|
Muzyczne Dinozaury i ich następcy
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
crescent limitowana edycja z bonusową płytą

|
Wysłany: 15.08.2020, 13:03 Temat postu: |
|
|
Bitle, to mocno przereklamowany zespół, podobnie jak Stonesi  |
|
Powrót do góry |
|
 |
starman5695 cylinder Edisona

|
Wysłany: 25.08.2020, 12:13 Temat postu: |
|
|
crescent napisał: | Bitle, to mocno przereklamowany zespół, podobnie jak Stonesi  |
Szanuję każdą opinię, choć z Tobą absolutnie się nie zgadzam. Mam znajomego, który uznaje zespół Cactus za najlepszy w historii a Pink Floydów za niesmaczny kaprys znudzonych kolesi i też ma do tego prawo. Piękne jest to, że każdy może mieć swój świat i nikt i nic tego nie zmieni.
Pozdrawiam _________________ ..And so dear friends
You'll just have to carry on
The dream is over...
John Lennon |
|
Powrót do góry |
|
 |
crescent limitowana edycja z bonusową płytą

|
Wysłany: 25.08.2020, 12:31 Temat postu: |
|
|
Jasne, ale jeszcze fajniej i piękniej jest, gdy ktoś poklepie po ramieniu albo powie/napisze: ja też, ja też...
Nie mam i nie miałem nigdy zamiaru deprecjonować twórczości The Beatles. Kwestia przereklamowania to zupełnie inny temat i nię chcę tego rozwijać.
Miłego pobytu!  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Crazy album CD
|
Wysłany: 25.08.2020, 12:53 Temat postu: |
|
|
starman5695 napisał: | absolutnie się nie zgadzam |
ja też, ja też...!
Bitelsi górą! Kiedyś ze znajomymi chcieliśmy zrobić mecz piłkarski The Beatles vs. Pink Floyd, w sensie kto którą kapelę woli, ten się zaciąga do odpowiedniej drużyny. Nie bez ciężkiego serca, ale raczej bez wahania wybrałem Bitelsów. Do meczu niestety nie doszło  _________________ jeżeli nam zabraknie sił
zostaną jeszcze morze i wiatr |
|
Powrót do góry |
|
 |
Yer Blue remaster

|
Wysłany: 06.09.2020, 20:14 Temat postu: |
|
|
starman5695 napisał: | Dodaję ciekawą recenzję Bartka Koziczyńskiego "Abbey Road" z TerazMuzyka |
Koziczyński ma lekkie pióro i zawsze świetnie się go czyta, chociaż rozpływanie się przy przeciętnym "Maxwellu" a pomijanie takiego arcydzieła jak "Because" trochę mi zgrzyta przy jego recenzji "Abbey Road".
Polecam tekst o wspomnianej płycie (a także innych, są zalinkowane na dole) autorstwa Macieja Hena, który drobiazgowo rozłożył każdy utwór:
https://beatles.kielce.com.pl/?action=news_com&newsid=6809 |
|
Powrót do góry |
|
 |
starman5695 cylinder Edisona

|
Wysłany: 22.09.2020, 22:07 Temat postu: |
|
|
Yer Blue napisał: | starman5695 napisał: | Dodaję ciekawą recenzję Bartka Koziczyńskiego "Abbey Road" z TerazMuzyka |
Koziczyński ma lekkie pióro i zawsze świetnie się go czyta, chociaż rozpływanie się przy przeciętnym "Maxwellu" a pomijanie takiego arcydzieła jak "Because" trochę mi zgrzyta przy jego recenzji "Abbey Road".
Polecam tekst o wspomnianej płycie (a także innych, są zalinkowane na dole) autorstwa Macieja Hena, który drobiazgowo rozłożył każdy utwór:
https://beatles.kielce.com.pl/?action=news_com&newsid=6809 |
Z dużą przyjemnością przeczytałem recenzję "Abbey Road" autorstwa Macieja Hena - z dużą skrupulatnością potraktował temat, czuć i znawstwo i pasję. Dzięki za udostępnienie. Zgadzam się z twoimi uwagami nt Maxwella i Because, którą to kompozycję Lennon skomponował słuchając, jak Yoko gra na fortepianie Sonatę księżycową Beethovena... _________________ ..And so dear friends
You'll just have to carry on
The dream is over...
John Lennon |
|
Powrót do góry |
|
 |
Quasarsphere epka kompaktowa

|
Wysłany: 22.09.2020, 23:01 Temat postu: |
|
|
Dla mnie fawortytem w Abbey Road zawsze było I Want You (She So Heavy), zwłaszcza jeśli chodzi o dłuższy fragment instrumentalny pokazujący świetne umiejętności improwizacyjne muzyków. |
|
Powrót do góry |
|
 |
greg66 japońska edycja z bonusami

|
Wysłany: 03.01.2021, 12:33 Temat postu: |
|
|
THE BEATLES - LOVE
Gdy przystępowano do renowacji fresków Michała Anioła na suficie Kaplicy Sykstyńskiej wśród miłośników sztuki i krytyków na całym świecie wybuchło prawdziwe oburzenie. Płakali, że fałszowanie tak ukochanego arcydzieła jest bluźnierstwem, ale kiedy kurz i niedoskonałości wieków zostały
usunięte, na freskach pojawiły się nowe warstwy głębi i koloru, których nikt wcześniej nie zauważył. Zarówno krytycy jak i fani płakali, gdy okazało się, że oryginalne nagrania Beatlesów zostaną wykorzystane jako ścieżka dźwiękowa do nowego programu Cirque de Soleil na Vegas Strip. Klasyczne utwory z katalogu zespołu zostały zremiksowane i zremasterowane co w oczach fanów The Beatles jest akcją równoznaczną ze zdradą. Jednak pomimo krytyki, Sir George Martin, producent nagrań Beatlesów, był zdeterminowany, aby stworzyć nową wizję znanych numerów zespołu. Pozostający wiernie w duchu Johna, Paula, George’a i Ringo album „Love”, jest wielkim dziełem George’a Martina i jego syna, Gilesa a także wspaniałym hołdem dla zmarłych Johna Lennona i George’a Harrisona.
„Love” to kawałki i fragmenty ponad 130 nagrań Beatle wykorzystanych do stworzenia pięknego kolażu dźwiękowego, który płynie od otwarcia do zamknięcia.
więcej na blogu _________________ Summer Of Love'67
http://musicpsychedelic.blogspot.com |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|