Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
WOJTEKK box z pełną dyskografią i gadżetami

|
Wysłany: 02.01.2020, 16:53 Temat postu: |
|
|
esforty napisał: | ... bo nie głosowaliśmy, stąd Jego nieobecność.
WOJTEKK napisał: | ... A jesli chodzi o kobiety - Top jest głównie rockowy, a świat rocka to głównie faceci - > top będzie głównie męski |
WojtekK!
Zapominasz o groupies! Bez tego zjawiska 90% tych twarzaków nie ruszyłoby się z miejsca w żadną trasę
Nie od dzisiaj wiadomo, to namiętności motywują człowieka do działania! |
"Dużo kasy nie zarobisz, ale podupczysz jak Frank Sinatra" - tak zachęcał menago Ronnie Hawkinsa, Robbie Robertsona żeby dołączył do zespołu jego klienta. _________________ Nie ma ludzi niezastąpionych. Oprócz The Rolling Stones.
http://artrock.pl/ |
|
Powrót do góry |
|
 |
Leptir zremasterowany digipack z bonusami

|
Wysłany: 03.01.2020, 10:41 Temat postu: |
|
|
W ogóle ta lista jakaś podejrzana. Praktycznie same białe chłopaki. Nie wiem czy chciałbym się bawić w takim towarzystwie.  _________________ „You can be in paradise only when you do not know what it is like to be in paradise. As soon as you know, paradise is gone.” (John Gray) |
|
Powrót do góry |
|
 |
esforty remaster
|
Wysłany: 03.01.2020, 14:48 Temat postu: |
|
|
Rzeczywiście !
A w zamian Węgrzy?!  _________________ Nie ma takiego naleśnika, który nie wyszedłby na dobre. H. Murakami |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 03.01.2020, 15:44 Temat postu: |
|
|
Węgrzy jak Węgrzy, ale parę dziewczyn i czarnych braci by się przydało, żeby rozruszać imprezę.  _________________ „You can be in paradise only when you do not know what it is like to be in paradise. As soon as you know, paradise is gone.” (John Gray) |
|
Powrót do góry |
|
 |
Białystok zremasterowany digipack z bonusami

|
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 03.01.2020, 20:02 Temat postu: |
|
|
A James Brown, Stevie Wonder, Chuck Berry, Jerry Lee Louis, bluesmani - Muddy Waters, B.B. King, Howlin' Wolf i wielu innych? Nie byłoby muzyki tych białych chłoptasiów bez nich, i zapewne większość gości z tej listy powiedziałaby to samo. Czerpali z dorobku czarnych muzyków garściami, a niektórzy nawet wprost podpisując się pod ich kawałkami własnymi nazwiskami - niedawno do takich strzelaliśmy. Ułomna ta lista i tyle - niewiele mówi o prawdziwym układzie sił w muzyce - nawet tylko tej popularnej, okołorockowej. _________________ „You can be in paradise only when you do not know what it is like to be in paradise. As soon as you know, paradise is gone.” (John Gray) |
|
Powrót do góry |
|
 |
Freefall zremasterowany digipack z bonusami

|
Wysłany: 03.01.2020, 22:40 Temat postu: |
|
|
Leptir napisał: | Jerry Lee Louis, |
No, Jerry Lee Lewis (jeśli to o niego chodzi), to akurat był biały .
PS. I chyba jest nadal, bo nie znalazłem informacji, że zmienił mu się pigment .
Co do reszty to oczywiście zgoda. |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 03.01.2020, 23:50 Temat postu: |
|
|
Słusznie Freefallu - rozpędziłem się, w duszy jedynie był czarny. Miałem na myśli Screamin' Jay Hawkinsa, nie wiem dlaczego mi ten Jerry wskoczył. A Hawkinsa się nasłuchało sporo znanych grajków, a jeszcze inni się napatrzyli na to co na scenie wyprawiał - taki np. Alice Cooper to niemało u niego podpatrzył.  _________________ „You can be in paradise only when you do not know what it is like to be in paradise. As soon as you know, paradise is gone.” (John Gray) |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 02.05.2020, 19:57 Temat postu: |
|
|
Zatem pudło Polskiego Topu "Wszechczasów" Trójki A.D. 2020 to:
3. Maanam - Krakowski Spleen
2. Perfect - Autobiografia
1. Obywatel G.C. - Nie pytaj o Polskę _________________ https://rateyourmusic.com/~Blodwynpig1971 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monstrualny Talerz remaster
|
Wysłany: 10.12.2020, 21:46 Temat postu: |
|
|
Hej, a macie jakieś newsy czy Top Wszech czasów w tym roku się w ogóle odbędzie??? Średnio to wszystko śledzę, ale przypadkiem włączyłem w piątek koło 20 i Piotr Baron puszczał bardzo fajną muzykę, Myślałem, że tam już nikt nie został. |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 10.12.2020, 22:16 Temat postu: |
|
|
Nie słucham tej stacji, ale tam chyba nawet zwykłej listy nie ma.
Jeszcze znowu wygra Wolność i pojawią się zarzuty o manipulacje i sabotaż, po co to komu. _________________ https://rateyourmusic.com/~Blodwynpig1971 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monstrualny Talerz remaster
|
Wysłany: 05.01.2021, 08:56 Temat postu: |
|
|
Top jednak odbył się na radiu 357. Słuchałem jednym uchem gdzieś w połowie i na koniec jak prowadził Niedźwiecki. Tyle, że to nie był top, bo nie było głosowania, tylko takie jakieś wspominki weteranów. Z jednej strony fajnie, z drugiej może rzeczywiście czas już zmienić tę formułę/przewietrzyć pokój. O ile zrozumiałem w przyszłym roku ma być już normalne głosowanie. Natomiast w drodze do kościoła włączyłem w radiu tę nieszczęsną trójkę i akurat trafiłem na coś tak absolutnie koszmarnego... Jednak normalnie tam leciały w Nowy Rok gigantyczne piosenki. Radiowo cały czas sytuację ratuje dwójka. |
|
Powrót do góry |
|
 |
WOJTEKK box z pełną dyskografią i gadżetami

|
Wysłany: 05.01.2021, 09:55 Temat postu: |
|
|
No, przedwczoraj w Wieczorze Płytowym był "Gorączka Sobotniej Nocy "
A co do topu - no nie mógł być inny - musiał być taki osobisty. Niedźwiedź był strasznie oczywisty. Ale wybrać więcej niż 10 swoich ulubionych piosenek - bardzo ciężko. _________________ Nie ma ludzi niezastąpionych. Oprócz The Rolling Stones.
http://artrock.pl/ |
|
Powrót do góry |
|
 |
|