Forum Muzyczne Dinozaury Strona Główna Muzyczne Dinozaury
i ich następcy
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Przy muzyce o komputerach
Idź do strony 1, 2, 3 ... 13, 14, 15  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Muzyczne Dinozaury Strona Główna -> Pozostałe
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
B.J.
box


Dołączył: 11 Kwi 2007
Posty: 9262

PostWysłany: 14.05.2007, 08:30    Temat postu: Przy muzyce o komputerach Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Help!
I need somebody...
... kto coś się zna na notebookach. Moja 5letnia Actina Max zaczeła się nagle sama wyłączać po 15min-1,5h pracy (w zależności od natężenia pracy). Niestety Actina nie produkuje już notebooków i nie ma serwisu. Mimo, iż zasilanie z baterii było używane incydentalnie, podejrzenie jest takie, że to właśnie z baterią jest cos nie tak. Nie mam jednak pojęcia tak naprawdę, co z tym notebookiem dalej czynić. Probować naprawić, czy raczej kupić nowy?
Czy ktoś może mi cos doradzić w zakresie naprawy. Może ktoś zna jakiś dobry serwis na Śląsku, sprawdzony i godny polecenia?
_________________
In p[er]ſecutione. extrema S.R.E. ſedebit.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Włodek
epka kompaktowa


Dołączył: 12 Kwi 2007
Posty: 1196

PostWysłany: 14.05.2007, 08:36    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Sprawdź czy komp chodzi bez problemów z kablem zasilającym, jeśli tak to niestety jest bateria do wymiany. Moja żonka też ma lapa, który działa tylko z kablem. Swoją drogą to niezły "myk": komp zawany przenośnym, którego nie można przenosić Very Happy.
Bateria powinna być jeszcze dostępna, nawet jeśli nie nowa to pewno można będzie zdobyć używaną ale sprawną.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
B.J.
box


Dołączył: 11 Kwi 2007
Posty: 9262

PostWysłany: 14.05.2007, 09:00    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Włodek napisał:
Sprawdź czy komp chodzi bez problemów z kablem zasilającym...

Rzecz w tym, że on właśnie głównie (niemal wyłącznie) był używany na zasilaniu sieciowym. W domeczku, mało wożony... Ale ponoć zasilanie "idzie" przez baterię i tamże coś ważnego mogło się schrzanić. Niestety nie znam się na elektronice.
_________________
In p[er]ſecutione. extrema S.R.E. ſedebit.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Włodek
epka kompaktowa


Dołączył: 12 Kwi 2007
Posty: 1196

PostWysłany: 14.05.2007, 11:02    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Możliwe, że to wentylatory, albo dysk, albo ...
Śledztwo wykazuje:
http://www.nvision.pl/forum/index.php?showtopic=30662
http://forum.laptopy.info.pl/viewtopic.php?p=2738
http://forum.webhelp.pl/viewtopic.php?t=111003
Sprawa prosta nie jest ale przy odrobinie cierpliwości można chyba problem rozwiązać. Najlepiej zacząć od najprostszych rzeczy czyli właśnie od wentylatorów.


Ostatnio zmieniony przez Włodek dnia 14.05.2007, 12:01, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
B.J.
box


Dołączył: 11 Kwi 2007
Posty: 9262

PostWysłany: 14.05.2007, 11:48    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dzięki, Włodku za namiary i że Ci się chciało je wyszukać. Sam oczywiście też szukałem, ale tych akurat nie wygooglowałem.

Powinienem był na starcie powiedzieć, że wentylator działa i jest wyczyszczony, kratka wlotu powietrza też.
_________________
In p[er]ſecutione. extrema S.R.E. ſedebit.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Sheik Yerbouti
album CD


Dołączył: 11 Kwi 2007
Posty: 1953

PostWysłany: 17.05.2007, 16:06    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Czy ktoś z Was używa Opery i ma może konto w ING Banku Śląskim? Zastanawiam się co jest nie tak, że nie mogę pod tą przeglądarką robić przelewów - za każdym razem wyskauje okienko, że trzeba coś tam zainstalować, posłusznie się zgadzam, ale i tak zawiesza się w momencie wprowadzania hasła Confused U kolegi na innym komputerze jest to samo, co pozwala sądzić, że nie jest to jakiś błąd u mnie, ale może powinienem coś ustawić / doinstalować albo sam już nie wiem...
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Włodek
epka kompaktowa


Dołączył: 12 Kwi 2007
Posty: 1196

PostWysłany: 17.05.2007, 20:26    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dziwne, Bank Śląski był kiedyś na liście osiołków ale błąd już został poprawiony. Proponuję zajrzeć na polskie forum Opery, może ktoś ma podobne kłopoty.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Jakuz
zremasterowany digipack z bonusami


