Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
rockowy japońska edycja z bonusami

|
Wysłany: 05.10.2013, 13:22 Temat postu: |
|
|
W grudniu podobno swoją premierę ma mieć (wreszcie) film z koncertów w Roxy. Czterdzieści lat czekania to nie jest najgorszy wynik
ZFT przygotowuje także drugą część "Road Tapes" i to może być prawdziwy killer: koncert składu z Ponty'ym z 1973 roku. Wreszcie. _________________ http://gadrecords.pl |
|
Powrót do góry |
|
 |
Argenteum Astrum singel analogowy
|
Wysłany: 08.10.2013, 11:57 Temat postu: |
|
|
A ja mam ,,troche' glupie pytanie: jako mlodziak mialem przyjemnosc ogladac na starej VHSce koncert Franka, gdzie w pewnym momencie pojawila sie na scenie...muszla klozetowa! Moge sie zalozyc, ze byl to ktorys z koncertow z nowojorskiego Palladium z samego konca lat 70tych badz poczatku 80tych (bo pamietam lobuza Ike'a Willisa ).
Mozesz mi podsunac jakies detale, gdzie moglbym poszukac tego koncertu? |
|
Powrót do góry |
|
 |
rockowy japońska edycja z bonusami

|
Wysłany: 08.10.2013, 22:57 Temat postu: |
|
|
Przyznam, że zupełnie nie kojarzę takiego momentu.
Jeśli był Ike Willis, to odpada materiał z "Baby Snake", jak również Palladium 81 (tam był Ray White). Jedyne co mi przychodzi do głowy to Cirkus Krone w Monachium, 1978, występ uwieczniony w programie "We Don't Mess Around". Jest Ike Willis, jest "Why Does It Hurt When I Pee?", ale toalety zupełnie nie pamiętam... _________________ http://gadrecords.pl |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 08.10.2013, 23:27 Temat postu: |
|
|
No to zabiles mi gwozdzia . Na 100we nie zaloze sie, ze byl to Ike Willis, byc moze rzeczywiscie byl to Ray White.
To, co utkwilo mi w pamieci, to odjazdowa atmosfera tego koncertu; totalne dziwactwa i wyglupy na scenie (na bank byl gosc w masce gazowej, toaleta lub cos, co ja przypominalo tez).
Mnie intuicja podpowoada, ze moglo to byc Palladium choc reki uciac sobie nie dam. Wiem, ze na ktorym z koncertow on i jego ludzie z zespolu bawili sie modelami samochodow, wiec moze to ten show? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Inkwizytor remaster

Dołączył: 06 Maj 2007 Posty: 2438 Skąd: Monty Python`s Flying Circus
|
Wysłany: 09.10.2013, 07:04 Temat postu: |
|
|
Jeśli masowe wygłupy "maska gazowa" - a w niej uroczy Roy Estrada to tylko video / DVD "Baby Snakes". Są ujęcia jak Roy na zapleczu przed / po / a może w przerwie koncertu bawi się ogromną dmuchaną gumową lalą przy umywalce - a niedaleko boki zrywa młodziutki Patrick O`Hearn.  _________________ ...Nobody expects the Spanish inquisition ! |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 09.10.2013, 09:18 Temat postu: |
|
|
To chyba wlasnie to . Jak zobacze film (po latach), zdam raport .
Btw, czy przypadkiem w tym filmie nie ma ujecia ,,plastelinek"? Mozliwe, ze mieszam dwie rozne rzeczy (ogladalem to bardzo dawno temu, nie wykluczam, ze ktorys z tych filmow to byl jakis bootleg lub niepublikowane scinki bo ma to moj serdeczny kolega, ktory w czasach, gdy nic nie bylo, mial wlasciwie wszystko i jeszcze wiecej....). |
|
Powrót do góry |
|
 |
mahavishnuu limitowana edycja z bonusową płytą

