|
Muzyczne Dinozaury i ich następcy
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
B.J. box z pełną dyskografią i gadżetami

|
Wysłany: 17.07.2020, 21:50 Temat postu: |
|
|
Dla nas nie problem, ale może warto żeby inni mieli świadomość, że nie ma już w sieci bezpiecznych miejsc.
A poza tym to chyba pierwszy raz, gdy mi coś wywala na Forum. _________________ In pfecutione. extrema S.R.E. fedebit. |
|
Powrót do góry |
|
 |
crescent limitowana edycja z bonusową płytą

|
Wysłany: 17.07.2020, 21:52 Temat postu: |
|
|
Napisałem PM-kę do I&I. Wystarczy, że wyedytuje adres tego obrazka. |
|
Powrót do góry |
|
 |
B.J. box z pełną dyskografią i gadżetami

|
|
Powrót do góry |
|
 |
I&I digipack

|
Wysłany: 18.07.2020, 08:02 Temat postu: |
|
|
Dzięki za info.
Usunięty rosyjski element. Jeśliby nadal nadawał to dajcie znać. |
|
Powrót do góry |
|
 |
gharvelt limitowana edycja z bonusową płytą

|
Wysłany: 18.07.2020, 15:24 Temat postu: |
|
|
Wątpię, aby problem był z ruskim serwerem - raczej tkwi w samym działaniu programu antywirusowego. Spotykałem się już w przeszłości z ostrzeżeniami dotyczącymi zupełnie bezpiecznych stron czy plików. Najlepiej unikać hotlinkowania, z którym zresztą zdarzały się tutaj problemy (także z tak popularnych serwisów jak discogs). Osobiście zawsze najpierw pobieram okładkę, a później umieszczam ją w jakimś popularnych serwisie hostingowych, i dopiero stamtąd linkuję. Rozwiązanie ma jednak pewne minusy, w szczególności taki, że obrazek może po jakimś czasie zniknąć, a na forum zostaje wówczas tylko pusty link, prowadzący donikąd.
Najlepszym wyjściem z sytuacji byłby hosting własny z serwera służącego FD. Sposób zarówno bezpieczny, jak i trwały - niestety, ze względu na koszty tego raczej nie wdrożymy. _________________ Let the music of your life, give life back to music.
Last.fm | RYM |
|
Powrót do góry |
|
 |
crescent limitowana edycja z bonusową płytą

|
Wysłany: 18.07.2020, 16:33 Temat postu: |
|
|
gharvelt napisał: | Wątpię, aby problem był z ruskim serwerem - raczej tkwi w samym działaniu programu antywirusowego. Spotykałem się już w przeszłości z ostrzeżeniami dotyczącymi zupełnie bezpiecznych stron czy plików. |
Strona, z której pochodzi ów obrazek jest najzwyczajniej w świecie na czarnej liście. Lepiej z tym nie dyskutować i trzymać się od niej z daleka. Chyba, że ktoś lubi zmagać się z internetowym syfem. Zawsze to jakieś zajęcie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Duch 1532 digipack

Dołączył: 18 Maj 2008 Posty: 2917 Skąd: Breslau, Schmiedefeld
|
Wysłany: 12.09.2020, 14:59 Temat postu: |
|
|
Od jakiegoś czasu posty z działu „Wykonawcy” nie odznaczają mi się jako przeczytane. Ot, ciekawostka. _________________ Strzeżcie się przyjmowania do swego rzemiosła, wymagającego takiej czujności, jakiegokolwiek młodzieńca o ściągłej twarzy i zapadniętych oczach, skłonnego do niewczesnych rozmyślań, młodzieńca, który się zgłasza na okręt z „Fedonem”. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Duch 1532 digipack

Dołączył: 18 Maj 2008 Posty: 2917 Skąd: Breslau, Schmiedefeld
|
Wysłany: 25.09.2020, 11:20 Temat postu: |
|
|
...niektóre w dziale „Płyty” również, co trochę niewygodne. Czy tylko ja mam ten kłopot? _________________ Strzeżcie się przyjmowania do swego rzemiosła, wymagającego takiej czujności, jakiegokolwiek młodzieńca o ściągłej twarzy i zapadniętych oczach, skłonnego do niewczesnych rozmyślań, młodzieńca, który się zgłasza na okręt z „Fedonem”. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Admin Site Admin

|
Wysłany: 28.09.2020, 06:50 Temat postu: |
|
|
Dziwne... w takich sytuacjach może pomóc wyczyszczenie ciasteczek. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monstrualny Talerz remaster
|
Wysłany: 27.10.2020, 15:09 Temat postu: |
|
|
Składam ponownie formalny wniosek o zamknięcie tematu "O Polsce, Europie i Świecie" - generalnie w Polsce, Europie i Świecie zrobiło się mocno niefajnie i forum takie jak dinozaury ewentualnie pozwala uciec od tego szaleństwa w piękny świat muzyki, a tu znowu wpadamy na elgebety, aborcje, covidy i inne rzeczy o których nie mam najmniejszej ochoty już słuchać. Ewentualnie ograniczyć tylko do tematów historycznych lub przenieść do działu Prywatne, gdzie trzeba się zalogować, żeby czytać/pisać. To oczywiście tylko moja sugestia, ale może więcej forumowiczów ma taką potrzebę, żeby jednak ta magma się tu nie wlewała - po co nam to? |
|
Powrót do góry |
|
 |
WOJTEKK box z pełną dyskografią i gadżetami

