Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
I&I digipack

|
Wysłany: 27.10.2020, 23:02 Temat postu: |
|
|
Fragment Polski.
Luter |
|
Powrót do góry |
|
 |
Inkwizytor remaster

Dołączył: 06 Maj 2007 Posty: 2455 Skąd: Monty Python`s Flying Circus
|
Wysłany: 30.10.2020, 10:38 Temat postu: |
|
|
https://www.youtube.com/watch?v=WnIpD495X3A
Sugerowałem protestującym odkurzenie i wypolerowanie tego szlagieru - jakże na czasie i by zmienić Majstra z Jarkiem ......  _________________ ...Nobody expects the Spanish inquisition ! |
|
Powrót do góry |
|
 |
I&I digipack

|
Wysłany: 22.11.2020, 18:43 Temat postu: |
|
|
Jello Biafra And The Guantanamo School Of Medicine - White People And The Damage Done (2013)
Ładnie, bez nerw , a nawet pięknie.
Mid-East Peace Process |
|
Powrót do góry |
|
 |
bananamoon singel kompaktowy

|
Wysłany: 23.11.2020, 18:07 Temat postu: |
|
|
Dead Kennedys "Fresh Fruit For Rotting Vegetables" (niestety - ? - z polskiego winyla Poltonu)
Kiedyś przeczytałem w Non Stopie, że nazywać się w Ameryce Dead Kennedys, to jakby "zatytułować się" w Polsce Martwy Popiełuszko - i coś w tym jest.
...klasowa wycieczka do W-wy, potem dyrektorska, pezetpeerowska "śruba" na Nas i wychowawcę klasy (wcześniej internowanego), że byliśmy w wiadomym kościele...a tak naprawdę mieliśmy wolną rękę - każdy wybierał (nie mam zapędów martyrologicznych i religijnych - z kolegą, szlajaliśmy się po centrum miasta...w poszukiwaniu płyt) - wszystko po cynku, podstawionego w klasie, syna znanego w tarnowskim półświatku esbeka - afera i kolejne wpisy w nic nieznaczących teczkach...Martwy Popiełuszko? - jak to tak? - a tak...bo potem wszystko wywróciło się do góry nogami.
Świetne okładki mieli Kennedysi - świetne (!)...a muzykę (a raczej teksty?), "inwigilowaną / inwiligowane"...nawet jeśli śpiewali o duperelach jednostki umaczanej w ustrój...
Now it is 1984 knock
Knock at your front door
It's the suede-denim secret police
They have come for your uncool niece
https://www.discogs.com/Dead-Kennedys-Fresh-Fruit-For-Rotting-Vegetables/release/823741
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Białystok zremasterowany digipack z bonusami

|
Wysłany: 23.11.2020, 20:11 Temat postu: |
|
|
bananamoon napisał: | Dead Kennedys "Fresh Fruit For Rotting Vegetables" (niestety - ? - z polskiego winyla Poltonu)
Kiedyś przeczytałem w Non Stopie, że nazywać się w Ameryce Dead Kennedys, to jakby "zatytułować się" w Polsce Martwy Popiełuszko - i coś w tym jest.
. |
Za Non Stopu bracia K. nie byli tak głośni jak w ostatnich dwóch dekadach. Bardziej adekwatna nazwa niż tamta by chyba była obecnie. _________________ https://rateyourmusic.com/~Blodwynpig1971 |
|
Powrót do góry |
|
 |
akond kaseta "metalówka"

|
Wysłany: 23.11.2020, 21:22 Temat postu: |
|
|
bananamoon napisał: | Świetne okładki mieli Kennedysi - świetne (!)...a muzykę (a raczej teksty?), "inwigilowaną / inwiligowane"...nawet jeśli śpiewali o duperelach jednostki umaczanej w ustrój... |
Miałem wtedy w liceum kolegę, który mi podsuwał takie muzyczne tropy - i choć tkwiłem wtedy dość mocno w fazie progresywu łupanego, to poznawczy niepokój to zasiewało...
Trzeba będzie sobie odświeżyć... "w głowie" najmocniej pogrywa Holiday in Cambodia...
. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Leptir zremasterowany digipack z bonusami

|
Wysłany: 24.11.2020, 11:22 Temat postu: |
|
|
Debiut Kennedysów to moim zdaniem absolutna czołówka nie tylko punk rocka, ale w ogóle surowego, nieupiększonego rocka. Okładki mieli super - ale to nie wszystko, z reguły kupując ich na winylu dostawało się jeszcze coś w rodzaju wkładki mocno wyszydzającej amerykańskie, konsumpcyjne społeczeństwo. Były tam często dość drastyczne fotografie. Pamiętam, jak w latach 80. udało mi się kupić w Gdańsku na Jarmarku Dominikańskim egzemplarz "Plastic Surgery Disaster" i z kolegą odkryliśmy w środku tę wkładkę. To było ciekawe doświadczenie - bo z jednej strony delektowaliśmy się sarkazmem grafika i zespołu, a z drugiej – ów sarkazm dotyczył przecież wymarzonej Ameryki, którą chcieliśmy choć przez chwilę zobaczyć.  _________________ „You can be in paradise only when you do not know what it is like to be in paradise. As soon as you know, paradise is gone.” (John Gray) |
|
Powrót do góry |
|
 |
I&I digipack

|
Wysłany: 24.11.2020, 21:25 Temat postu: |
|
|
Miałem podobne odczucia. Zwłaszcza jak w żelaznej komunie zaprezentowano film w TVP1 "Oto Ameryka" (chyba taki tytuł był). Przestraszyłem się niemalże tej Ameryki  |
|
Powrót do góry |
|
 |
I&I digipack

|
|
Powrót do góry |
|
 |
I&I digipack

|
|
Powrót do góry |
|
 |
I&I digipack

|
Wysłany: 29.11.2020, 00:18 Temat postu: |
|
|
Back
Stare śmieci dla nowych dzieci  |
|
Powrót do góry |
|
 |
I&I digipack

|
|
Powrót do góry |
|
 |
I&I digipack

|
Wysłany: 29.11.2020, 01:01 Temat postu: |
|
|
Milo inna nie wiadomo w jakim stajlu
Ale do punk rocka się nadaje. Zdaje się.
Milo Kurtis
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
I&I digipack

|
Wysłany: 29.11.2020, 01:35 Temat postu: |
|
|
Znana sprawa, ale nie zaszkodzi.