View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Geminiman Guest
|
Posted: 18.07.2014, 18:09 Post subject: Przy muzyce o samochodach |
|
|
Jako że jestem prawdziwym mężczyzną, to takie osoby interesują się też samochodami. Dlatego chciałbym was zapytać, jakie macie samochody i o jakich autach marzycie. Ja w chwili obecnej mam Nissana Almerę N15 z 1999 roku. Samochód jest pięciodrzwiowym hatchbackiem, polakierowanym na jadowicie zielony kolor. Jako że jest to prawdziwy Japończyk (numer VIN zaczyna się od JN1), to nie było w nim wielu awarii. Oczywiście były przeprowadzone naprawy, jak wymiana niektórych paneli karoserii z powodu korozji nadwozia (to przypadłość tego modelu) czy zamontowanie nowego układu kierowniczego. Jeśli chodzi o auto, jakie może być kupione w przyszłości, to w rachubę wchodzą tylko samochody z Japonii. Główne powody to niezawodność aut wyprodukowanych w Kraju Kwitnącej Wiśni (przy czym mam na myśli modele faktycznie wyprodukowane w japońskich fabrykach a nie w europejskich) PS: Ten Nissan jest mojej mamy, która prowadzi to auto. Jakby co, to ona jest całkowitym zaprzeczeniem stereotypowej baby za kółkiem, gdyż stara się jeździć bardzo ostrożnie. |
|
Back to top |
|
 |
Bednaar limitowana edycja z bonusową płytą

|
Posted: 18.07.2014, 19:18 Post subject: |
|
|
Skoda Fabia Kombi 1,4 MPi, 2006 rok, srebrny metalik, prawa jazdy nie posiadam, Żonka jest kierowcą - jeździ bardzo dobrze - ostrożnie, ale jak trzeba to da gaz do dechy  |
|
Back to top |
|
 |
Geminiman Guest
|
Posted: 18.07.2014, 20:07 Post subject: |
|
|
Almera mojej mamy ma silnik o pojemności 1,4 litra i moc 87 KM.
Kiedyś, bardzo dawno temu marzyłem o Skodzie Octavii w wersji Laurin & Klement. Wszystko dlatego że do moich motoryzacyjnych fetyszy należy beżowa (skórzana) tapicerka we wnętrzu pojazdu, oraz (opcjonalny) system fabrycznej nawigacji z dużym kolorowym ekranem na desce rozdzielczej.
 |
|
Back to top |
|
 |
Cure digipack

|
Posted: 18.07.2014, 22:29 Post subject: |
|
|
Jakkolwiek byście nie mieli dobrych samochodów - to są tylko przyrządy, narzędzia. Nic więcej.
Mogą być ładne, lub brzydkie, lepsze, lub gorsze - ale każdy spełnia funkcję, dostarczy do celu.
Ten najdroższy, po paru latach też zacznie się psuć. Nie rozumiem fetyszystów wypierdzianych wozów. |
|
Back to top |
|
 |
Freefall limitowana edycja z bonusową płytą

|
|
Back to top |
|
 |
Jakuz zremasterowany digipack z bonusami

|
Posted: 18.07.2014, 22:43 Post subject: |
|
|
A ja w weekendy poruszam się Countachem :
Co prawda na zakupy nie podjadę, ale za to udało mi się ostatnio skoczyć 16 metrów na studzience oraz wyprzedzić na światłach beemkę - ależ miał minę kierowca! |
|
Back to top |
|
 |
Andy japońska edycja z bonusami

|
Posted: 18.07.2014, 23:11 Post subject: |
|
|
Jakuzie, zapomniales go przerejstrowac  _________________ Never Turn Your Back On A Friend |
|
Back to top |
|
 |
Geminiman Guest
|
Posted: 18.07.2014, 23:12 Post subject: |
|
|
Nie interesują mnie sportowe dwuosobowe samochody z centralnie umieszczonym silnikiem. |
|
Back to top |
|
 |
Jakuz zremasterowany digipack z bonusami

|
Posted: 18.07.2014, 23:20 Post subject: |
|
|
A nas nie interesuje co myślisz o samochodach? Jak myślisz? Możliwe to jest? |
|
Back to top |
|
 |
B.J. box

|
|
Back to top |
|
 |
Tarkus box z pełną dyskografią i gadżetami

|
Posted: 18.07.2014, 23:41 Post subject: |
|
|
Ja mam prosty rodzinny Peugeot3008, ale ma dwie zalety - grip zmiany przełożenia oraz system muzyczny JBL. Aktualnie mam bardziej wypaśny sprzęt grający w aucie, niż w domu  _________________ If you don’t love RoboCop, then you are a Nazi and support terrorism.
THIS IS NOT A LOVE SONG |
|
Back to top |
|
 |
Cure digipack

|
Posted: 19.07.2014, 10:10 Post subject: |
|
|
Przebiliście mnie koledzy
Ja na niedzielę mam Yougo:
Na codzienne trasy Oltcit:
 |
|
Back to top |
|
 |
Bednaar limitowana edycja z bonusową płytą

|
Posted: 19.07.2014, 11:56 Post subject: |
|
|
Samochód - jak słusznie zauważył Cure - to tylko narzędzie. Ma być prosty, ekonomiczny i bezawaryjny. W moim przypadku - ze względu na rodzinę - również pakowny. Fabia Kombi spełnia mniej więcej te oczekiwania, mogłaby jednak być nieco większa. Tutaj lepiej się sprawdza np. Opel Astra kombi (rocznik 2007) - własność mojego szwagra.
Mam jednak pewną słabość motoryzacyjną - do starszawych, kanciastych Volvo, najlepiej kombi:
 |
|
Back to top |
|
 |
crescent japońska edycja z bonusami

|
Posted: 19.07.2014, 21:49 Post subject: |
|
|
To mógł być hit! Chciałbym ją mieć, w tym właśnie kolorze. |
|
Back to top |
|
 |
Geminiman Guest
|
Posted: 19.07.2014, 22:33 Post subject: |
|
|
crescent wrote: |
To mógł być hit! Chciałbym ją mieć, w tym właśnie kolorze. |
Tyle że Syrena Sport już z góry miała pozostać prototypem do końca swego istnienia. Produkcja tego auta w ogóle nie wchodziła w rachubę. |
|
Back to top |
|
 |
|