Dołączył: 11 Kwi 2007
Posty: 6916
Skąd: Częstochowa

PostWysłany: 18.05.2007, 21:37    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mam pytanie związane z nagrywaniem na kompa z radia. Rzadko z tego korzystam, ale od czasu - do czasu coś tam sobie zgram. Używam do tego celu programiku "Messer". I wszystko fajnie, ale od jakiegoś czasu coś mi się dziwnego z nim dzieje (przesterowuje poziom sygnału) i nie bardzo potrafię temu zaradzić (ustawienia sprawdzałem, przeinstalowałem etc...).
Znacie jakieś inne - proste w obsłudze - programy tego typu?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Jakuz
zremasterowany digipack z bonusami


Dołączył: 11 Kwi 2007
Posty: 6916
Skąd: Częstochowa

PostWysłany: 19.05.2007, 19:46    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Widzę, że raczej nikt nie nagrywa już nic z radia... Gdzie te czasy, kiedy był to podstawowy "dostawca" muzyki do słuchania Wink
Ale i teraz zdarzają się rzeczy ciekawe. Na przykład jakiś czas temu nagrałem z Pr. II Polskiego Radia, koncertowe wykonanie Atom Heart Mother. Ale nie Floydów Wink Nagranie zespołu z francuskiej akademii muzycznej - nie pamietam już dokładnie skąd. Wykonanie REWELACYJNE - gdzieś w necie krąży zresztą filmik z tym utworem (jest nawet balet Wink )
Zgrałem to na płytę i teraz słucham albo tej wersji, albo wersji Floydów z Radia BBC - są lepsze niż studyjny orginał Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
djds
Gość





PostWysłany: 20.05.2007, 08:40    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ten filmik krąży na Youtubie, wystarczy poszperać. Zresztą chyba nie tak dawno ktoś wklejał do niego link Wink
Powrót do góry
Sheik Yerbouti
album CD


Dołączył: 11 Kwi 2007
Posty: 1953

PostWysłany: 21.05.2007, 12:03    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Włodek napisał:
Dziwne, Bank Śląski był kiedyś na liście osiołków ale błąd już został poprawiony. Proponuję zajrzeć na polskie forum Opery, może ktoś ma podobne kłopoty.


Zapomniałem wcześniej podziękować, więc czynię to teraz Smile Pobieżnie przejrzałem tematy na forum, nie widzę podobnego, jak będę miał chwilę, to wczytam się dokładniej, a na razie działam na dwie przeglądarki Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Włodek
epka kompaktowa


Dołączył: 12 Kwi 2007
Posty: 1196

PostWysłany: 21.05.2007, 12:43    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Sprawdziłem. Mój szwagier ma konto w Ing Banku i bez problemu robi przelewy w Operze (najnowsza wersja 9.20). Nie mam pojęcia dlaczego u Ciebie to nie działa, może masz odznaczone "Akceptuj ciasteczka"? A Może coś z Javą? Trochę szukam po omacku ...
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Sheik Yerbouti
album CD


Dołączył: 11 Kwi 2007
Posty: 1953

PostWysłany: 21.05.2007, 13:05    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hmm, też nie wiem, jak wspominałem, mój kolega ma ten sam problem...

Ciasteczka mam zaakceptowane... Pokombinuję jeszcze przy okazji następnej tury przelewów.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
boczeq
maxi-singel kompaktowy


Dołączył: 17 Kwi 2007
Posty: 766

PostWysłany: 24.05.2007, 15:03    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Zamierzam kopić notebooka - myslę o ASUS A6F-AP139H (parametry T2350 (1.86)/15.4/120 (5400)/512/DVDSM/WI-FI/BLUET/V-C/XPH)- będzie z tego jakiś pożytek Question raczej nie będę na nim grywał - pewien znajomy nie poleca mi go z powodu ponoć kiepskiej karty graficznej - czy to faktycznie takie istotne?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Tarkus
box z pełną dyskografią i gadżetami


Dołączył: 11 Kwi 2007
Posty: 11153
Skąd: Wa-wa

PostWysłany: 24.05.2007, 15:08    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jeśli nie grasz, nie zajmujesz się obróbką grafiki - to karta graficzna nie ma większego znaczenia. Parametry jakie podajesz powinny wystarczyc na dość długi czas.
_________________
If you don’t love RoboCop, then you are a Nazi and support terrorism.
THIS IS NOT A LOVE SONG
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Muzyczne Dinozaury Strona Główna -> Pozostałe Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3 ... 13, 14, 15  Następny
Strona 1 z 15

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group