|
Muzyczne Dinozaury i ich następcy
|
View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
kośmin epka analogowa

|
Posted: 09.07.2018, 15:30 Post subject: |
|
|
Leptir wrote: | Prawda, tylko oni już tak od paru lat się "dobrze zapowiadali", ale w tych mistrzostwach faktycznie im zażarło.  |
i mogą zdobyć majstra  |
|
Back to top |
|
 |
Leptir zremasterowany digipack z bonusami

|
Posted: 09.07.2018, 15:47 Post subject: |
|
|
Mogą. I mam nadzieję, że to zrobią, bo grają moim zdaniem najładniej na tych mistrzostwach. Postawiłem wprawdzie na Francję, ale tylko z pragmatyzmu - jak przegrają, to przynajmniej na osłodę mi typowanie zostanie.  _________________ „Gdy słońce kultury chyli się ku zachodowi, to nawet karły rzucają długie cienie”.
Karl Kraus |
|
Back to top |
|
 |
WOJTEKK box z pełną dyskografią i gadżetami

|
Posted: 09.07.2018, 17:12 Post subject: |
|
|
Optymalny byłby finał Belgia Chorwacja, bo obie drużyny graja do przodu i bylaby szansa na pierwszy od 1986 roku naprawdę powazny finał MŚ. bo jak zagrają Francja i Anglia to będą się macać pól meczu i skonczy się 1:0 po dogrywce. _________________ Nie ma ludzi niezastąpionych. Oprócz The Rolling Stones.
http://artrock.pl/ |
|
Back to top |
|
 |
kośmin epka analogowa

|
Posted: 09.07.2018, 19:45 Post subject: |
|
|
WOJTEKK wrote: | na pierwszy od 1986 roku naprawdę powazny finał MŚ |
nie rozumiem? a 1994, 1998, 2002, 2006, 2010? |
|
Back to top |
|
 |

|
Posted: 09.07.2018, 20:24 Post subject: |
|
|
A to były poważne finały? 1990 - gol po naciąganym karnym a Argentyna postawiła autobus na swoim polu karnym, 1994 - Brazylia i Włochy dały popis totalnego antyfutbolu - 0:0 i karne, 1998 - Brazylia gra w 10tkę, bo Ronaldo w dzień meczu dostał wstrząsu anafilaktycznego po podaniu lidokainy w czasie fizykoterapii - naszlifowany nieodpowiednimi lekami nawet dobrze nie wiedział, że gra w pilkę a nie w palanta - efekt - mecz do jednej bramki, 2002 tym razem Brazylia - full in swing - depcze Niemców, którzy coś tam nawet próbowali się odgryzać - ale i tak wyglądało to jak mecz seniorów z trampkarzami. 2006 - Włosi Francuzi - 1:1 i karne - najbardziej pamięta się Zidane'a ładującego z główki Materazziego, bo sam mecz był dramatycznie słaby. 2010 - Hiszpania i Holandia ogólnie kopią siebie po nogach, a nie piłkę. Piłkę kopnął w dogrywce Inesta. 2014 Argentyńczycy z Niemcami znowu parkują autobus w polu karnym, wytrzymuja do dogrywki, gdzie gola pakuje im Goetze - trzeba przyznać, ze ślicznego.
Czy to były mecze godne finału MŚ? Przypuszczam, że wątpię. W dwóch przypadkach były to nawet interesujace spotkania, ale dramaturgii tam nie było, bo faworyci spacyfikowali przeciwników. A jak była dramaturgia, to rodem z westernów - czyli bójka w saloonie. _________________ Nie ma ludzi niezastąpionych. Oprócz The Rolling Stones.
|
Back to top |
|
 |
Bednaar limitowana edycja z bonusową płytą

|
Posted: 09.07.2018, 22:09 Post subject: |
|
|
Francja - Belgia 2:3
Anglia - Chorwacja 1:2
Głosuję, jak mi serce podpowiada
Teraz kibicuję Chorwacji. _________________ Marantz M-CR503 + SMSL sAp-II + AKG K530LTD + Koss Porta Pro + Tannoy M1 |
|
Back to top |
|
 |
gharvelt japońska edycja z bonusami

