Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Bartosz digipack

|
Wysłany: 05.09.2018, 05:30 Temat postu: |
|
|
Admin napisał: | Esforty, nadal masz z tym problem? |
Chyba już nie ma, rozmawialiśmy na prv  _________________ I'm Bad Like Jesse James
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
WOJTEKK box z pełną dyskografią i gadżetami

|
Wysłany: 18.12.2018, 16:39 Temat postu: |
|
|
Chciałbym zgłosić antysemicką wypowiedź Szeregowego w wątku o SBB. Zajmie się tym ktoś? _________________ Nie ma ludzi niezastąpionych. Oprócz The Rolling Stones.
http://artrock.pl/ |
|
Powrót do góry |
|
 |
Bednaar zremasterowany digipack z bonusami

|
Wysłany: 18.12.2018, 23:21 Temat postu: |
|
|
OK, po prostu nie załapałem, o co chodzi z tym "zalatywaniem czosnkiem". _________________ Jazz washes away the dust of every day life. Art Blakey |
|
Powrót do góry |
|
 |
Goran epka analogowa

|
Wysłany: 19.12.2018, 06:11 Temat postu: |
|
|
Teraz dopiero przeczytałem wątek o SBB i skandaliczny post Szeregowego. Na forum poświęconym tak pieknej rzeczy jaką jest muzyka ( zresztą na żadnym innym tez) nie może być tolerancji dla antysemickich wpisów. _________________ Mnie się podobają melodie które już raz słyszałem.No jakże może podobać mi się piosenka którą pierwszy raz słyszę?
Inżynier Mamoń |
|
Powrót do góry |
|
 |
SZEREGOWY szpula
|
Wysłany: 19.12.2018, 19:13 Temat postu: |
|
|
Dlaczego czosnek kojarzy wam się z antysemityzmem? Sami jesteście antysemitami skoro ludzi śmierdzących czosnkiem kojarzycie z narodem żydowskim. Proszę administratora (po raz drugi), o trwałe usunięcie mojego konta i wszelkich moich danych z tego forum. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Białystok zremasterowany digipack z bonusami

|
Wysłany: 19.12.2018, 20:31 Temat postu: |
|
|
Mark Elliot Zuckerberg (ur. 14 maja 1984 w White Plains) – amerykański przedsiębiorca, główny twórca serwisu społecznościowego Facebook, dyrektor generalny tego serwisu. Dojrzewał w rodzinie judaistycznej.
Wygląda na to, że już się nie dowiemy, czy Szeregowemu chodziło o tego Pana, czy też o zupełnie kogoś innego... _________________ https://rateyourmusic.com/~Blodwynpig1971 |
|
Powrót do góry |
|
 |
crescent limitowana edycja z bonusową płytą

|
Wysłany: 19.12.2018, 21:00 Temat postu: |
|
|
Szeregowy najprawdopodobniej nie lubi tylko tych bogatych Żydów, a wy od razu zrobiliście z niego antysemitę i nacjonalistę . Poza tym, Żydów za ich narodowe cechy trudno jest polubić. Polaków też generalnie mało kto lubi, więc nie dajmy się zwariować. To, że ktoś przyznaje, że nie lubi danej nacji nie oznacza od razu obozów koncentracyjnych w tle. A Rosjan lubicie? Zwłaszcza jak ich spotykacie na wakacjach za granicą? |
|
Powrót do góry |
|
 |
kośmin epka analogowa

|
Wysłany: 19.12.2018, 22:06 Temat postu: |
|
|
crescent napisał: | A Rosjan lubicie? Zwłaszcza jak ich spotykacie na wakacjach za granicą? |
nie ukrywam, że nie lubię, zresztą Polaków też na wakacjach nie lubię, bo to niekulturalni (głośni w samolocie), podpici nieraz (pamiętam jak w Berlinie w nocy 2 pijanych miśków się chciało pod dworcem lać) i mitomani (gdzie to nie byli na wakacjach)
wolę towarzystwo np. Francuzów |
|
Powrót do góry |
|
 |
Duch 1532 digipack

