View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
MirekK zremasterowany digipack z bonusami

|
Posted: 13.04.2014, 14:15 Post subject: NIE MA MOCNYCH - propozycje |
|
|
Jesli są jakieś pytania dotyczące zasad systemu, prosze wrzucać je tutaj. _________________ " When you want to hear where music is going in the future, you put on a King Crimson album." - Bill Bruford |
|
Back to top |
|
 |
B.J. box

|
|
Back to top |
|
 |

|
Posted: 13.04.2014, 16:48 Post subject: |
|
|
Zasady są wpisane w glównym temacie - NIE MA MOCNYCH - Pink Floyd.
Nie chciałem ich tutaj powielać.
Poprosiłem już administratora o przyklejenie ich w dziale Płyty.
Zanim otworzyłem nowy temat zrócilem sie o abrobatę nowego system do administracji. Otworzyłem go o jej otrzymaniu. _________________ " When you want to hear where music is going in the future, you put on a King Crimson album." - Bill Bruford |
|
Back to top |
|
 |
B.J. box

|
|
Back to top |
|
 |

|
Posted: 13.04.2014, 20:40 Post subject: |
|
|
W razie jakis pytań. Nie chciałem aby dyskusja o systemie rozgorzała w głownym temacie. Znów anarchia by sie zrobiła. Zaczekajmy dzień lub dwa. Jesli ten wątek nie bedziemy potrzebny to go usuniemy. _________________ " When you want to hear where music is going in the future, you put on a King Crimson album." - Bill Bruford |
|
Back to top |
|
 |

|
Posted: 13.04.2014, 20:56 Post subject: |
|
|
Koniu wrote: | MirekK napisał: To zerowanie jest tylko teoretyczne
No to poteoretyzujmy. Załóżmy, że ktoś strzeli do uważanej przez pozostałych najlepszej produkcji pod słońcem (onemu się akurat jako jedynemu nie podoba). W następnej rundzie będziesz miał kilkanaście (zakładam dużą frekwencję ) strzałów plusowych i superprodukcja będzie miała plus kilkanaście punktów, które trzeba wyzerować! Wydaje mi się, że w ten sposób stworzyliśmy(łeś) odmianę strzelanki a nie KaRu. |
Tak jak i w KaR-ze tak samo i w tym systemie ważne jest abyś na bieżąco kontrolował sytuację. Jesli taki Animals dostał dwa minusy w obecnej rundzie, a kolejnej dwie osoby przed Tobą podratowały go plusami, jaki jest sens abys Ty marnował swój plusowy strzał na tem album? Glosujesz na cos innego, albo w ogole nie uzywasz plusowego stzrału jeśli żaden inny Twój ulubiony album nie jest zagrożony odpadnieciem.
Tak, jest to coś pośredniego poniedzy strzelanka a KaR-em. _________________ " When you want to hear where music is going in the future, you put on a King Crimson album." - Bill Bruford |
|
Back to top |
|
 |
Koniu epka analogowa

|
Posted: 13.04.2014, 21:03 Post subject: |
|
|
To ma sens. Oczywiście z założeniem iż głosujemy zgodnie z naszym gustem, a nie kombinujemy. |
|
Back to top |
|
 |

|
Posted: 13.04.2014, 21:05 Post subject: |
|
|
Właśnie tak.  _________________ " When you want to hear where music is going in the future, you put on a King Crimson album." - Bill Bruford |
|
Back to top |
|
 |
afterc remaster

|
Posted: 14.04.2014, 13:21 Post subject: |
|
|
Runda wstępna to był znakomity pomysł
Zerowanie punktów też mi się już podoba.
Jedynie pomarudzę przy tym nieszczęsnym -1-1. Szkoda, że nie ma zastosowania -1,5 -1. To chyba byłby ideał w tej formule. |
|
Back to top |
|
 |
Tarkus box z pełną dyskografią i gadżetami

|
Posted: 14.04.2014, 13:42 Post subject: |
|
|
Jasne, może jeszcze 1 i 1/3, 1 i 3/4? Niech zostanie, jak jest. Ideały są przereklamowane (nie dotyczy Lindy Evangelisty). _________________ If you don’t love RoboCop, then you are a Nazi and support terrorism.
THIS IS NOT A LOVE SONG |
|
Back to top |
|
 |
Leptir zremasterowany digipack z bonusami

