Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
greg66 japońska edycja z bonusami

|
Wysłany: 16.10.2017, 09:59 Temat postu: |
|
|
Ale czy naprawę po tylu latach na rynku muzycznym trzeba od Niego wymagać jakiś nowości. On już swoje zrobił dla rocka, teraz może robi dla siebie i fanów takich jak ja.
Mi to w zupełności wystarczy. _________________ joe's garage
http://musicpsychedelic.blogspot.com |
|
Powrót do góry |
|
 |
Leptir zremasterowany digipack z bonusami

|
Wysłany: 16.10.2017, 10:10 Temat postu: |
|
|
Zgadzam się tu z Gregiem - poprzedni album Planta bardzo mi się podoba. Uważam, że to jeden z nielicznych dinozaurów z bohaterskich lat rocka, który nadal trzyma wysoki poziom i w dodatku - w dużym stopniu - udało mu się uniezależnić stylistycznie od macierzystego zespołu. A że nagrywa kolejną podobną płytę? Jeśli będzie dobra kompozycyjnie i wykonawczo - to nie mam nic przeciwko dokładce tego samego dania. _________________ „Gdy słońce kultury chyli się ku zachodowi, to nawet karły rzucają długie cienie”.
Karl Kraus |
|
Powrót do góry |
|
 |
crescent limitowana edycja z bonusową płytą

|
Wysłany: 16.10.2017, 10:49 Temat postu: |
|
|
Dokładnie, "pozwólmy" Plantowi być Plantem. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Heartbreaker singel analogowy

|
Wysłany: 30.04.2018, 10:41 Temat postu: |
|
|
Jak się mają remastery CD z 2014 roku w porównaniu do wcześniejszych wydań? Słyszalna różnica? Lepiej brzmi? |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 23.06.2018, 09:06 Temat postu: |
|
|
Z okazji okazjonalnych zakupów (dzięki za cynk Maciek!) winylowych wydań pierwszych 4 płyt, po paru odsłuchach i porównaniach stwierdzam, że różnice są konkretne i słyszalne. In plus oczywiście. Największy skok jakościowy w przypadku 2 i 3, mniejszy na 1 i 4. Jakby lepsze próbkowanie, czyli wieksza szczegółowość, mocniejszy, bardziej czysty środek.
Dodam jeszcze, że porównywałem też wydania CD późniejszych płyt u przyjaciela, który jest jeszcze większym fanem LZ niż ja w czasach młodzieńczych. Ogólnie te wznowienia na CD też są lepsze, za wyjątkiem Phisical Graffiti. Tutaj wujek Jimmy mocno przesadził z wyciągnięciem środka, no i nie przekłada się to na lepszą szczegółowość. Jest przesadnie sucho i męcząco dla uszu. Ze wszystkich późniejszych wznowień na cd najlepiej podeszło mi Presence. |
|
Powrót do góry |
|
 |
esforty longplay
|
Wysłany: 23.06.2018, 11:45 Temat postu: |
|
|
Ten "Phisical Graffiti" na CD, o tyle kontrowersyjny, ze sam materiał wyjściowy był, jak pamiętam, dwuwymiarowy stąd osiągnięcie klasy dźwiękowej jak w przypadku"Presence" czy "Houses of the holy" trudne/niemożliwe do spełnienia.
Na półce są remastery CD od I do Presence, zatem dodam tylko, że osobiście więcej zarzutów nowym masterom postawię II niż I. _________________ Nie ma takiego naleśnika, który nie wyszedłby na dobre. H. Murakami |
|
Powrót do góry |
|
 |
WOJTEKK box z pełną dyskografią i gadżetami

|
Wysłany: 23.06.2018, 12:51 Temat postu: |
|
|
Presence to chyba najbardziej niedoceniana płyta Zepps - przynajmniej w epoce - co prawda jeszcze w zamówieniach zaliczyła platynę w USA, ale potem dosyć szybko trafiła do koszy z przecenami. _________________ Nie ma ludzi niezastąpionych. Oprócz The Rolling Stones.
http://artrock.pl/ |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 23.06.2018, 18:08 Temat postu: |
|
|
esforty napisał: | Ten "Phisical Graffiti" na CD, o tyle kontrowersyjny, ze sam materiał wyjściowy był, jak pamiętam, dwuwymiarowy... |
Remaster CD z 1994 r. jak najbardziej może być. Ten nowy, jak dla mnie, gorszy, zbyt męczący ucho.
"Presence" zawsze bardzo lubiłem. Achilles, Nobody, Herbatka to świetne utwory. Pozostałe też trzymają co najmniej średni poziom. |
|
Powrót do góry |
|
 |
zlatan epka kompaktowa

|
Wysłany: 23.06.2018, 18:51 Temat postu: |
|
|
"Co najmniej średni" to trochę mało na Led Zeppelin. Niestety, według mnie do wszystkich poprzednich nie ma startu, jeden Achilles nie wystarczy. A ja chyba wolę też In Through The Out Door. |
|
Powrót do góry |
|
 |
B.J. box

|
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 23.06.2018, 19:58 Temat postu: |
|
|
zlatan napisał: | "Co najmniej średni" to trochę mało na Led Zeppelin. |
Pozostałe, poza trzema wymienionymi tytuami - racz zauważyć - czyli czasowo raptem 1/3 płyty. U mnie Houses i In Trough znacznie niżej. |
|
Powrót do góry |
|
 |
zlatan epka kompaktowa

|
Wysłany: 24.06.2018, 07:32 Temat postu: |
|
|
Ciekawe, bo Houses to jednak jest klasyka, jest tam parę kawałków z żelaznego kanonu, z tym moje zeppelinowe top 3 - No Quarter.
Strzelanka do Zeppów byłaby ciekawa  |
|
Powrót do góry |
|
 |
WOJTEKK box z pełną dyskografią i gadżetami

|
Wysłany: 24.06.2018, 08:43 Temat postu: |
|
|
Houses jest ewidentnym zjazdem po Czwórce - zgadza się jest tam kilka świetnych numerów, ale też kilka zupełnie nie bardzo, D'Yer Mak'er, The crunge - reszta jest dobra. I z drugiej strony jest to płyta robiona trochę na zasadzie - przepis był tak łatwy i fajny, ze tej zupy zrobiłam na dwa tygodnie - jest trochę monotonna _________________ Nie ma ludzi niezastąpionych. Oprócz The Rolling Stones.
http://artrock.pl/ |
|
Powrót do góry |
|
 |
Tarkus box z pełną dyskografią i gadżetami

|
Wysłany: 25.06.2018, 08:33 Temat postu: |
|
|
Page'owi znów zabrakło na waciki. Nadciąga superduper edycja "The Song Remains The Same" - wyceniona w kosmos, zupełnie nieadekwatnie do zawartości - nie będzie żadnych nowości audio, BR-audio będzie oddzielnie, nie w boksie. _________________ If you don’t love RoboCop, then you are a Nazi and support terrorism.
THIS IS NOT A LOVE SONG |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monstrualny Talerz album CD
|
Wysłany: 26.06.2018, 07:34 Temat postu: |
|
|
zlatan napisał: |
Strzelanka do Zeppów byłaby ciekawa  |
O tak, a nie było do tej pory, nie było!
Pod wpływem waszych dyskusji zapuściłem dawno nie słyszany album In Through the Out Door i nic się tu nie zmieniło - nie jestem w stanie przesłuchać do końca. Płyty Coda nie pamiętam, mam w planach przesłuchanie. Co do PG to niewątpliwie byłaby to dużo lepsza płyta, gdyby zrobili z tego jeden album. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|