View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Andy japoñska edycja z bonusami

|
Posted: 24.03.2018, 11:53 Post subject: |
|
|
Innuendo +1
Queen II -1,25 _________________ Never Turn Your Back On A Friend |
|
Back to top |
|
 |
night_watch singel analogowy

|
Posted: 24.03.2018, 13:16 Post subject: |
|
|
Queen II +1
Innuendo -1,25
Mój g³os niczego nie zmieni i nawet nie jest mi z tego powodu ¼le Innuendo to wspania³a p³yta, uwielbiam z niej wszystkie utwory (nawet leciutkie i s³odkawe Delilah - które swoj± drog± zawsze lekko zalatywa³o mi "Happy Birthday" Steviego Wondera). Queen II na dzieñ dzisiejszy stawiam odrobinkê wy¿ej. Przede wszystkim cieszy mnie, ¿e Queen II wyprzedzi³o A Night at the Opera i A Day at the Races (z których tê drug± widzia³bym na 3 miejscu ca³ego zestawienia, a tê pierwsz± jeszcze dalej na pi±tej lokacie - za Sheer Heart Attack). |
|
Back to top |
|
 |
Leptir zremasterowany digipack z bonusami

|
Posted: 24.03.2018, 14:58 Post subject: |
|
|
Queen II -1,25
Innuendo +1 _________________ „Gdy s³oñce kultury chyli siê ku zachodowi, to nawet kar³y rzucaj± d³ugie cienie”.
Karl Kraus |
|
Back to top |
|
 |
WOJTEKK box z pe³n± dyskografi± i gad¿etami

|
Posted: 24.03.2018, 15:27 Post subject: |
|
|
Queen II +1
Innuendo -1,25 _________________ Nie ma ludzi niezast±pionych. Oprócz The Rolling Stones.
http://artrock.pl/ |
|
Back to top |
|
 |
Freefall limitowana edycja z bonusow± p³yt±

|
Posted: 24.03.2018, 16:09 Post subject: |
|
|
Queen II -1,25
Innuendo +1 |
|
Back to top |
|
 |
Majkel limitowana edycja z bonusow± p³yt±

|
Posted: 24.03.2018, 17:09 Post subject: |
|
|
Innuendo -1,25
Queen II +1 _________________
 |
|
Back to top |
|
 |
[Rad nierad] epka analogowa

|
Posted: 24.03.2018, 19:16 Post subject: |
|
|
Innuendo -1,25
Queen II +1 _________________ Pisanie mo¿e byæ dla kogo¶ form±, w której najlepiej siê czuje, ale to jeszcze nie powód, ¿eby pisaæ.
S³awomir Mro¿ek |
|
Back to top |
|
 |
Maciek zremasterowany digipack z bonusami

|
Posted: 24.03.2018, 19:50 Post subject: |
|
|
Queen II -1,25
Innuendo +1 _________________ Adoptuj, adaptuj i ulepszaj. |
|
Back to top |
|
 |
boasnake szpula

|
|
Back to top |
|
 |
Yer Blue remaster

|
Posted: 24.03.2018, 21:32 Post subject: |
|
|
Innuendo -1,25
Queen II +1 |
|
Back to top |
|
 |
Layla kaseta "chromówka"

|
Posted: 24.03.2018, 23:45 Post subject: |
|
|
Innuendo -1,25
Queen II +1 |
|
Back to top |
|
 |
Koniu epka analogowa

|
Posted: 25.03.2018, 00:07 Post subject: |
|
|
QUEEN II v. INNUENDO
-29,75 : -5,75
8 : 14 (to wynik rudy fina³owej licz±c g³osy - nie punkty)
Pozycja nr 2. QUEEN 2
G³osów: 22
Punktów: -29,75
Dwójka to p³yta niezwykle starannie przygotowana. Pierwsze co przychodzi na my¶l to eklektyzm. To co cechuje Queen od tej w³a¶nie p³yty po ostatni±. P³yta pretensjonalna, intryguj±ca i dynamiczna. Królowa pokazuje na niej swoje spojrzenie na hard rock. Jak¿e inne od Deep Purple czy Led Zeppelin, a jednak nie odcina siê od wymienionych wzorców. Piszê, ¿e kr±¿ek przygotowany my¶l±c g³ównie o produkcji, o pomys³ach. Królowa to zespó³ spe³niaj±cy siê na koncertach (zw³aszcza Mercury) ale ta p³yta jest wybitnie studyjna. Do tego stopnia, ¿e niektóre doskona³e numery nigdy nie zaistnia³y na scenie. Queen II to pierwsza z co najmniej czterech kolejnych p³yt Królowej, które wyznacza³y now± jako¶æ w muzyce rockowej. Ta jako¶æ nazywa siê Queen. To chyba najbardziej niedoceniana p³yta zespo³u. Tym bardziej cieszy mnie to, ¿e Dinozaury tak wysoko j± wywindowa³y (mimo, ¿e nie by³a moj± faworytk±).
Ta ballada z bia³ej strony powala: https://www.youtube.com/watch?v=Nx_SVPiXnWM
Poniewa¿ do dzi¶ dla mnie wzorcem kapeli rockowej, który powinien byæ w muzeum w Sèvres jest Led Zeppelin, nie móg³bym nie przypomnieæ:
https://www.youtube.com/watch?v=-IzXzHtvgE8&list=RD-IzXzHtvgE8
No i wisienka na torcie: https://www.youtube.com/watch?v=SoBMhx_ap_g |
|
Back to top |
|
 |
Koniu epka analogowa

