|
Muzyczne Dinozaury i ich następcy
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
gharvelt limitowana edycja z bonusową płytą

|
Wysłany: 12.11.2019, 23:14 Temat postu: |
|
|
No to wspaniałe odkrycia przed Tobą, skoro nie słuchałeś żadnej z płyt Caravan. Niesamowicie urokliwa muzyka, z charakterystycznym brzmieniem - dla mnie wręcz kwintesencja Canterbury, pomimo iż niektórzy zarzucają tej grupie zbytnią zachowawczość i unikanie eksperymentowania.
Podsumowując wyniki plebiscytu: całkiem niezłe, choć uznałbym je za niemal idealne dopiero wówczas, gdyby "For Girls..." skończyło o 3 pozycje wyżej  _________________ Let the music of your life, give life back to music.
Last.fm | RYM |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monstrualny Talerz remaster
|
Wysłany: 13.11.2019, 09:04 Temat postu: |
|
|
Crazy napisał: | MirekK napisał: | Dwie płyty Gentle Giant były w zestawieniu rocznikowych 1972 i po żadną nie sięgnąłeś? |
Nie zdążyłem |
Po prostu Crazy dojechał tylko do literki F!
Ale fajnie, mieć przed sobą jeszcze cały Caravan do przesłuchania, piękne, aż sobie dziś załączę. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Oleeks kaseta "żelazówka"

|
Wysłany: 13.11.2019, 10:39 Temat postu: |
|
|
Przychylam się do zdania Gharvelta - "For Girls..." to świetny album, moim zdaniem co najmniej na podium zabawy. Debiutancki album Karawany zawsze jawił mi się jako niewyróżniająca się płyta, jedna z wielu, która reprezentowała podobny styl w tamtym okresie.
Natomiast "zielony", "różowy" i "fioletowy"(?) to czołówka grania progresywnego i cantaberyjskiego  _________________ Normalność to pojęcie względne, natomiast nienormalność jest cechą immanentnie przypisaną do geniuszy - Marian Paździoch |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|