|
Muzyczne Dinozaury i ich następcy
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Bednaar zremasterowany digipack z bonusami

|
Wysłany: 26.11.2020, 16:50 Temat postu: |
|
|
Okechukwu napisał: |
O np. weźmy sobie Romatnic Warrior zjechany na blogu Rory'ego dokumentnie. Czy ten album ma momenty na granicy dobrego smaku? Niewątpliwie. Czy jest tam epatowanie wirtuozerią, nie zawsze mającą pokrycie w oryginalności harmonicznej czy doskonałości formy ? Jak najbardziej. Co zrobić,jeśli ta wirtuozeria- nawet jeśli czasem pusta- robi na mnie zawsze takie wrażenie, że szczęka mi opada. Grają auntentyczni wirtuozi, na pewno pod publiczkę, na pewno z cyrkową fanfaronadą, niezbyt odkrywczo, ale za to tak, że po prostu często puszczam utwór tytułowy czy "Magika" 5 razy pod rząd i za każdym razem jest wielkie WOW!  |
O ja mam właśnie bardzo podobnie z tą płytą, która zresztą ma bardzo ładną okładkę i dlatego jest w moim awatarze Za pierwszym razem, gdy jej słuchałem, leciało od niej kiczowatą wirtuozerią. Ale dałem jej szansę i teraz za każdym razem, gdy jej słucham, mam efekt WOW! - ale oczywiście nie zawsze mam fazę na takie granie, teraz od dłuższego czasu siedzę w ECM: przedtem Eberhard Weber, później Stańko. Ale teraz gra mi coś zupełnie innego, o czym zaraz napisze w stosownym wątku. _________________ Jazz washes away the dust of every day life. Art Blakey |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|