Muzyczne Dinozaury Forum Index Muzyczne Dinozaury
i ich następcy
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Przy muzyce o komputerach
Goto page 1, 2, 3 ... 11, 12, 13  Next
 
Post new topic   Reply to topic    Muzyczne Dinozaury Forum Index -> Pozostałe
View previous topic :: View next topic  
Author Message
B.J.
box


Joined: 11 Apr 2007
Posts: 7560

PostPosted: 14.05.2007, 09:30    Post subject: Przy muzyce o komputerach Quote selected Reply with quote

Help!
I need somebody...
... kto coś się zna na notebookach. Moja 5letnia Actina Max zaczeła się nagle sama wyłączać po 15min-1,5h pracy (w zależności od natężenia pracy). Niestety Actina nie produkuje już notebooków i nie ma serwisu. Mimo, iż zasilanie z baterii było używane incydentalnie, podejrzenie jest takie, że to właśnie z baterią jest cos nie tak. Nie mam jednak pojęcia tak naprawdę, co z tym notebookiem dalej czynić. Probować naprawić, czy raczej kupić nowy?
Czy ktoś może mi cos doradzić w zakresie naprawy. Może ktoś zna jakiś dobry serwis na Śląsku, sprawdzony i godny polecenia?
_________________
Teraz poznaję po części,
wtedy zaś poznam tak, jak i zostałem poznany.
Back to top
View user's profile Send private message
Włodek
epka kompaktowa


Joined: 12 Apr 2007
Posts: 1087

PostPosted: 14.05.2007, 09:36    Post subject: Quote selected Reply with quote

Sprawdź czy komp chodzi bez problemów z kablem zasilającym, jeśli tak to niestety jest bateria do wymiany. Moja żonka też ma lapa, który działa tylko z kablem. Swoją drogą to niezły "myk": komp zawany przenośnym, którego nie można przenosić Very Happy.
Bateria powinna być jeszcze dostępna, nawet jeśli nie nowa to pewno można będzie zdobyć używaną ale sprawną.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
B.J.
box


Joined: 11 Apr 2007
Posts: 7560

PostPosted: 14.05.2007, 10:00    Post subject: Quote selected Reply with quote

Włodek wrote:
Sprawdź czy komp chodzi bez problemów z kablem zasilającym...

Rzecz w tym, że on właśnie głównie (niemal wyłącznie) był używany na zasilaniu sieciowym. W domeczku, mało wożony... Ale ponoć zasilanie "idzie" przez baterię i tamże coś ważnego mogło się schrzanić. Niestety nie znam się na elektronice.
_________________
Teraz poznaję po części,
wtedy zaś poznam tak, jak i zostałem poznany.
Back to top
View user's profile Send private message
Włodek
epka kompaktowa


Joined: 12 Apr 2007
Posts: 1087

PostPosted: 14.05.2007, 12:02    Post subject: Quote selected Reply with quote

Możliwe, że to wentylatory, albo dysk, albo ...
Śledztwo wykazuje:
http://www.nvision.pl/forum/index.php?showtopic=30662
http://forum.laptopy.info.pl/viewtopic.php?p=2738
http://forum.webhelp.pl/viewtopic.php?t=111003
Sprawa prosta nie jest ale przy odrobinie cierpliwości można chyba problem rozwiązać. Najlepiej zacząć od najprostszych rzeczy czyli właśnie od wentylatorów.


Last edited by Włodek on 14.05.2007, 13:01; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
B.J.
box


Joined: 11 Apr 2007
Posts: 7560

PostPosted: 14.05.2007, 12:48    Post subject: Quote selected Reply with quote

Dzięki, Włodku za namiary i że Ci się chciało je wyszukać. Sam oczywiście też szukałem, ale tych akurat nie wygooglowałem.

Powinienem był na starcie powiedzieć, że wentylator działa i jest wyczyszczony, kratka wlotu powietrza też.
_________________
Teraz poznaję po części,
wtedy zaś poznam tak, jak i zostałem poznany.
Back to top
View user's profile Send private message
Sheik Yerbouti
album CD


Joined: 11 Apr 2007
Posts: 1953

PostPosted: 17.05.2007, 17:06    Post subject: Quote selected Reply with quote

Czy ktoś z Was używa Opery i ma może konto w ING Banku Śląskim? Zastanawiam się co jest nie tak, że nie mogę pod tą przeglądarką robić przelewów - za każdym razem wyskauje okienko, że trzeba coś tam zainstalować, posłusznie się zgadzam, ale i tak zawiesza się w momencie wprowadzania hasła Confused U kolegi na innym komputerze jest to samo, co pozwala sądzić, że nie jest to jakiś błąd u mnie, ale może powinienem coś ustawić / doinstalować albo sam już nie wiem...
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Włodek
epka kompaktowa


Joined: 12 Apr 2007
Posts: 1087

PostPosted: 17.05.2007, 21:26    Post subject: Quote selected Reply with quote

Dziwne, Bank Śląski był kiedyś na liście osiołków ale błąd już został poprawiony. Proponuję zajrzeć na polskie forum Opery, może ktoś ma podobne kłopoty.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Jakuz
zremasterowany digipack z bonusami