|
Wysłany: 09.10.2013, 09:49 Temat postu: |
|
|
"Plastelinki" są na "A token of his extreme" i "The dub room special" (tylko w tej części, gdy pojawia się band Franka z 1974 roku. To zresztą ten sam koncert. Ten pierwszy jest, moim zdaniem, ciekawszy. Jest na nim znacznie więcej materiału z koncertu z 1974 roku, poza tym nie wiem czy dobrym pomysłem było na "The dub room special" połączenie dwóch występów z różnych lat (1974, 1981). Trochę się to gryzie. Ten z 1974 roku jest zresztą ewidentnie bardziej interesujacy. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Inkwizytor remaster

Dołączył: 06 Maj 2007 Posty: 2438 Skąd: Monty Python`s Flying Circus
|
Wysłany: 09.10.2013, 18:36 Temat postu: |
|
|
Sporo "plastelinowych łamańców" jest na Baby Snakes - nie tylko jako gotowe frekwencje np do utworu I`m So Cute - palce na gryfie, potwory czy plastelinowe miasto. Nie widziałem nigdy oryginału wideo Baby Snakes - ale wiem, że obecne DVD jest na pewno o wiele wiele dłuższe - chyba dwa razy po ponad 2 godziny. Całościowo to fascynuje - typowy zappowski wszechświat ale generalnie wolałbym by gorąca atmosfera koncertu nie była "rozwalana" wstawkami - bo muzycy na Snakes wymiatają aż lacie spadają - np sola Bozzio, Marsa na moogach.... cuda. _________________ ...Nobody expects the Spanish inquisition ! |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 10.10.2013, 21:49 Temat postu: |
|
|
To byl "Baby Snakes"! Teraz, ogladajac, wszystko sobie przypomnialem! Fantastyczny film, koncert sam w sobie rewelacyjny, reakcja publicznosci oszalamiajaca-chyba nie widzialem takiej, a szczegolnie w Polsce, gdzie ludzie patrza na muzyka jak na Boga ;P. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Tarkus box z pełną dyskografią i gadżetami

|
Wysłany: 11.10.2013, 08:00 Temat postu: |
|
|
Rzadko na koncertach w takim razie bywasz. _________________ If you don’t love RoboCop, then you are a Nazi and support terrorism.
Na Discogsach |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 11.10.2013, 08:49 Temat postu: |
|
|
No rzadko bo nie za bardzo jest na czym . |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 11.10.2013, 09:27 Temat postu: |
|
|
I beg to differ. Przynajmniej w Warszawie. _________________ If you don’t love RoboCop, then you are a Nazi and support terrorism.
Na Discogsach |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 11.10.2013, 09:35 Temat postu: |
|
|
No bez przesady . Wiekszosc z tych zespolow to juz ludzie majacy conajmniej pod 60ke na karku i z racji tego nie graja juz tak, jak kiedys. Nie kloce sie o to, jak reaguje na to widownia - mi chodzi o to, ze poziom wykonawczy jest duzo nizszy niz znany z plyt. Dlatego nie jezdze na koncerty za czesto, nie chce sie rozczarowac. |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 11.10.2013, 09:47 Temat postu: |
|
|
Ja nie mówię o spędach emerytury, tylko o koncertach młodych zespołów. Na współczesne inkarnacje "legend lat 60." szkoda mi i czasu i pieniędzy. _________________ If you don’t love RoboCop, then you are a Nazi and support terrorism.
Na Discogsach |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 11.10.2013, 11:05 Temat postu: |
|
|
Tarkus napisał: | Ja nie mówię o spędach emerytury, tylko o koncertach młodych zespołów. Na współczesne inkarnacje "legend lat 60." szkoda mi i czasu i pieniędzy. |
Dokladnie!
A co masz na mysli, mowiac o mlodych zespolach? Przyznam, ze kiedys probowalem ,,wejsc" w te klimaty i odrzucilo mnie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|