View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Gacek japońska edycja z bonusami

|
Posted: 09.03.2015, 22:45 Post subject: |
|
|
Nie ma się co czarować rok był niespecjalny. Nie żeby nie było na co głosować bo wytypować 30 płyt się dało ale ciężko było ułożyć pierwszą 10. Swoją drogą zapomniałem o Dezerterze i czymś tam jeszcze.
Dzięki Wojtek! |
|
Back to top |
|
 |
Freefall limitowana edycja z bonusową płytą

|
Posted: 09.03.2015, 22:50 Post subject: |
|
|
Przede wszystkim podziękowania dla Wojtka za poprowadzenie zabawy.
A rok 2014, jak widać niespecjalnie dobry był. Ja miałem problemy ze ułożeniem 30, niektóre płyty nieco na siłę się do niej załapały... |
|
Back to top |
|
 |
Bednaar limitowana edycja z bonusową płytą

|
Posted: 09.03.2015, 22:53 Post subject: |
|
|
Całkiem niepodziewanie pierwsza dwójka właściwie pokrywa się z moją:
1. Metheny - Kin
2. Fire! Orchestra - Enter
Poza tym cieszy też mnie wysoka pozycja kwartetu Gustavsena (u mnie 8. pozycja) oraz Wasilewskiego (u mnie 4. miejsce).
Bałem się, że zwycięży Endless River - na szczęście tak się nie stało
Fire! Orchestra - to moje odkrycie minionego roku.
Dzięki Wojtku! _________________ romantic_warrior |
|
Back to top |
|
 |
WOJTEKK box z pełną dyskografią i gadżetami

|
Posted: 09.03.2015, 23:01 Post subject: |
|
|
Bartosz wrote: | A widzisz - jeszcze przecież Fennesz. A tak swoją drogą, to żeby facet, który nie brzydzi się mocniejszym, gitarowym graniem nie dał ani jednego punktu Lateralusowi... Takie rzeczy powinny mieć jakąś łacińską nazwę i własny kod w ICD-10  |
Toż mówię, ze teraz bym to nieco inaczej poskładał. _________________ Nie ma ludzi niezastąpionych. Oprócz The Rolling Stones.
http://artrock.pl/ |
|
Back to top |
|
 |
Bednaar limitowana edycja z bonusową płytą

|
Posted: 09.03.2015, 23:04 Post subject: |
|
|
Lateralus to jest płyta, "dzięki" ktorej dałem sobie spokoj z Toolem. A kupiłem w ciemno - rozochocony po genialnej Aenima...  _________________ romantic_warrior |
|
Back to top |
|
 |

|
Posted: 09.03.2015, 23:04 Post subject: |
|
|
A ja trafiłem na takie rzeczy jak Crazy Lixx i Mother Road. Może ta ostatnia CL jest fajna, ale już poprzednie są zajefajne. Za to Mother Road to IMO debiut roku w kategorii hard'n'heavy _________________ Nie ma ludzi niezastąpionych. Oprócz The Rolling Stones.
|
Back to top |
|
 |
Leptir zremasterowany digipack z bonusami

|
Posted: 10.03.2015, 11:04 Post subject: |
|
|
Niestety nie mogłem wczoraj uczestniczyć w podsumowaniu na żywo, w każdy razie wielkie dzięki dla Wojtka za dobrą robotę. Numer 1., jak dla mnie, mocno zaskakujący. Bardziej obstawiałem Planta, no może Pink Floyd (chociaż sporo było w tym przypadku czarnego pi-aru ). Pewnie gdyby było więcej głosujących to i wyniki by były inne... _________________ „Gdy słońce kultury chyli się ku zachodowi, to nawet karły rzucają długie cienie”.
Karl Kraus |
|
Back to top |
|
 |

|
Posted: 11.03.2015, 09:39 Post subject: |
|
|
Metheny był pewniakiem, dostawał głosy i od rockowców i jazzowców _________________ Nie ma ludzi niezastąpionych. Oprócz The Rolling Stones.
|
Back to top |
|
 |
Leptir zremasterowany digipack z bonusami

|
Posted: 11.03.2015, 10:31 Post subject: |
|
|
Bo to całkiem niezła płyta jest. Taka w duchu dawnego Pat Metheny Group... _________________ „Gdy słońce kultury chyli się ku zachodowi, to nawet karły rzucają długie cienie”.
Karl Kraus |
|
Back to top |
|
 |
|