|
Muzyczne Dinozaury i ich następcy
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
gharvelt limitowana edycja z bonusową płytą

|
Wysłany: 12.05.2019, 23:00 Temat postu: |
|
|
WOJTEKK napisał: | Aha. To Taking Off, czy Maiden Voyage są gorsze... Albo Head Hunters też |
Pewnie dla niektórych mogą być lepsze, zwłaszcza dla tych, co od fusion wolą jazz nieelektryczny albo jazz-funk. Natomiast dla mnie są gorsze, i to znacznie. Jedynie "Crossings" uważam za niemal równie mocne wydawnictwo. BTW w plebiscycie na JAZZ 70s "Sextant" zajął trzecie miejsce, pomiędzy pierwszym a drugim albumem Mahavishnu Orchestra. W pewnym stopniu świadczy to o pozycji tej płyty u części forumowiczów (wiadomo, tylko u części, bo tutaj w zabawach rocznikowych skład i frekwencja są dość mocno odmienne).
Tak z innej beczki: początek wskazywał, że mogę mieć niezły wynik w głównonurtowcu, lecz im bliżej końca, tym bardziej widać było, że pójdzie w przeciwnym kierunku - i rzeczywiście, tym razem w dole tabeli. Choć do rezultatu, który osiągnął greg, to mi daleko - imponujący poziom niemainstreamowości A w czubie tabeli, jak zwykle Jakuz i Majkel, Freefall tym razem nieco niżej
Podczas prezentowania rezultatów Mirek wspomniał, że jedna z typujących osób odgadła skład podium, a nawet więcej - jeśli dobrze widzę, to Layli udała się ta sztuka, skład pierwszej czwórki się zgadza. Należą się gratulacje A teraz dojrzałem, że Freefall też zgadł podium, i to z prawidłową kolejnością - również brawa!
Ostatnio zmieniony przez gharvelt dnia 12.05.2019, 23:15, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
MirekK zremasterowany digipack z bonusami

|
Wysłany: 12.05.2019, 23:15 Temat postu: |
|
|
Znaczy się, nie umiejszając nic Layli, miałem na myśli Freefalla, bo niedość, że odgadł skład podium, to jeszcze kolejność na nim. _________________ "Życie bez muzyki jest błędem." - F. Nietzsche |
|
Powrót do góry |
|
 |
gharvelt limitowana edycja z bonusową płytą

|
Wysłany: 12.05.2019, 23:16 Temat postu: |
|
|
Tak, zauważyłem właśnie przed chwilą i dopisałem do gratulacji Generalnie nie było łatwo zgadnąć, pozostałym już się ta sztuka nie udała. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Gacek japońska edycja z bonusami

|
Wysłany: 13.05.2019, 08:14 Temat postu: |
|
|
Całkiem dobrze to wyszło chociaż kilku rzeczy trochę szkoda (Fragile czy Aqualung trochę za nisko) ale przy takiej konkurencji to żadna ujma.
Dzięki Mirek za cynk bo bym pewnie nie zagłosował
Tylko teraz tak patrzę i.... czemu ja nie dałem punktów Grechucie?
Mirku następnym razem jak zobaczysz takie rzeczy na mojej liście to nie przyjmuj
Podziękowania dla prowadzącego! |
|
Powrót do góry |
|
 |
Freefall zremasterowany digipack z bonusami

|
Wysłany: 13.05.2019, 14:09 Temat postu: |
|
|
Przede wszystkim głębokie ukłony dla Mirka za perfekcyjne poprowadzenie zabawy!
gharvelt napisał: | Freefall tym razem nieco niżej Wink |
Nareszcie! Może przestanę być rockjazzowym Januszem . Postanowiłem wesprzeć parę mniej popularnych (ale także zacnych) płyt.
gharvelt napisał: | A teraz dojrzałem, że Freefall też zgadł podium, i to z prawidłową kolejnością - również brawa! |
Takie miałem przeczucie. Cóż to jednak killery są .
PS. Widzę, że Białystok w kilku przypadkach myślał podobne . |
|
Powrót do góry |
|
 |
esforty remaster
|
Wysłany: 13.05.2019, 17:14 Temat postu: |
|
|
Ukłony dla Prowadzącego i całej kapituły (dla Tych co wzgardzili RS, też ).
Fripp jak Szekspir aktualny i nie starzeje się , czego i Wam życzę. _________________ Nie ma takiego naleśnika, który nie wyszedłby na dobre. H. Murakami |
|
Powrót do góry |
|
 |
Białystok zremasterowany digipack z bonusami

|
Wysłany: 13.05.2019, 17:20 Temat postu: |
|
|
Freefall napisał: |
PS. Widzę, że Białystok w kilku przypadkach myślał podobne . |
Z czołówki poza Caravanem to faktycznie. Nawet sporo tych samych NKR-ów zapunktowaliśmy razem. Dziwne Jaga z Legią jednym głosem
Ze strefy obrazkowej wszystko znam i nic tu nowego nie odkryłem, w przeciwieństwie do 1970 r., w którym na nowo odkryłem Eric Burdon and War - Eric Burdon Declares "War". _________________ https://rateyourmusic.com/~Blodwynpig1971 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Crazy album CD
|
Wysłany: 02.11.2019, 00:02 Temat postu: |
|
|
Ponieważ najbliższa edycja rocznika 1971 może przypaść w 2032, a jest to rocznik jeden z moich stricte ulubionych, i w dodatku oddechem będzie zrobić listę, nie odsłuchując niczego , pozwolę sobie pyknąć zaimprowizowaną pierwszą crazy dziesiątkę, której przewodzi jedna z moich najukochańszych ever płyt, na którą nikt tu nie wpadł:
1. Fiddler on the Roof
2. L.A. Woman
3. Aqualung
4. Blues
5. Songs of Love and Hate
6. Osibisa
7. Every Good Boy Deserves a Favour
8. Pearl (co tak niskoooooo????)
9. Led Zep IV
10. Woyaya
i tak to poza dziesiątką lądują Korowód Allmani w Fillmore East... i Meddle... i Korowód, Czerwony Niemen... i Popol Vuh w ogrodach faraona... i znakomity Focus... no i Miles, choć to nie mój faworyt...
I tak się zastanawiam, dlaczego wolę 1971 od 72, bo wcale nie uważam tej dziesiątki za jakąś wyraźnie lepszą od tej, co ją wysłałem Talerzowi. Ale po pierwsze, podczas trwania takiego plebiscytu mógłbym poznać kolejne rzeczy, które by zamieszały. A po drugie w tym 1972 mam czołówkę, która mi się BARDZO podoba, ale już w okolicach miejsca 15-20 są rzeczy takie, które spoko, ale niespecjalnie mnie grzeją. Natomiast tutaj mógłbym się konkretnie spocić! _________________ jeżeli nam zabraknie sił
zostaną jeszcze morze i wiatr |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|