Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
WOJTEKK box z pełną dyskografią i gadżetami

|
Wysłany: 16.10.2011, 20:58 Temat postu: |
|
|
Mnie też - ale vox populi - vox populi... _________________ Nie ma ludzi niezastąpionych. Oprócz The Rolling Stones.
http://artrock.pl/ |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 16.10.2011, 20:59 Temat postu: |
|
|
Jakuz napisał: | WOJTEKK napisał: | ... nikt nie głosował osobno na vol 2 tylko z Vol1 |
Jesteś pewien?  |
Na 100 procent nie - musialbym sprawdzić. Ale raczej tak. _________________ Nie ma ludzi niezastąpionych. Oprócz The Rolling Stones.
|
Powrót do góry |
|
 |
Andrzej digipack

|
Wysłany: 16.10.2011, 21:03 Temat postu: |
|
|
Wynik przyjmuję jak to mówią "z pokorą" - ja się na tych nowych rocznikach nie znam, a głosowało tak dużo osób, że ocena jest zapewne i wyważona i reprezentatywna.
Nigdy nie przypuszczałem, że "nowy" Camel wzbudzi aż tak duże zainteresowanie. "Nowy" w sensie ich aktywności w latach 90-tych. Hacketta płyty (przyznam się bez bicia) nie posiadam i odsłuchałem z mp3. Albo to co ściągnąłem to jakiś fake, albo Hackett poszedł w klimaty zupełnie przeze mnie nie akceptowalne (w ogóle nie śledziłem jego kariery poza pierwszymi płytami oraz Genesis Revisited i Tokyo Tapes). Mahavishnu nawet nie słuchałem - skoro nie lubię tego co nie zostało zgubione, to trudno bym się ekscytował tym co zostało odnalezione (bo tak lamersko interpretuję tytuł). No ale teraz przesłucham, łącznie z powtórzeniem Hacketta.
Największa moja "klęska" to oczywiście Drimy. Byłem przekonany, ze pudło jest w tym wypadku murowane. Mułów też trochę szkoda - liczyłem na pierwszą dychę. Myślałem też o wyższych pozycjach dla Lacrimosy (choć tu nie jest tak źle) i RHCP. Solaris moim zdaniem za nisko, no ale to trochę taka niszowa kapela, więc trudno się dziwić.
Jeżeli chodzi o dziadów to zaskakuje wyższa od Jethro Tull pozycja Yes-ów. Cieszy powrót Rycha do w miarę ogarniętego grania co zaowocowało niezłą pozycją w rankingu.
Na koniec jeszcze pytanko: nie lubicie czy nie znacie Loreeny McKennit?
Pzdr. _________________ Aktualny stan skarbonki FD: 208 zł |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 16.10.2011, 21:08 Temat postu: |
|
|
Nie przepadamy. Mamy ten album i zastanawiamy się czy nie odstapić komu... _________________ Nie ma ludzi niezastąpionych. Oprócz The Rolling Stones.
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 16.10.2011, 21:09 Temat postu: |
|
|
Hackett - faktycznie to nie jest taki Hackett jakiego zapamiętałes z lat 70-tych i 80-tych. To penie fake nie był. _________________ Nie ma ludzi niezastąpionych. Oprócz The Rolling Stones.
|
Powrót do góry |
|
 |
Maciek zremasterowany digipack z bonusami

|
Wysłany: 16.10.2011, 21:15 Temat postu: |
|
|
Andrzej napisał: |
Na koniec jeszcze pytanko: nie lubicie czy nie znacie Loreeny McKennit?
Pzdr. |
Ode mnie dostała 18 punktów. Świetna płyta
A Drimy to był mój numer jeden i faktycznie, trochę szkoda, że nie stanęli na pudle. Różne rzeczy mozna o nich mówić, myśleć czy pisać, ale akurat tą płytą mocno namieszali i stworzyli naprawdę dzieło solidnego kalibru. I pisze to ktoś, kto nie należy do pierwszej setki ich największych fanów. _________________ Adoptuj, adaptuj i ulepszaj. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Bednaar zremasterowany digipack z bonusami

|
Wysłany: 16.10.2011, 21:19 Temat postu: |
|
|
Andrzej napisał: | Solaris moim zdaniem za nisko, no ale to trochę taka niszowa kapela, więc trudno się dziwić.
|
Skoro mój szwagier zna Mandarynki, to chyba nie taka niszowa W każdym bądź razie ode mnie Solaris dostało 25 punktów. _________________ Jazz washes away the dust of every day life. Art Blakey |
|
Powrót do góry |
|
 |
Rufin epka kompaktowa