|
Posted: 14.04.2014, 13:53 Post subject: |
|
|
Linda Evangelista
Przepraszam za off top.
 _________________ „Gdy słońce kultury chyli się ku zachodowi, to nawet karły rzucają długie cienie”.
Karl Kraus |
|
Back to top |
|
 |

|
Posted: 14.04.2014, 14:42 Post subject: |
|
|
afterc wrote: | Jedynie pomarudzę przy tym nieszczęsnym -1-1. Szkoda, że nie ma zastosowania -1,5 -1. To chyba byłby ideał w tej formule. |
Wydaje mi sie, ze obecnosc rundy wstepnej tuszuje troche brak urozmaicenia punktowego -1,-1.
Przyklad: uczestnik A ma 3 albumy, ktore uwaza za slabsze w dyskografii PF. Jeden z nich odstaje od reszty. W rundzie wstepnej glosuje -1 na dwa z nich. W pierwszej wlasciwej rundzie: dodaje jeszcze jeden -1 temu albumowi ktory odstaje od reszty, drugi -1 daje temu trzeciemu albumow, na ktory nie glosowal we wstepnej rundzie.
Przypomnienie w celu unikniecia chaosu w nastepnej rundzie - nie ma zadnych blokad. Mozna glosowac +1 na kazdy album, nawet na te ktore maja stan zerowy. Mozna to traktowac jako cos w rodzaju zabezpieczenia twojego ulubionego albumu przed ewentualnym atakiem. Oczywiscie, jesli ten atak nie nastapi, uczestnik straci ten pozytywny punkt. Plusowy stan bedzie wyzerowny przez prowadzacego przy nastepnym podsumowaniu.
Nastepny przyklad: powiedzmy Animals bedzie mial po rundzie wstepnej -3 punkty. Zanim Ty zaglosujesz, 3 uczestnicy obronia Animals przyznajac mu +1. Ma w tej chwili stan zerowy. Nie ma blokady wiec mozesz spokojnie przyznac Animals +1, wiedzac, ze trzej uczestnicy ktorzy w glosowani na Animals -1 w rundzie wstepnej jeszcze nie zaglosowali. Cos rodzaju malej strategii.  _________________ " When you want to hear where music is going in the future, you put on a King Crimson album." - Bill Bruford
Last edited by MirekK on 14.04.2014, 14:44; edited 2 times in total |
|
Back to top |
|
 |
afterc remaster

|
Posted: 14.04.2014, 14:43 Post subject: |
|
|
Tarkus wrote: | Niech zostanie, jak jest. |
Oczywiście że zostanie ( przecież to żłobek psychologii ).
Tym niemniej - zagłosowałeś :
Obscured by Clouds -1
The Division Bell -1
Być może oba albumy nie podobają Ci się w tym samym stopniu. Ale jeśli nie - to w tym celu byłoby te 0,5 punktu.
No i ryzyko dogrywek zmalałoby radykalnie. |
|
Back to top |
|
 |

|
Posted: 14.04.2014, 14:46 Post subject: |
|
|
afterc wrote: | Obscured by Clouds -1
The Division Bell -1
Być może oba albumy nie podobają Ci się w tym samym stopniu. |
Sorki, ale jestem w pracy. Te moje odpowiedzi beda chaotyczne.
Zerknij na moj przyklad powyzej. _________________ " When you want to hear where music is going in the future, you put on a King Crimson album." - Bill Bruford |
|
Back to top |
|
 |
afterc remaster

|
Posted: 14.04.2014, 14:49 Post subject: |
|
|
MirekK wrote: |
Wydaje mi sie, ze obecnosc rundy wstepnej tuszuje troche brak urozmaicenia punktowego -1,-1.
|
Moim zdaniem, system ze zróżnicowaniem - byłby idealny.
Elastyczny, wyważony i ciekawy.
Nie jest za późno na przemyślenie - w rundzie wstępnej może obowiązywać -1-1 - nie kłoci się to z logiką.
A i liczenie nie byłoby trudniejsze - jeśli korzysta się z Excela.
Widzę same pozytywy. |
|
Back to top |
|
 |
|