View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Tarkus box z pełną dyskografią i gadżetami

|
Posted: 28.07.2017, 16:50 Post subject: |
|
|
Białystok wrote: | WOJTEKK wrote: | RoryGallagher wrote: |
A "Blackout" to gniot, zgadza się  |
pierwsze słyszę |
Rory działa u Magmów i Davisów, to tam to gniot, więc się nie dziw. |
Ja też, a "Blackout" baaaaardzo lubię. _________________ If you don’t love RoboCop, then you are a Nazi and support terrorism.
THIS IS NOT A LOVE SONG |
|
Back to top |
|
 |
kośmin maxi-singel kompaktowy

|
Posted: 28.07.2017, 17:08 Post subject: |
|
|
MichalP wrote: | 2. St. Anger - album który kompletnie mną pozamiatał i to w czasie kiedy po Metallice nie spodziewałem się wiele. Widziałem przez przypadek jakiś klip do Frantic i myślę sobie "Zwariowali do reszty, co to k... jest???" kapitalna płyta, totalnie niespodziewana z taką porcją czadu i agresji jak nigdy wcześniej, uwielbiam. I jak powiedział mój znajomy "Fenomenalny Bob Rock na basie " ) |
jak zobaczyłem tego pijaka na perce grającego jak na worku kartofli, to nigdy nie sięgnąłem po ten album |
|
Back to top |
|
 |

|
Posted: 28.07.2017, 17:14 Post subject: |
|
|
dla mnie kolejność taka:
1) Master
2) Ride
3) Black album
4) debut
5) And justice |
|
Back to top |
|
 |
WOJTEKK box z pełną dyskografią i gadżetami

|
Posted: 28.07.2017, 18:50 Post subject: |
|
|
Tarkus wrote: | Białystok wrote: | WOJTEKK wrote: | RoryGallagher wrote: |
A "Blackout" to gniot, zgadza się  |
pierwsze słyszę |
Rory działa u Magmów i Davisów, to tam to gniot, więc się nie dziw. |
Ja też, a "Blackout" baaaaardzo lubię. |
o, Tarkus, Ty żyjesz? Jeszcze???  _________________ Nie ma ludzi niezastąpionych. Oprócz The Rolling Stones.
http://artrock.pl/ |
|
Back to top |
|
 |

|
Posted: 28.07.2017, 18:52 Post subject: |
|
|
MichalP wrote: | 2. St. Anger - album który kompletnie mną pozamiatał i to w czasie kiedy po Metallice nie spodziewałem się wiele. Widziałem przez przypadek jakiś klip do Frantic i myślę sobie "Zwariowali do reszty, co to k... jest???" kapitalna płyta, totalnie niespodziewana z taką porcją czadu i agresji jak nigdy wcześniej, uwielbiam. I jak powiedział mój znajomy "Fenomenalny Bob Rock na basie " ) |
Masz rację, świetna płyta, tylko trochę nie bardzo metalikowa. czad idzie z niej straszny. _________________ Nie ma ludzi niezastąpionych. Oprócz The Rolling Stones.
|
Back to top |
|
 |
MichalP singel kompaktowy

|
Posted: 28.07.2017, 21:08 Post subject: |
|
|
kośmin wrote: | jak zobaczyłem tego pijaka na perce grającego jak na worku kartofli, to nigdy nie sięgnąłem po ten album |
Panie kośmin, na tej płycie więcej od niego nie wymagam
A dlaczego Sprawiedliwośc tak nisko???
Ja znowu nigdy nie przekonałem się do Kill'em All. Super okładka i kilka kawałków, gdyby wykroić z tego EP było by dobrze, w całości mnie nuży i nie wiem czy dałbym radę ją w całości przesłuchać. Taki podkręcony Motorhead.
WOJTEKK wrote: | tylko trochę nie bardzo metalikowa |
I może stąd płynie jej siła. W sumie do tej płyty warto obejrzeć Some Kind of Monster, gdzie odsłaniają kulisy co, jak i dlaczego. Fajny dokument nie dokument, nie wiem ile w tym reżyserii a ile autentyzmu, ale ogląda się dobrze.
Nie wiem czy ktoś wspomniał o kultowym jak dla mnie, milion razy przegrywanym do zdarcia taśmy wideo "Cliff'em All" . Tam jest dopiero autentyzm i megaczad, ale to mieszanka młodości i "ostatniego metalowego hippisa" (cytat z Metal Hammera pamiętam do dziś) więc musiało być ostro. Cliff'em All i Some Kind of Monster są dla mnie najlepszymi "widełami" Metachy a oficjalne zdaje się widziałem wszystkie włącznie z "thrillerem" , który poza muzyką jest widowiskiem żenującym. |
|
Back to top |
|
 |

|
Posted: 28.07.2017, 21:49 Post subject: |
|
|
Thriller to ten ostatni niby film? _________________ Nie ma ludzi niezastąpionych. Oprócz The Rolling Stones.
|
Back to top |
|
 |
MichalP singel kompaktowy

|
Posted: 28.07.2017, 22:36 Post subject: |
|
|
Istotnie. |
|
Back to top |
|
 |

|
Posted: 28.07.2017, 23:23 Post subject: |
|
|
MichalP wrote: | A dlaczego Sprawiedliwośc tak nisko??? |
jakoś brzmienie mi nigdy nie podeszło, zawsze miałem dystans do tego albumu - niemniej jednak to świetna płyta, a po prostu inne są dla mnie wybitne, stąd tu tylko 5 miejsce  |
|
Back to top |
|
 |
Tarkus box z pełną dyskografią i gadżetami

|
Posted: 16.04.2018, 11:51 Post subject: |
|
|
Trochę śmiechłem - wyszedł remasterek "$5.98 EP Garage Days Re-Revisited", ale kosztuje prawie 7 dolarów na Amazonie. Ech ta inflacja  _________________ If you don’t love RoboCop, then you are a Nazi and support terrorism.
THIS IS NOT A LOVE SONG |
|
Back to top |
|
 |
|