|
Posted: 09.07.2018, 23:33 Post subject: |
|
|
Wklejam poniżej mundialowy offtopic wykasowany z wątku "Sprzedam, kupię, zamienię".
Jakuz wrote: | Też oglądacie te mecze z wyłączoną fonią? Bo ja tak niby robię ale czasem przeskakuję z transmisją telewizor-komputer i wtedy zwykle słyszę co gada Laskowski albo Szpak. Nieprawdopodobne! |
Freefall wrote: | Czyżbyś chciał wymienić któregoś na jakąś płytę? Chyba możesz mieć problem ze znalezieniem chętnego na taką transakcją . |
Jakuz wrote: | A idź Ty, chłopie Kurczę, całe szczęście, że awansowali Chorwaci. Kacapów w półfinale bym nie zdzierżył! |
Białystok wrote: | Ja oglądałem w chorwackiej tv. |
Freefall wrote: | Ciekawe, jak przeżywał mecz chorwacki komentator  |
Białystok wrote: | Tak jak nie raz i dwa nasi w eleven. Tam teraz wszystko przeżywają.
Za to w knajpie znacznie spokojniej niż w Białymstoku ale akurat tu piłki takiej poważnej ligowej nie ma. |
Bednaar wrote: | A ja wczoraj dla odmiany oglądałem Rosja-Chorwacja z włączonym Szpakiem i było swojsko posłuchać go - to swoisty foklor
Też cieszę się, że Chorwaci wygrali (moja szefowa kibicuje im od samego początku Mundialu), ale muszę przyznać, że Rosja gra fajną, ofensywną piłkę. W przypadku tego meczu nastawiłem się na świetne widowisko i się nie zawiodłem. Za to szwecja-Anglia zgodnie z przewidywaniami - flaki z olejem. Nie ma to, jak słowiańska fantazja:) |
zlatan wrote: | Szpakowskiego nie szło wczoraj słuchać, zwłaszcza przy karnych. "Akinfeev chciałby ustawić przed sobą mur z rosyjskich marzeń wszystkich na tym stadionie" - kurde, Mickiewicz się znalazł  |
Bednaar wrote: | A to fajne było, ja tam lubię Szpakowskiego, jak jest w dobrej formie podchodzi pod Latający Cyrk Monthy Pythona  |
WOJTEKK wrote: | Ale to chyba nie o to chodzi? |
Bednaar wrote: | No przecież się zgrywam  |
|
|
Back to top |
|
 |
gharvelt japońska edycja z bonusami

|
Posted: 10.07.2018, 00:02 Post subject: |
|
|
Wszyscy moi faworyci już za burtą, więc bez specjalnych emocji dokończę oglądanie tego turnieju. Jeśli już miałbym życzyć sobie jakiegoś finału z pozostałego w walce grona, to wybrałbym Francja - Anglia, najlepiej z wygraną Anglii. Nawet w przypadku 1:0 po dogrywce, jak to Wojtek napisał. Jakoś nie potrafię w sobie wykrzesać sympatii do Chorwatów - prześlizgnęli się fartem zarówno z Duńczykami, jak i z Rosją, którą powinni ograć wyraźnie, gdyby rzeczywiście byli aż tak znakomitą drużyną (w meczu fazy grupowej Urugwaj udowodnił, że można). Belgowie w sumie mają mocny team, nigdy ich nie doceniałem, a odrobienie w pięknym stylu strat i odprawienie do domu Japonii, a później ogranie canarinhos wygląda przekonująco. Widać też, że ich selekcjoner wykonuje naprawdę dobrą robotę i panuje nad sytuacją na boisku.
Szkoda Brazylii, w tym niesłusznie niepodyktowanego karnego, o którym wspomniał mahavishnuu, aczkolwiek to nie jedyny taki ewidentny błąd sędziowski na tym mundialu. Pozostaje mieć nadzieję, że VAR będzie rozwijany, stosowany coraz częściej i coraz dokładniej. Mamy koniec drugiej dekady XX wieku, nie lata 90-te, czas wreszcie wykorzystać obecne możliwości technologiczne. Swoją drogą, niby nieufność do VAR, bo zabiera czas, tymczasem w wielu meczach różne całkowicie zbędne przerwy zabierały go znacznie więcej, i spowalniały rytm gry. Czekać 3 minuty na wykonanie "jedenastki" czy wolnego, bo zawodnikom zebrało się na dyskusje z sędzią? Niedorzeczność. Nie rozumiem, dlaczego arbitrzy nie kończyli tego rodzaju incydentów szybką decyzją bądź ewentualnymi kartonikami dla niepokornych.
O tych, co odpadli, a mieli zwojować zawody, szkoda pisać. Z Hiszpanów z przyjemnością oglądałem, jak nad piłką panuje Isco (pomimo, że jest z Realu), ale styl gry całej drużyny okazał się nie do zniesienia. Argentyna znacznie poniżej oczekiwań, a Niemcy się skompromitowali. Mimo wszystko, na koniec i tak została sama Europa. Aż szkoda, że te proporcje są na niekorzyść Starego Lądu i nie ma wśród uczestników m.in. Włochów czy Holendrów, którzy z pewnością zaprezentowaliby wyższy poziom niż kelnerzy z niektórych egzotycznych państw. |
|
Back to top |
|
 |
Jakuz zremasterowany digipack z bonusami

