|
Muzyczne Dinozaury i ich następcy
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Yer Blue remaster

|
Wysłany: 02.02.2015, 18:28 Temat postu: |
|
|
Bartosz napisał: | Yer Blue napisał: | Ale żeby Abbey Road nie było w 30-tce to już obsceniczne żarty  |
Na Abbey Road są 4 fajne piosenki - to nawet nie jest połowa płyty. Cała reszta to średniej klasy pop rock, na ogół totalnie nudny i infantylny, którego po prostu nie warto słuchać. Dla mnie to, że ktoś mogąc wybrać 30 najlepszych albumów z tak przeładowanego rocznika jak 1969 przyznał Abbey Road choćby jeden punkt jest po prostu dziwactwem. Mnie ten album może zmieściłby się w setce - a może nie. To jest najmniej interesująca płyta Beatlesów po 65 roku (nie licząc Łodzi Podwodnej). |
Też nie jestem megafanem tej płyty, jest najmniej świeża i nowatorska z tych późniejszych ale, że 4 fajne kawałki
Bartosz napisał: | A forum znasz, masz tam nawet konto  |
Czyżby rockmetal Kiedyś je nawet lubiłem, ale robiło się z czasem coraz więcej dziwacznych użytkowników z jeszcze bardziej niecodziennymi opiniami. Pamiętam, że fenomen Beatlesów często był wyśmiewany, z wielką ciekawością się to czytało Tak jak i Twój wpis o Abbey Road kilka cm wyżej
Koniecznie muszę tam zajrzeć po latach. |
|
Powrót do góry |
|
 |
thon022 szpula

|
Wysłany: 02.02.2015, 21:16 Temat postu: |
|
|
Białystok napisał: |
A ponieważ:
65. (21) Blodwyn Pig - Ahead Rings Out
Wniosek : nie znam się na muzyce
 |
Dałem na RM tej płycie punkt . Świetny, lekko zakręcony rock. Ale tu dużo lepiej nie wypadła. Dziwne... Może nazwa i ta kiczowata okładka odstraszają  _________________ Gadający Żółty Kibel |
|
Powrót do góry |
|
 |
WOJTEKK box z pełną dyskografią i gadżetami

|
Wysłany: 02.02.2015, 22:16 Temat postu: |
|
|
Ale mimo, ze to dobre płyty, to najwyżej dobre - znaczy oba Blodwyn Pig. Jethro Tull w tym czasie lepiej grało. _________________ Nie ma ludzi niezastąpionych. Oprócz The Rolling Stones.
http://artrock.pl/ |
|
Powrót do góry |
|
 |
Bartosz digipack

|
Wysłany: 02.02.2015, 22:27 Temat postu: |
|
|
thon022 napisał: | Białystok napisał: |
A ponieważ:
65. (21) Blodwyn Pig - Ahead Rings Out
Wniosek : nie znam się na muzyce
 |
Dałem na RM tej płycie punkt . Świetny, lekko zakręcony rock. Ale tu dużo lepiej nie wypadła. Dziwne... Może nazwa i ta kiczowata okładka odstraszają  |
Też lubię ten album, ale w roczniku jest co najmniej 30 innych, które podobają mi się bardziej. Jednak Białystok jest oryginałem uznając Ahead Rings Out za album swojego żywota  _________________ I'm Bad Like Jesse James
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
thon022 szpula

|
Wysłany: 03.02.2015, 07:47 Temat postu: |
|
|
W roczniku jest spory worek płyt co najmniej równie dobrych co Płyta Świńska, ale ta wyróżnia się np. bardzo staranną produkcją. Słychać, że w jej nagranie włożono wiele serca. Głosując na Świnię z 1 strony wprawdzie trochę hipsterzyłem , ale też chciałem po prostu zaznaczyć jej obecność w roczniku - bo myślałem, że nikt więcej jej nie przypunktuje. W sumie jednak zdobyła całkiem sporo punktów, zajmując należne raczej jej miejsce. _________________ Gadający Żółty Kibel |
|
Powrót do góry |
|
 |
Białystok limitowana edycja z bonusową płytą

|
Wysłany: 04.02.2015, 15:22 Temat postu: |
|
|
Bartosz napisał: | Jednak Białystok jest oryginałem uznając Ahead Rings Out za album swojego żywota  |
bo na tej płycie są wszystkie moje ulubione gatunki muzyczne w pigułce, zagrane z prawdziwą rockową energią. I tyle. Żadna tam oryginalność. No i jak wiem, poza mną, ceni ją równie wysoko (oczywiście nie aż tak)MEGADISC, co jest i wątpliwą zaletą i ogromną wadą jednocześnie...
A zrobienie 30 best of jazzu z Japonii to jest dopiero oryginalność  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|