Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Jakuz zremasterowany digipack z bonusami

|
Wysłany: 22.06.2007, 23:33 Temat postu: |
|
|
Piszecie co chwilę, że ten czy inny wykonawca nie łapie się do zaproponowanego w tytule wątku terminu "Disco'70"...
Może i tak, ale Błażejowi chodziło przeca o muzykę taneczną z lat 70-tych. I tutaj można spokojnie podciągnąć pod wskazany kierunek utwory, które po prostu królowały wtedy na parkietach. I wtedy żadne pretensje dotyczące, przykładowo, Slade czy Smokie czy innych Mud nie mają miejsca po prostu. To się wtedy grało!
Miszung disco z pop-rockiem był stałym elelmentem wszelkich imprez, i chyba nie warto protestować, że ktoś tam się do tego składu "nie łapie" bo przecież grał rocka a nie disco
Ludziska - wyluzujcie...  |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 22.06.2007, 23:34 Temat postu: |
|
|
Aha - przypomniałem sobie - Suzi Quatro, Gary Glitter  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Inkwizytor remaster

Dołączył: 06 Maj 2007 Posty: 2438 Skąd: Monty Python`s Flying Circus
|
Wysłany: 23.06.2007, 06:50 Temat postu: |
|
|
Jak można zapomnieć i "młodszym rodzeństwie" Boney M - czyli Eruption z One way ticket i I can`t stand the rain ?.
Była jeszcze o ile mnie pamięć nie myli Gloria Gaynor z mega hymnem I wiil survive. _________________ ...Nobody expects the Spanish inquisition ! |
|
Powrót do góry |
|
 |
Inkwizytor remaster

Dołączył: 06 Maj 2007 Posty: 2438 Skąd: Monty Python`s Flying Circus
|
Wysłany: 23.06.2007, 11:54 Temat postu: |
|
|
Drogi B.J. jeśli zależy Ci na klasykach disco dekady 70 to na pewno powinieneś również sięgnąć po kawałki dwóch innych sympatycznych młodzieńców : John Paul Young z jego wielkim mega-hitem ( szczególnie chętnie puszczanym przez radiostacje latem ) - Love is in the air - po prostu dla mnie bomba oraz charakterystyczne partie pulsacyjne akompaniamentu na Hohner Clavinecie.
Drugim młodzianem był Leif Garrett - chyba Amerykanin, który zdobył całkiem spore uznanie dwoma utworami - przeróbką Surfin USA Beach Boysów oraz jeszcze większy - dyskotekowy killer - I was made for dancing. Sam również wyglądał jak żywcem wyjęty z piosenek Chłopaków z plaży - puszyste blond włosy i rozpięta biała koszula. _________________ ...Nobody expects the Spanish inquisition ! |
|
Powrót do góry |
|
 |
B.J. box z pełną dyskografią i gadżetami

|
|
Powrót do góry |
|
 |

|
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 03.07.2007, 23:33 Temat postu: |
|
|
Wpisując w google masz sporo odnośników do plików video z tym, przypuszczam, kapitalnym utworem. Ale rozumiem, że potrzebujesz wersji stricte audio?
To nie wiem gdzie szukać  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Drummer00 album CD

|
Wysłany: 23.07.2007, 21:51 Temat postu: |
|
|
Jak powiedział kiedyś Zappa zapowiadając numer "Dancing Fool" - tonight we would like to do a song about important social problem - DISCO
http://pl.youtube.com/watch?v=-BkFRaWlCls&mode=related&search=
Ja wręcz ubustwiam nagrania takich zespołów jak Earth, Wind & Fire lub Kool & The Gang... jak dla mnie to najlepsza muzyka na imprezę. Solidne rzemiosło nie pozbawione artyzmu
Dodaję jeszcze soudtrack do "Saturday Nigt Fever"  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Tarkus box z pełną dyskografią i gadżetami

|
Wysłany: 23.07.2007, 21:55 Temat postu: |
|
|
Poszukaj płyt Kool & The Gang z wczesnego okresu działalności. Niewąsko się zdziwisz  _________________ If you don’t love RoboCop, then you are a Nazi and support terrorism.
Na Discogsach |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 01.08.2007, 09:05 Temat postu: |
|
|
Informuję serdecznie, że dzięki Waszej, Drodzy Forumowicze, pomocy, udało mi sie jeszcze przed wyjazdem wakacyjnym skomlpetować i wypalić całkiem fajny zbiór kanoniczny Disco70. Kompilacja ta spełniła swą funkcję, umilając przemierzanie etruskich ziem. Bóg zapłać!
 _________________ In pfecutione. extrema S.R.E. fedebit. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Drummer00 album CD

|
|
Powrót do góry |
|
 |

|
|
Powrót do góry |
|
 |

|
|
Powrót do góry |
|
 |
abraxas epka kompaktowa
|
|
Powrót do góry |
|
 |
greg66 japońska edycja z bonusami

|
Wysłany: 27.11.2010, 16:01 Temat postu: |
|
|
mozna zrobić sylwestra przy dżwiękach nowej plyty Phila Collinsa
i jego interpretacji szlagierów wytwórni Motown  _________________ Summer Of Love'67
http://musicpsychedelic.blogspot.com |
|
Powrót do góry |
|
 |
|