Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Leptir zremasterowany digipack z bonusami

|
Wysłany: 04.11.2020, 10:49 Temat postu: |
|
|
Frippowi i Toyah chyba nadal bardzo się nudzi.
https://www.youtube.com/watch?v=dc4dGR4Q8C8 _________________ „You can be in paradise only when you do not know what it is like to be in paradise. As soon as you know, paradise is gone.” (John Gray)
Ostatnio zmieniony przez Leptir dnia 04.11.2020, 12:05, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
WOJTEKK box z pełną dyskografią i gadżetami

|
Wysłany: 04.11.2020, 12:01 Temat postu: |
|
|
To że Fripp ma specyficzne poczucie humoru, to ja wiedziałem od dawien dawna  _________________ Nie ma ludzi niezastąpionych. Oprócz The Rolling Stones.
http://artrock.pl/ |
|
Powrót do góry |
|
 |
Duch 1532 digipack

Dołączył: 18 Maj 2008 Posty: 2918 Skąd: Breslau, Schmiedefeld
|
Wysłany: 04.11.2020, 13:34 Temat postu: |
|
|
Zaważyliście, że w każdym z tych filmików Frippowa tańczy tak samo? _________________ Strzeżcie się przyjmowania do swego rzemiosła, wymagającego takiej czujności, jakiegokolwiek młodzieńca o ściągłej twarzy i zapadniętych oczach, skłonnego do niewczesnych rozmyślań, młodzieńca, który się zgłasza na okręt z „Fedonem”. |
|
Powrót do góry |
|
 |
WOJTEKK box z pełną dyskografią i gadżetami

|
Wysłany: 04.11.2020, 13:36 Temat postu: |
|
|
Bo to nie tancerka, tylko wokalistka. Tańczyć sobie może jak chce  _________________ Nie ma ludzi niezastąpionych. Oprócz The Rolling Stones.
http://artrock.pl/ |
|
Powrót do góry |
|
 |
Duch 1532 digipack

Dołączył: 18 Maj 2008 Posty: 2918 Skąd: Breslau, Schmiedefeld
|
Wysłany: 04.11.2020, 13:39 Temat postu: |
|
|
Swoją drogą jest w tym wykonaniu Paranoid coś doniosłego: jeden spośród dwu najważniejszych gitarzystów w historii rocka gra riff drugiego z nich  _________________ Strzeżcie się przyjmowania do swego rzemiosła, wymagającego takiej czujności, jakiegokolwiek młodzieńca o ściągłej twarzy i zapadniętych oczach, skłonnego do niewczesnych rozmyślań, młodzieńca, który się zgłasza na okręt z „Fedonem”. |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 04.11.2020, 13:53 Temat postu: |
|
|
Czekamy teraz na odpowiedź tego drugiego - może XXIth Century Schizoid Man?  _________________ „You can be in paradise only when you do not know what it is like to be in paradise. As soon as you know, paradise is gone.” (John Gray) |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 11.11.2020, 11:14 Temat postu: |
|
|
Chciałem to dorzucić do dyskusji o hard rocku, ale nie będę tego robił Wam (ani hard rockowi).
https://www.youtube.com/watch?v=CdqaGk-bFf4 _________________ „You can be in paradise only when you do not know what it is like to be in paradise. As soon as you know, paradise is gone.” (John Gray) |
|
Powrót do góry |
|
 |
Inkwizytor remaster

Dołączył: 06 Maj 2007 Posty: 2454 Skąd: Monty Python`s Flying Circus
|
Wysłany: 11.11.2020, 11:28 Temat postu: |
|
|
Pokłady "Radosnej Głupoty" - ja nie mam z tym absolutnie żadnego problemu , choć te przewijające się w teatralnej scenografii kraty dają do myślenia - czyżby wiszący niczym Miecz Damoklesa wyrok za "matactwa podatkowe" ? Z drugiej strony "szkoda" że Toyah nie poniosła inwencja i nie zaproponowała innych zgoła obrazoburczych tekstów....a byłoby obecnie o czym pisać  _________________ ...Nobody expects the Spanish inquisition ! |
|
Powrót do góry |
|
 |
Inkwizytor remaster