Joined: 11 Apr 2007
Posts: 6555
Location: Częstochowa

PostPosted: 18.05.2007, 22:37    Post subject: Quote selected Reply with quote

Mam pytanie związane z nagrywaniem na kompa z radia. Rzadko z tego korzystam, ale od czasu - do czasu coś tam sobie zgram. Używam do tego celu programiku "Messer". I wszystko fajnie, ale od jakiegoś czasu coś mi się dziwnego z nim dzieje (przesterowuje poziom sygnału) i nie bardzo potrafię temu zaradzić (ustawienia sprawdzałem, przeinstalowałem etc...).
Znacie jakieś inne - proste w obsłudze - programy tego typu?
Back to top
View user's profile Send private message
Jakuz
zremasterowany digipack z bonusami


Joined: 11 Apr 2007
Posts: 6555
Location: Częstochowa

PostPosted: 19.05.2007, 20:46    Post subject: Quote selected Reply with quote

Widzę, że raczej nikt nie nagrywa już nic z radia... Gdzie te czasy, kiedy był to podstawowy "dostawca" muzyki do słuchania Wink
Ale i teraz zdarzają się rzeczy ciekawe. Na przykład jakiś czas temu nagrałem z Pr. II Polskiego Radia, koncertowe wykonanie Atom Heart Mother. Ale nie Floydów Wink Nagranie zespołu z francuskiej akademii muzycznej - nie pamietam już dokładnie skąd. Wykonanie REWELACYJNE - gdzieś w necie krąży zresztą filmik z tym utworem (jest nawet balet Wink )
Zgrałem to na płytę i teraz słucham albo tej wersji, albo wersji Floydów z Radia BBC - są lepsze niż studyjny orginał Smile
Back to top
View user's profile Send private message
djds
Guest





PostPosted: 20.05.2007, 09:40    Post subject: Quote selected Reply with quote

Ten filmik krąży na Youtubie, wystarczy poszperać. Zresztą chyba nie tak dawno ktoś wklejał do niego link Wink
Back to top
Sheik Yerbouti
album CD


Joined: 11 Apr 2007
Posts: 1953

PostPosted: 21.05.2007, 13:03    Post subject: Quote selected Reply with quote

Włodek wrote:
Dziwne, Bank Śląski był kiedyś na liście osiołków ale błąd już został poprawiony. Proponuję zajrzeć na polskie forum Opery, może ktoś ma podobne kłopoty.


Zapomniałem wcześniej podziękować, więc czynię to teraz Smile Pobieżnie przejrzałem tematy na forum, nie widzę podobnego, jak będę miał chwilę, to wczytam się dokładniej, a na razie działam na dwie przeglądarki Smile
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Włodek
epka kompaktowa


Joined: 12 Apr 2007
Posts: 1087

PostPosted: 21.05.2007, 13:43    Post subject: Quote selected Reply with quote

Sprawdziłem. Mój szwagier ma konto w Ing Banku i bez problemu robi przelewy w Operze (najnowsza wersja 9.20). Nie mam pojęcia dlaczego u Ciebie to nie działa, może masz odznaczone "Akceptuj ciasteczka"? A Może coś z Javą? Trochę szukam po omacku ...
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Sheik Yerbouti
album CD


Joined: 11 Apr 2007
Posts: 1953

PostPosted: 21.05.2007, 14:05    Post subject: Quote selected Reply with quote

Hmm, też nie wiem, jak wspominałem, mój kolega ma ten sam problem...

Ciasteczka mam zaakceptowane... Pokombinuję jeszcze przy okazji następnej tury przelewów.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
boczeq
maxi-singel kompaktowy


Joined: 17 Apr 2007
Posts: 757

PostPosted: 24.05.2007, 16:03    Post subject: Quote selected Reply with quote

Zamierzam kopić notebooka - myslę o ASUS A6F-AP139H (parametry T2350 (1.86)/15.4/120 (5400)/512/DVDSM/WI-FI/BLUET/V-C/XPH)- będzie z tego jakiś pożytek Question raczej nie będę na nim grywał - pewien znajomy nie poleca mi go z powodu ponoć kiepskiej karty graficznej - czy to faktycznie takie istotne?
Back to top
View user's profile Send private message
Tarkus
box


Joined: 11 Apr 2007
Posts: 9877
Location: Wa-wa

PostPosted: 24.05.2007, 16:08    Post subject: Quote selected Reply with quote

Jeśli nie grasz, nie zajmujesz się obróbką grafiki - to karta graficzna nie ma większego znaczenia. Parametry jakie podajesz powinny wystarczyc na dość długi czas.
_________________
If you don’t love RoboCop, then you are a Nazi and support terrorism.
THIS IS NOT A LOVE SONG
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Muzyczne Dinozaury Forum Index -> Pozostałe All times are GMT + 2 Hours
Goto page 1, 2, 3 ... 11, 12, 13  Next
Page 1 of 13

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group