Dołączył: 18 Maj 2008 Posty: 2923 Skąd: Breslau, Schmiedefeld
|
Wysłany: 19.12.2018, 23:49 Temat postu: |
|
|
Swoją drogą, abstrahując od samego posta, którego nie czytałem, a który najpewniej był bardzo nieładny, ale bym zań nie karał, trochę mnie dziwi, że za to — nagonka, podczas gdy za pojawiające się czasami, niechby pieszczotliwe, określenie „czarnuch”, nie zawsze w cudzysłowie, już nie. Pytanie — co z Felaszami? Żydzi, wszelako czarni... _________________ Strzeżcie się przyjmowania do swego rzemiosła, wymagającego takiej czujności, jakiegokolwiek młodzieńca o ściągłej twarzy i zapadniętych oczach, skłonnego do niewczesnych rozmyślań, młodzieńca, który się zgłasza na okręt z „Fedonem”. |
|
Powrót do góry |
|
 |
gharvelt limitowana edycja z bonusową płytą

|
Wysłany: 20.12.2018, 00:14 Temat postu: |
|
|
Nie zdążyłem zauważyć wzbudzającego kontrowersje wpisu, czy tam naprawdę było coś konkretnego, zasługującego na wycinanie, czy tylko jakaś czosnkowa aluzja? Rzadko czytuję wątek o SBB, teraz rzuciłem tam okiem i zauważyłem coś o SB-kach oraz komunistach i jakoś od razu mi się odechciało wnikać głębiej. |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 20.12.2018, 08:50 Temat postu: |
|
|
Chodziło o wyrażenie głębokiej niechęci Szeregowego względem nacji śmierdzącej, czy zalatującej czosnkiem. Nie było wspomniane, o jaką konkretnie nację chodzi - dlatego potraktowałem ten wpis jako nacjonalistyczny. Mnie animozje względem jakiejkolwiek nacji są obce (nieważne: Polak, Rosjanin, Żyd, Niemiec, Grek, Turek, Albańczyk, Arab, Cygan... lista tak długa, ile nacji na świecie - każda z tych nacji to bogata kultura, odmienne obyczaje i tak właśnie jest OK). _________________ Jazz washes away the dust of every day life. Art Blakey |
|
Powrót do góry |
|
 |
Leptir zremasterowany digipack z bonusami

|
Wysłany: 20.12.2018, 09:50 Temat postu: |
|
|
Cóż, przyjęło się określać Żydów, jako zalatujących czosnkiem (choć znam osobiście wielu przedstawicieli tej nacji i żaden z nich tak nie pachniał). W związku z tym intencje Szeregowego są jasne, niezależnie od późniejszego odwracania kota ogonem. Usunięcie wpisu imo jak najbardziej zasadne, a i na miejscu byłoby ostrzeżenie banem za recydywę. _________________ „You can be in paradise only when you do not know what it is like to be in paradise. As soon as you know, paradise is gone.” (John Gray) |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 20.12.2018, 10:29 Temat postu: |
|
|
Szczerze mówiąc - nie znałem tego określenia. Nie wiem, może obiło się o moje uszy, ale widać skutecznie je zamykam na wszelkie teksty nacjonalistyczne. Czosnkiem to zwykle zalatuje mój syn, gdy leczymy mu przeziębienie domowymi sposobami  _________________ Jazz washes away the dust of every day life. Art Blakey |
|
Powrót do góry |
|
 |
rockowy japońska edycja z bonusami

|
Wysłany: 20.12.2018, 10:30 Temat postu: |
|
|
Szeregowy kilka postów wyżej w niniejszym wątku prosi o usunięcie konta i danych, więc ban chyba nie będzie potrzebny. _________________ http://gadrecords.pl |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 20.12.2018, 10:30 Temat postu: |
|
|
Otóz to - sam prosił o usunięcie konta, ale tylko Admin ma taką możliwość. _________________ Jazz washes away the dust of every day life. Art Blakey |
|
Powrót do góry |
|
 |
|