|
Posted: 10.07.2018, 05:12 Post subject: |
|
|
Francja - Belgia 1:2
Anglia - Chorwacja 1:0 |
|
Back to top |
|
 |
K o n i u kaseta "żelazówka"

|
Posted: 10.07.2018, 06:41 Post subject: |
|
|
Francja - Belgia 2:1 _________________ na FD od 23 września 2013 |
|
Back to top |
|
 |
Tarkus box z pełną dyskografią i gadżetami

|
Posted: 10.07.2018, 07:44 Post subject: |
|
|
gharvelt wrote: | Włochów czy Holendrów, którzy z pewnością zaprezentowaliby wyższy poziom niż kelnerzy z niektórych egzotycznych państw. |
Swój wysoki poziom Włosi i Holendrowie zaprezentowali w eliminacjach mundialu, dlatego zarówno Pirlo jak i Robben na luziku oglądają sobie w TV. _________________ If you don’t love RoboCop, then you are a Nazi and support terrorism.
THIS IS NOT A LOVE SONG |
|
Back to top |
|
 |
kośmin epka analogowa

|
Posted: 10.07.2018, 08:44 Post subject: |
|
|
WOJTEKK wrote: | A to były poważne finały? 1990 - gol po naciąganym karnym a Argentyna postawiła autobus na swoim polu karnym, 1994 - Brazylia i Włochy dały popis totalnego antyfutbolu - 0:0 i karne, 1998 - Brazylia gra w 10tkę, bo Ronaldo w dzień meczu dostał wstrząsu anafilaktycznego po podaniu lidokainy w czasie fizykoterapii - naszlifowany nieodpowiednimi lekami nawet dobrze nie wiedział, że gra w pilkę a nie w palanta - efekt - mecz do jednej bramki, 2002 tym razem Brazylia - full in swing - depcze Niemców, którzy coś tam nawet próbowali się odgryzać - ale i tak wyglądało to jak mecz seniorów z trampkarzami. 2006 - Włosi Francuzi - 1:1 i karne - najbardziej pamięta się Zidane'a ładującego z główki Materazziego, bo sam mecz był dramatycznie słaby. 2010 - Hiszpania i Holandia ogólnie kopią siebie po nogach, a nie piłkę. Piłkę kopnął w dogrywce Inesta. 2014 Argentyńczycy z Niemcami znowu parkują autobus w polu karnym, wytrzymuja do dogrywki, gdzie gola pakuje im Goetze - trzeba przyznać, ze ślicznego.
Czy to były mecze godne finału MŚ? Przypuszczam, że wątpię. W dwóch przypadkach były to nawet interesujace spotkania, ale dramaturgii tam nie było, bo faworyci spacyfikowali przeciwników. A jak była dramaturgia, to rodem z westernów - czyli bójka w saloonie. |
litości
nawet nie chce mi się tego komentować
podam jedną rzecz - rok 2010 - 2 cudne interwencje Ikera, a mecz niesamowicie intensywny, ale Ty pamiętasz co innego |
|
Back to top |
|
 |
Białystok limitowana edycja z bonusową płytą

|
|
Back to top |
|
 |

|
Posted: 10.07.2018, 09:35 Post subject: |
|
|
[quote="kośmin"
litości
nawet nie chce mi się tego komentować
podam jedną rzecz - rok 2010 - 2 cudne interwencje Ikera, a mecz niesamowicie intensywny, ale Ty pamiętasz co innego[/quote]
Proszę, skomentuj. Bo wychodzi na to, że "jesteś ponad to" i z plebsem się nie zadajesz.
A propos 2010 - intensywna - tak, kopanina, głównie po nogach. _________________ Nie ma ludzi niezastąpionych. Oprócz The Rolling Stones.
|
Back to top |
|
 |
kośmin epka analogowa

|
Posted: 10.07.2018, 10:14 Post subject: |
|
|
Wojtek, popełniasz prosty błąd o którym piszą w każdym podręczniku do logiki - nie schodź z merytoryki na różne personalne wycieczki i nie wyskakuj z "plebsem", bo nie użyłem takiego sformułowania
odnosiłem się do Twych wypowiedzi, a nie Twojego pochodzenia klasowego
skomentowałem, podając przykład odnośnie finału w 2010 roku, więc przeczytaj to jeszcze raz i nie proś mnie już więcej o więcej |
|
Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|