View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Bia³ystok japoñska edycja z bonusami

|
Posted: 08.07.2016, 21:01 Post subject: |
|
|
Ten ostatni Lizard moim zdaniem jest jednym z najlepszych. A mo¿e ja mam po prostu inne czy niezbyt wielkie oczekiwania. _________________ https://rateyourmusic.com/~Blodwynpig1971 |
|
Back to top |
|
 |
Tarkus box z pe³n± dyskografi± i gad¿etami

|
Posted: 11.07.2016, 10:33 Post subject: |
|
|
A ja ca³y czas my¶lê, ¿e to móg³by byæ polski odpowiednik np. brytyjskiego "Prog" i szkoda, ¿e nie jest. _________________ If you don’t love RoboCop, then you are a Nazi and support terrorism.
THIS IS NOT A LOVE SONG |
|
Back to top |
|
 |
Quasarsphere epka kompaktowa

|
Posted: 11.07.2016, 12:02 Post subject: |
|
|
Ostatnio widzia³em w Empiku na Marsza³kowskiej magazyn PROG po angielsku. By³ np. bardzo ciekawy artyku³ o Dave Brocku. Magazyn ma swój charakterystyczny klimat i wydaje mi siê ¿e Lizard nie powinien kopiowaæ ich jota w jotê. Ale nasz polski magazyn ma faktycznie du¿y rozrzut stylistyczny co do gatunków muzyki. |
|
Back to top |
|
 |
Bia³ystok japoñska edycja z bonusami

|
Posted: 11.07.2016, 20:26 Post subject: |
|
|
Quasarsphere wrote: | Ale nasz polski magazyn ma faktycznie du¿y rozrzut stylistyczny co do gatunków muzyki. |
Ale tu na Forum te¿ tak jest, oczywi¶cie w rozs±dnych granicach (pewnych gatunków po prostu nie ma). _________________ https://rateyourmusic.com/~Blodwynpig1971 |
|
Back to top |
|
 |
Yer Blue remaster

|
Posted: 11.07.2016, 20:34 Post subject: |
|
|
Quasarsphere wrote: | Ale nasz polski magazyn ma faktycznie du¿y rozrzut stylistyczny co do gatunków muzyki. |
I bardzo dobrze. Gdyby siê ogranicza³ wy³±cznie do proga to by³by na d³u¿sz± metê nudny. |
|
Back to top |
|
 |

|
Posted: 12.07.2016, 12:21 Post subject: |
|
|
Ja na przyk³ad chcia³bym wiêcej poczytaæ np o jazzie mps,ecm, najlepszych latach Coltrane czy Mingusa, ni¿ o np. Residents, Talk Talk, czy te¿ najnowszych trendach neoproga ( chocia¿ te zespo³y te¿ bardzo lubiê). Jak sami koledzy widzicie, nikogo tak naprawdê redaktorzy Lizarda w pe³ni nie zadowol±. Lepiej cieszmy siê ¿e mamy na pó³kach w salonach prasowych nasz± papierow± reprezentacjê - muzykê która jest czê¶ci± nas. Bo co jak co ale Teraz rocka czy Gazety magnetofonowej na pewno bym nie kupi³, bo kompletnie nie moje klimaty.
Last edited by Quasarsphere on 12.07.2016, 15:06; edited 1 time in total |
|
Back to top |
|
 |
Clive Codringher maxi-singel analogowy

|
Posted: 12.07.2016, 14:48 Post subject: |
|
|
A ja bym wola³ w ogóle nie czytaæ w Lizardzie o jazzie, bo to nie moje klimaty. A artyku³ o Talk Talk przywita³em z rado¶ci± - wreszcie co¶ innego! _________________ Co posiada Codringher: http://codringher.blogspot.com |
|
Back to top |
|
 |

|
Posted: 12.07.2016, 15:05 Post subject: |
|
|
I to w³a¶nie jest fajne - ró¿nica zdañ. Inaczej forum internetowe nie mia³oby sensu. |
|
Back to top |
|
 |
Backside limitowana edycja z bonusow± p³yt±

|
Posted: 12.07.2016, 18:13 Post subject: |
|
|
Quasarsphere wrote: | Ja na przyk³ad chcia³bym wiêcej poczytaæ np o jazzie mps |
By³ du¿y artyku³ o MPS - trzeba sprawdziæ przed pisaniem, czego nie by³o . By³ te¿ artyku³ o najlepszych muzykach wspó³czesnej sceny jazzowej oraz, o ile siê nie mylê, o serii Polish Jazz. I jeszcze kilka innych z jazzem zwi±zanych . _________________ https://www.facebook.com/theseventiesjazz |
|
Back to top |
|
 |

|
Posted: 15.07.2016, 17:57 Post subject: |
|
|
Napisalem wiêcej co oznacza ¿e artyku³ ju¿ znam ale czujê niedosyt bo czekam na kontynuacjê tematu 😃 |
|
Back to top |
|
 |
|