Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Cure digipack

|
Wysłany: 11.07.2014, 20:53 Temat postu: Przy muzyce o trunkach |
|
|
Mam wrażenie, że na starym forum był podobny wątek, niechaj będzie i tu miejsce dla degustatorów i smakoszy.
Piszcie o alkoholach jakie lubicie, o waszych odkryciach z dolnych półek, o rozczarowaniach z górnych, piszcie na rauszu i piszcie trzeźwi jak prosiaki, siedząc w robocie i marząc o zimnym browarze
Zapraszam do dyskusji. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Cure digipack

|
Wysłany: 11.07.2014, 21:06 Temat postu: |
|
|
Lidlowy bourbon:
Typowa marka prywatna, ale powiem Wam, że wg mnie zacna jakość i smak. Tak się do niego przyzwyczaiłem, że jak ostatnio dostałem oryginalnego Jima Beam'a (z białą etykietą) to byłem lekko rozczarowany. Poziom porównywalny, a możliwe, że odrobinę niższy. Ale nie ma się co dziwić, największe firmy pchają do tych dyskontów swoje produkty jako Private Label - cóż, taki mamy klimat. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Tarkus box z pełną dyskografią i gadżetami

|
Wysłany: 11.07.2014, 21:14 Temat postu: |
|
|
Dziś w Żabce widziałem, poza miodowym Jackiem Danielsem, także Jim Beama o smaku dojrzałej wiśni. Zaciekawiło mnie, choć cena cca 60 zł trochę odstręcza. _________________ If you don’t love RoboCop, then you are a Nazi and support terrorism.
Na Discogsach |
|
Powrót do góry |
|
 |
kośmin epka analogowa

|
Wysłany: 11.07.2014, 21:48 Temat postu: |
|
|
wóda - po prostu - w każdych ilościach |
|
Powrót do góry |
|
 |
Cure digipack

|
Wysłany: 11.07.2014, 22:26 Temat postu: |
|
|
kośmin napisał: | wóda - po prostu - w każdych ilościach |
Byśmy się dogadali  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Bednaar zremasterowany digipack z bonusami

|
Wysłany: 12.07.2014, 08:07 Temat postu: |
|
|
Od dwóch lat jestem abstynentem, ale nigdy nie byłem fanem mocnych trunków - co nie oznacza, że nie piłem wódki. Wolałem jednak zdecydowanie wino - szczególnie czerwone wytrawne, najlepiej z RPA. |
|
Powrót do góry |
|
 |
kośmin epka analogowa

|
Wysłany: 12.07.2014, 08:32 Temat postu: |
|
|
Cure napisał: | kośmin napisał: | wóda - po prostu - w każdych ilościach |
Byśmy się dogadali  |
a w tle oczywiście jakiś prog  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Tarkus box z pełną dyskografią i gadżetami

|
Wysłany: 12.07.2014, 14:49 Temat postu: |
|
|
Bednaar napisał: | Od dwóch lat jestem abstynentem |
Modniej powiedzieć "niepijącym alkoholikiem"  _________________ If you don’t love RoboCop, then you are a Nazi and support terrorism.
Na Discogsach |
|
Powrót do góry |
|
 |
Gacek japońska edycja z bonusami

|
Wysłany: 12.07.2014, 15:55 Temat postu: |
|
|
Bednaar napisał: | Od dwóch lat jestem abstynentem, ale nigdy nie byłem fanem mocnych trunków - co nie oznacza, że nie piłem wódki. Wolałem jednak zdecydowanie wino - szczególnie czerwone wytrawne, najlepiej z RPA. |
Ja za to zdecydowanie preferuję piwo a jest ostatnio u nas w czym wybierać ale też od jakiegoś czasu lubię się zamiast piany wieczór napić szklaneczkę zimnego wytrawnego. Nawet dla zdrowia pewnie lepiej. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Cure digipack

|
Wysłany: 12.07.2014, 20:52 Temat postu: |
|
|
Gacek - Ty i wino wytrawne?
Wracając do wódy, to wg mnie musi być ostra, mocna i najlepiej wykręcać facjatę - choć z tym dosyć trudno. Wszystkie te Polowe, 1906 czy Parkowe to niemal balsamy dla delikatnej skóry. Choć i tak nieco lepsze nić czarny Absolut (a niby mocniejszy).
Do dziś za to pamiętam jak z Maćkiem rozpijaliśmy Silber Kreuz to było to!! |
|
Powrót do góry |
|
 |
Maciek zremasterowany digipack z bonusami

|
Wysłany: 14.07.2014, 09:57 Temat postu: |
|
|
Cure napisał: | Do dziś za to pamiętam jak z Maćkiem rozpijaliśmy Silber Kreuz to było to!! |
Na studiach to był hit, 50%, butelka 1l i bardzo przystępna cena. Smak w porównaniu z Czerwoną Kartką był też jak na przyjęciu u Carringtonów.
Skończyły się studia i czar tej marki prysł
A teraz wyczytałem, że trochę ludzi się od tego w Czechach potruło. _________________ Adoptuj, adaptuj i ulepszaj. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Gacek japońska edycja z bonusami

|
Wysłany: 14.07.2014, 11:38 Temat postu: |
|
|
Cure napisał: | Gacek - Ty i wino wytrawne?
|
A czemu nie?
Ostatnio jakoś się rozsmakowałem. Łyczek takiego napoju po treściwym obiedzie - coś wspaniałego. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Maciek zremasterowany digipack z bonusami

|
Wysłany: 14.07.2014, 11:51 Temat postu: |
|
|
Jakiś czas temu opijałem się biedronkowym, czerwonym wytrawnym (chyba włoskim), w przedziale 15-17 zł. Nazwy nie pamiętam, rozpoznaję po etykiecie (a gdybym kiedyś zapomniał, to mam zdjęcie ). I to jest z obecną modą na wino piękne - za 15-25 zł można czasem kupić coś na bardzo dobrym poziomie. Z drugiej strony dla koneserów i znawców z bardziej wytrawnym podniebieniem jest to pewnie przekleństwo
A najlepsze w smaku i przy okazji jego stosunku do ceny wino jakie piłem i do którego tęsknię najbardziej to macedońskie T'ga za Jug
PY-CHO-TA.
Dosyć dużym sentymentem darzę również czarnogórskiego Vranaca, choć tu ze smakiem bywa różnie. Zależy on często od rocznika i ceny, ale wciąż te lepsze (droższe) roczniki to kilkanaście zł za butelkę  _________________ Adoptuj, adaptuj i ulepszaj. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Cure digipack

|
Wysłany: 14.07.2014, 13:36 Temat postu: |
|
|
Takie drogie wina (12pln w górę) dają fajną fazę - zupełnie inną niż po wódzie, ale też jest po nich straszny kaczor. Poza tym są niezdrowe (rak). |
|
Powrót do góry |
|
 |
B.J. box z pełną dyskografią i gadżetami

|
|
Powrót do góry |
|
 |
|