|
Wysłany: 16.10.2011, 21:31 Temat postu: |
|
|
Wojtku, można liczyć na tradycyjny plik z pełnym zestawem ocen? _________________ Wicher silne drzewa głaszcze, hej.. |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 16.10.2011, 21:32 Temat postu: |
|
|
Bednaar napisał: |
Skoro mój szwagier zna Mandarynki, to chyba nie taka niszowa W każdym bądź razie ode mnie Solaris dostało 25 punktów. |
Chodziło chyba o te węgierskie mandarynki
U mnie Solaris i ich Nostradamus Book of Prophecies oczko wyżej od Loreeny. _________________ Adoptuj, adaptuj i ulepszaj. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Andrzej digipack

|
Wysłany: 16.10.2011, 21:34 Temat postu: |
|
|
Cytat: | Ode mnie dostała 18 punktów. Świetna płyta |
Czyli w duecie żeśmy wywindowali Loreenę do pierwszej setki - ja dałem 22. W sumie miała 40 .
Cytat: | W każdym bądź razie ode mnie Solaris dostało 25 punktów. |
Dzięki Bednaarze . Żałuję, że potrafiłem się zrewanżować jakimiś oczkami dla free-jazzmanów . Ale jak wspomniałem, w ramach pokuty obiecuję przynajmniej przesłuchać Mahavishnu .
Jeszcze kwestia Abraxas mnie interesuje. Przyznam się (znowu bez bicia), że na bieżąco z nimi nie byłem - słucham zatem post factum. O ile "...Cykl obraca się..." łykam bez popitki to akurat to 99 zupełnie mi nie leży. Rzeczywiście takie dobre, tylko ja nie kumam?
Pzdr.
edit: mam odwoływać podziękowania dla Bednaara?  _________________ Aktualny stan skarbonki FD: 208 zł |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 16.10.2011, 21:37 Temat postu: |
|
|
Andrzej napisał: | Ale jak wspomniałem, w ramach pokuty obiecuję przynajmniej przesłuchać Mahavishnu .
|
Ależ nie musisz - myślę, że sprawiłoby to Tobie ból podobny do tego, jaki ja czuję słuchając Yes Wystarczy, że wspólnie nadajemy na elektronicznej fali.
Edit: A to chodziło o węgierską kapelę Solaris - dobrze kumam? Skoro tak, to na nich nie głosowałem, bo po prostu ich nie znam. _________________ Jazz washes away the dust of every day life. Art Blakey |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 16.10.2011, 21:48 Temat postu: |
|
|
Czyli byliśmy świadkami audycji Radia Erewań pt. "Őszibarack", czyli coś o owocach, coś o Węgrach, ale nie do końca wiadomo o czym  _________________ Adoptuj, adaptuj i ulepszaj. |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 16.10.2011, 21:54 Temat postu: |
|
|
Sorry, chyba jeszcze odczuwam skutki wczorajszych urodzin mojej siostry i pomyliłem Solaris z Mars Polaris
Ale piwko było dobre, tylko troszkę za dużo  _________________ Jazz washes away the dust of every day life. Art Blakey |
|
Powrót do góry |
|
 |
Tilion japońska edycja z bonusami

|
Wysłany: 16.10.2011, 21:54 Temat postu: |
|
|
Drimy złamanego punktu ode mnie nie dostały. In minus- zasadniczo brak czegoś takiego. In plus- wysoka Maryśka, wygrana Camela, Bowi w dziesiątce, wysokie UK, no i było nie było Finisterre - In Ogni Luogo, nie spodziewałem sie że mój zwycięzca aż tyle uciuła _________________ the same old rock |
|
Powrót do góry |
|
 |
Andrzej digipack

|
Wysłany: 16.10.2011, 22:16 Temat postu: |
|
|
Maciek napisał: | Czyli byliśmy świadkami audycji Radia Erewań pt. "Őszibarack", czyli coś o owocach, coś o Węgrach, ale nie do końca wiadomo o czym  |
Nie będzie Budapesztu w Warszawie. Oficjalnie odwołuję podziękowania dla Bednaara .
Cytat: | Drimy złamanego punktu ode mnie nie dostały. In minus- zasadniczo brak czegoś takiego. |
Dzielnie się Tilione sprawiłeś . No ale w takim wypadku 4 miejsce Drimów jednak chyba "in minus" . Na marginesie - słuchałeś w ogóle tej płyty?
Pzdr. _________________ Aktualny stan skarbonki FD: 208 zł |
|
Powrót do góry |
|
 |
|