|
Muzyczne Dinozaury i ich następcy
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Paweł epka analogowa
|
Wysłany: 05.01.2021, 14:15 Temat postu: |
|
|
Białystok napisał: | To ja takimi rzucam, czy mam nim dostać?  |
Stoisz na końcu kolejki do rzucania.
(ale i tak Cię lubię - choćby za ten hard rock )
Tarkus napisał: | Białystok napisał: | niejaki Goldfrapp |
Niejaka. Gdy ostatnio sprawdzałem, Alison nie zmieniała sobie płci - czasem jednak warto mieć choć szczątkową wiedzę, co się krytykuje. |
To nie jest krytyka, to jest: słowo na T. Niestety, ale tak to trochę wygląda...
Oceny na RYM to sprawa równie istotna, co zeszłoroczny śnieg. Od siebie jednak dodam, że jeśli jakaś płyta mi się w ogóle nie podoba, to oceniam ją po prostu na 2.5/5 -> 5/10 (chyba, że widzę jakieś bardziej obiektywne przesłanki uzasadniające moją niechęć). |
|
Powrót do góry |
|
 |
Białystok zremasterowany digipack z bonusami

|
Wysłany: 05.01.2021, 14:34 Temat postu: |
|
|
Tarkus napisał: | Białystok napisał: | niejaki Goldfrapp |
Niejaka. Gdy ostatnio sprawdzałem, Alison nie zmieniała sobie płci - czasem jednak warto mieć choć szczątkową wiedzę, co się krytykuje. |
Wyłącznie muzykę. A czy by to nagrał komputer, KC czy Bubu, nic by to nie zmieniło. Nie każdy wszystko sprawdza, zwłaszcza gdy mu to do niczego nie będzie potem potrzebne.  _________________ https://rateyourmusic.com/~Blodwynpig1971 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Duch 1532 digipack

Dołączył: 18 Maj 2008 Posty: 2917 Skąd: Breslau, Schmiedefeld
|
Wysłany: 05.01.2021, 14:57 Temat postu: |
|
|
Paweł napisał: | To nie jest krytyka, to jest: słowo na T. | Tarkus?
Dla ścisłości: niejaki Goldfrapp jest przynajmniej równie uzasadniony co Goldfrapp niejaka, choć bynajmniej nie nijaka, albowiem Goldfrapp to dwuosobowy zespół przez Alison Goldfrapp prowadzony, a zespół jest rodzaju męskiego. Po cóż więc się czepiać? _________________ Strzeżcie się przyjmowania do swego rzemiosła, wymagającego takiej czujności, jakiegokolwiek młodzieńca o ściągłej twarzy i zapadniętych oczach, skłonnego do niewczesnych rozmyślań, młodzieńca, który się zgłasza na okręt z „Fedonem”. |
|
Powrót do góry |
|
 |
B.J. box z pełną dyskografią i gadżetami

|
Wysłany: 05.01.2021, 15:06 Temat postu: |
|
|
Też mi się wydawało, że to zespół. Dzięki za potwierdzenie.
A Tarkusa nie dręczcie - pewnie mu dziewczyna wpadła w oko. _________________ In pfecutione. extrema S.R.E. fedebit. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Paweł epka analogowa
|
Wysłany: 05.01.2021, 15:13 Temat postu: |
|
|
Białystok napisał: | Wyłącznie muzykę. A czy by to nagrał komputer, KC czy Bubu, nic by to nie zmieniło. |
Masz rację (choć szkoda, że tylko pochwaliłeś się oceną, a nie napisałeś, choćby w jednym zdaniu, co Ci się w tej muzyce nie podoba - wtedy nikt by się nie przyczepił). Ale przecież Tarkusowi nie o to chodziło. Popełniłeś błąd*, na który On zwrócił Ci uwagę (ok, był uszczypliwy, może nawet odrobinę złośliwy). Tak jak Ty zwróciłeś mi uwagę (ok, Ty nie byłeś uszczypliwy), że "Hamburger Concerto" to nie jest koncertówka - za co jestem wdzięczny.
* Duch słusznie wykazał, że to nie jest błąd, a obie formy są poprawne. Jeśli jednak nazwa zespołu pochodzi od nazwiska kobiety, to używając sformułowania Goldfrapp (a nie zespół Goldfrapp) lepiej (i bezpieczniej) stosować rodzaj żeński.
B.J. napisał: | A Tarkusa nie dręczcie - pewnie mu dziewczyna wpadła w oko. |
Bronił czci kobiety! Słusznie.
Duch 1532 napisał: | Paweł napisał: | To nie jest krytyka, to jest: słowo na T. | Tarkus?  |
Nie do końca, ale tego możemy się trzymać.
Sam, być może, też dolałem oliwy do ognia, ale sugeruję zawczasu zakończyć temat Goldfrapp i jej ocen na RYM, bo nic mądrego już się tu nie urodzi.
Peace and love! Słuchajmy muzyki, którą kochamy.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Białystok zremasterowany digipack z bonusami

|
|
Powrót do góry |
|
 |
|