|
Posted: 25.03.2018, 00:09 Post subject: |
|
|
The Winner is: INNUENDO
zgromadzi³o -5,75punktów
Tak, bêdziemy próbowaæ nadal
I¶æ t± cienk± lini±
Bêdziemy próbowaæ nadal
Po prostu wyprzedzaæ nasz czas.
(fragment Innuendo w wolnym t³umaczeniu)
Faktycznie wyprzedzili czas. Ca³ym swoim dorobkiem, wiêc te¿ i t± p³yt±. Insynuacja jest p³yt± ponadczasow±. Mo¿na j± porównaæ do tej najs³ynniejszej z 1975 roku. Utwór tytu³owy to taka Bohemian Rhapsody po latach. Na tej p³ycie s³ychaæ powrót Królowej do korzeni ale poprzez nowoczesne brzmienie. Ró¿norodno¶æ, czy jak wolimy nazywaæ eklektyzm, mistrzowski slalom miêdzy stylami i miêdzy nastojami, to cecha charakterystyczna tej p³yty. A co ciekawe pomimo tego p³yta stanowi monolit, nie ma na niej momentów zbêdnych, przypadkowych. Dla mnie ten album to po¿egnanie Freddiego ze ¶wiatem poczynione w wielkim stylu. Wielkie dzie³o wielkich artystów zwyciê¿y³o zas³u¿enie.
Przedstawienie musi trwaæ!
Przedstawienie musi trwaæ! Tak!
Wewn±trz moje serce pêka
Mój makija¿ mo¿e siê z³uszczyæ
Lecz mój u¶miech wci±¿ pozostanie.
Tak jak pozostanie nie¶miertelna muzyka Freddiego i przyjació³.
https://www.youtube.com/watch?v=h61Bge7EbBo |
|
Back to top |
|
 |
Koniu epka analogowa

|
Posted: 25.03.2018, 00:10 Post subject: |
|
|
Serdecznie dziêkujê za udzia³, za obecno¶æ i za pomoc w prowadzeniu plebiscytu. Co z³ego to nie ja. Niezwykle buduj±ca by³a frekwencja. W zabawie wziê³o ogó³em udzia³ 27 graczy! Przyznacie, ¿e rezultaty s± zaskakuj±ce. Ale wiele o motywacjach g³osuj±cych mówi± komentarze, za które dziêkujê osobno. My¶lê, ¿e trafili¶my z tematem i czasem strzelanki. Wielko¶æ dyskografii okaza³a siê optymalna dla prowadz±cego i chyba nie znudzi³a graj±cych. Pozdrawiam i jeszcze raz dziêkujê. |
|
Back to top |
|
 |
S³awek kaseta "¿elazówka"
|
Posted: 25.03.2018, 00:21 Post subject: |
|
|
Dziêkujê Koniu za sprawne przeprowadzenie plebiscytu. Dla mnie to kolejna ¶wietna zabawa ku przypomnieniu (i zapoznaniu mi nieznanych) p³yt na co dzieñ nie s³uchanych. Pozosta³ym Kole¿ankom i Kolegom dziêkujê za cenne komentarze podczas zabawy, które czêsto pozwalaj± lepiej zrozumieæ to czego siê s³ucha.
Zwyciêzca nie by³ dla mnie zaskoczeniem, tym bardziej mi³o, ¿e jest to pierwsza p³yta Queen, któr± zakupi³em (na kasecie) i od¶wie¿am j± czê¶ciej ni¿ inne. |
|
Back to top |
|
 |
|