|
Wysłany: 27.10.2020, 15:41 Temat postu: |
|
|
To nie słuchaj, nie pisz, nie oglądaj, nie czytaj nikt nie zmusza Cię zebyś tam zaglądał - nie decyduj za innych. I pamiętaj - Chcącemu nie dzieje się krzywda! - czyli jeśli tam zaglądasz to na własną odpowiedzialność. _________________ Nie ma ludzi niezastąpionych. Oprócz The Rolling Stones.
http://artrock.pl/ |
|
Powrót do góry |
|
 |
Crazy album CD
|
Wysłany: 27.10.2020, 15:46 Temat postu: |
|
|
Ja się oczywiście zgadzam z Talerzem, bo od początku nie chciałem, żeby ten temat był - wydaje mi się jednak, że większość użytkowników go chce, więc w takim razie powinien zostać.
Natomiast może to:
Monstrualny Talerz napisał: | przenieść do działu Prywatne, gdzie trzeba się zalogować, żeby czytać/pisać |
jest dobra sugestia?
Nie po to, żebym ja czy Talerz nie czytał - tu WojtekK ma rację, nikt mnie nie zmusza, jak nie chcę, to nie będę zaglądał, a i tak jestem trwale zalogowany
Ale całkiem serio może czasem lepiej, jak nie każdy przygodny przechodzień może nasze wypowiedzi w takim wątku przeczytać?... To jest wniosek do poważnego przemyślenia według mnie. _________________ jeżeli nam zabraknie sił
zostaną jeszcze morze i wiatr |
|
Powrót do góry |
|
 |
Paweł epka analogowa
|
Wysłany: 27.10.2020, 16:08 Temat postu: |
|
|
Zamknięcie wątku, w którym udziela się tyle osób, a dyskusja jest przeważnie na wysokim poziomie (szczególnie w porównaniu z innymi zakątkami Internetu), byłoby bez sensu.
Przeniesienie tego tematu do działu Prywatne uważam natomiast za godne rozważenia. Ze względów czysto pragmatycznych. Crazy podał już jeden argument. Ja widzę jeszcze jeden: potencjalny przyszły Forumowicz może poczuć się zniechęcony, że na forum muzycznym najpopularniejszy jest wątek niemuzyczny. I nie chodzi tu o to, żeby ograniczać zasięgi wszystkich popularnych tematów niemuzycznych - ten konkretny może po prostu wzbudzać u niektórych negatywne emocje. |
|
Powrót do góry |
|
 |
SafeMan kaseta "metalówka"

|
Wysłany: 27.10.2020, 16:11 Temat postu: |
|
|
Ja jestem przeciwny zamykaniu tematu. To jest haniebna praktyka, żeby zamykać ludziom usta. Dajmy wybór, czy ktoś ma ochotę czytać ten temat, czy nie.
Ja często po prostu rezygnuję z wchodzenia do tego wątku, gdy nie mam ochoty na czytanie takich dyskusji. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
gharvelt limitowana edycja z bonusową płytą

|
Wysłany: 27.10.2020, 16:13 Temat postu: |
|
|
Crazy napisał: | Monstrualny Talerz napisał: | przenieść do działu Prywatne, gdzie trzeba się zalogować, żeby czytać/pisać |
jest dobra sugestia?
Nie po to, żebym ja czy Talerz nie czytał - tu WojtekK ma rację, nikt mnie nie zmusza, jak nie chcę, to nie będę zaglądał, a i tak jestem trwale zalogowany
Ale całkiem serio może czasem lepiej, jak nie każdy przygodny przechodzień może nasze wypowiedzi w takim wątku przeczytać?... To jest wniosek do poważnego przemyślenia według mnie. |
Całkiem niezły pomysł, ale niestety, w praktyce właściwie niewykonalny. Na naszym forum nie można przenosić wątku ani postów. Natomiast przekopiowanie i powklejanie jako cytaty ponad 150 stron dyskusji to syzyfowa praca i na pewno się jej nie podejmę.
WOJTEKK napisał: | I pamiętaj - Chcącemu nie dzieje się krzywda! - czyli jeśli tam zaglądasz to na własną odpowiedzialność. |
Otóż to, zgadzam się w 100%. Natomiast jeśli kogoś bardzo korci, żeby tam zaglądać czy pisać, a zarazem zdaje sobie sprawę z tego, że te aktywności wpływają na niego negatywnie, to tym bardziej jest okazja do tego, aby ćwiczyć swoją słabą silną wolę!
Monstrualny Talerz napisał: | żeby jednak ta magma się tu nie wlewała - po co nam to? |
Wolę, kiedy wlewa się nam Magma, ta z Francji  _________________ Let the music of your life, give life back to music.
Last.fm | RYM |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|