted: 16.09.2014, 17:44 Post subject: |
|
|
Tyle ¿e ja my¶la³em w kategorii raczej ogólnej, je¶li chodzi o polskie albumy wydane w normalnych pude³kach jewelcase. Inne relatywnie nowe polskie p³yty, wydane w zwyk³ych plastikowych pude³kach, to Bursa Fonetyki, Komponuj±c Siebie Sylwii Grzeszczak oraz 13 Patryka Kumora. |
|
Back to top |
|
 |
WOJTEKK box z pe³n± dyskografi± i gad¿etami

|
Posted: 16.09.2014, 18:41 Post subject: |
|
|
LPD wrote: |
Ale ja mia³em na my¶li powa¿ne wydawnictwa. Natasza Urbañska jest ¶wietn± partnerk± do wyprawy na bezludn± wyspê. Byle nie ¶piewa³a. |
Na pewno? A co by¶ z ni± robi³ pozosta³e 23 godziny i 45 minut?  _________________ Nie ma ludzi niezast±pionych. Oprócz The Rolling Stones.
http://artrock.pl/ |
|
Back to top |
|
 |
Geminiman Guest
|
Posted: 27.09.2014, 12:34 Post subject: |
|
|
Przypomnia³y mi siê kolejne polskie wydawnictwa z 2012 roku, wydane w normalnych plastikowych pude³kach jewelcase. Te albumy to Si³a i Honor Paw³a Kukiza oraz debiutancka p³yta self titled formacji Clintwood. |
|
Back to top |
|
 |
|