|
Wysłany: 13.01.2021, 07:07 Temat postu: |
|
|
https://www.youtube.com/watch?v=khkKfMotNoI
Nie wiem przypadkiem czy powoli nie należy się poważnie obawiać o zdrowie i "dalekosiężne skutki uboczne przymusowej kwarantanny i odosobnienia" .... chociaż jak szaleć to szaleć i wygłupy nikomu nie zaszkodziły.... a może jednak ?....  _________________ ...Nobody expects the Spanish inquisition ! |
|
Powrót do góry |
|
 |
Bednaar zremasterowany digipack z bonusami

|
Wysłany: 13.01.2021, 10:31 Temat postu: |
|
|
Inkwizytor napisał: | https://www.youtube.com/watch?v=khkKfMotNoI
Nie wiem przypadkiem czy powoli nie należy się poważnie obawiać o zdrowie i "dalekosiężne skutki uboczne przymusowej kwarantanny i odosobnienia" .... chociaż jak szaleć to szaleć i wygłupy nikomu nie zaszkodziły.... a może jednak ?....  |
Ja tam jak najbardziej popieram - szczęściarz z tego Frippa, taka żonka  _________________ Jazz washes away the dust of every day life. Art Blakey |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 13.01.2021, 10:41 Temat postu: |
|
|
A to tam był gdzieś Fripp?  _________________ „You can be in paradise only when you do not know what it is like to be in paradise. As soon as you know, paradise is gone.” (John Gray) |
|
Powrót do góry |
|
 |
Gacek japońska edycja z bonusami

|
Wysłany: 13.01.2021, 16:06 Temat postu: |
|
|
No jak na panią w tym wieku wygląda absolutnie niczego sobie  |
|
Powrót do góry |
|
 |
janko pocztówka dźwiękowa
|
Wysłany: 13.01.2021, 17:48 Temat postu: |
|
|
Ciekawe czy ktoś z bohaterów tych coverów się zrewanżuje Frippowi w podobny sposób😀 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Inkwizytor remaster

|
Wysłany: 14.01.2021, 06:58 Temat postu: |
|
|
Fajnie, że "na stare late" Fripp mocno wyluzował i nabrał dystansu. Szkoda, że taki nie był choćby w dekadach 70/80 - historia Crimson mogła potoczyć zupełnie inaczej - więcej koncertów, więcej muzyki, płyt, a mniej fochów, niewypowiedzianych żali , oddawania osobliwym prądom intelektualnym czy nurtom quasi religijnym.... a czy to wyłącznie zasługa Toyah ?... coś mi mówi, że wzajemnie się "nakręcają i podpuszczają" - czyli chyba zdrowa sytuacja ? .
Ciekawe czy fani mailują do nich i np podsuwają inne zwariowane pomysły na dalsze covery ?..... panika by się zaczęła gdyby np sięgnęli po Do You Really Want to Hurt Me ? - Boy Georga czy Maria Magdalena Sandry -  _________________ ...Nobody expects the Spanish inquisition ! |
|
Powrót do góry |
|
 |
akond kaseta "metalówka"

|
Wysłany: 14.01.2021, 07:56 Temat postu: |
|
|
Inkwizytor napisał: | Fajnie, że "na stare late" Fripp mocno wyluzował i nabrał dystansu. Szkoda, że taki nie był choćby w dekadach 70/80 - historia Crimson mogła potoczyć zupełnie inaczej - więcej koncertów, więcej muzyki, płyt, a mniej fochów, niewypowiedzianych żali (...) |
Fajnie, ale z drugiej strony - przecież najlepsza muzyka Crimsona powstawała właśnie w tych latach fochów i napięć. I wcale nie mam poczucia, że gdyby nie było wszystkich zawieszeń, rozpadów i reaktywacji, to muzyczne efekty byłyby bardziej wartościowe (choć bardziej obfite pewnie tak). Fripp jako bezwzględny "strażnik jakości" produktów zespołu sprawdzał się całkiem dobrze.
. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|