View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Crowley digipack

|
Posted: 06.11.2014, 21:51 Post subject: |
|
|
Może faktycznie. Pisał, skądinąd słusznie, że gitarzystą DP od prawie 20 lat(!!!) jest Steve Morse, więc granie z Richiem byłoby nie w porządku wobec niego. |
|
Back to top |
|
 |
Tarkus box z pełną dyskografią i gadżetami

|
Posted: 06.11.2014, 23:18 Post subject: |
|
|
Poza tym Morse to normalny facet, a nie buc z przerostem ego Po tym, co Blackmore wywijał przy okazji ostatniej swojej trasy z Purplami, nie dziwię się, że zespół dostaje wysypki na samą myśl o kolejnych koncertach z tym facetem. _________________ If you don’t love RoboCop, then you are a Nazi and support terrorism.
THIS IS NOT A LOVE SONG |
|
Back to top |
|
 |
kłapouch maxi-singel analogowy

|
Posted: 10.12.2015, 18:34 Post subject: |
|
|
Ritchie Blackmore ujawnił skład nowego Rainbow. Oprócz lidera pojawią się:
Ronnie Romero - wokalista hiszpańskiej grupy Lords of Black (mają na koncie tylko jeden album)
Jens Johansson - wieloletni klawiszowiec zespołu Stratovarius, ale znany też z płyt m.in. Yngwie Malmsteena, Dio, czy ze współpracy z Gingerem Bakerem
David Keith - perkusista Mission Zero i współpracownik Ritchiego z Blackmore's Night
Bob Curiano - basista znany też jako Sir Robert of Normandie, czy obecnie Bob Nouveau. Przez prawie 7 lat był muzykiem Blackmore's Night, wcześniej wspomagał amerykański Mink DeVille, a w początku lat 90. współpracował jako kompozytor i doradca muzyczny z Backstreet Boys!!! |
|
Back to top |
|
 |
pawliq8888 pirat stereo

|
Posted: 13.02.2016, 22:03 Post subject: |
|
|
Dla mnie purple skończyli się po płycie The Battle Rages On. |
|
Back to top |
|
 |
WOJTEKK box z pełną dyskografią i gadżetami

|
Posted: 13.02.2016, 22:47 Post subject: |
|
|
Jakieś kurde no-name'y, a Turner niewykorzystany. ten skład z Bent out of Shape był bardziej niż zacny - Burgi, Rondinelli, Turner. nie mówię o Gloverze, bo on teraz ma inne zajęcia. _________________ Nie ma ludzi niezastąpionych. Oprócz The Rolling Stones.
http://artrock.pl/ |
|
Back to top |
|
 |
Gacek japońska edycja z bonusami

|
Posted: 14.02.2016, 22:36 Post subject: |
|
|
pawliq8888 wrote: | Dla mnie purple skończyli się po płycie The Battle Rages On. |
A ja bym powiedział że po The House of Blue Light, dobrze że ostatnio powrócili w świetnym stylu. |
|
Back to top |
|
 |
Maciek zremasterowany digipack z bonusami

|
Posted: 14.02.2016, 22:42 Post subject: |
|
|
Boję się bardzo powrotu Rainbow. Minstrelskie ciuchy w rocku, to mi się kojarzą z kawałkiem o Stonehenge w wykonaniu Spinal Tap. _________________ Adoptuj, adaptuj i ulepszaj. |
|
Back to top |
|
 |

|
Posted: 14.02.2016, 23:16 Post subject: |
|
|
Maciek wrote: | Minstrelskie ciuchy w rocku, to mi się kojarzą z kawałkiem o Stonehenge w wykonaniu Spinal Tap. |
I te karły tańczące wokół miniaturki S-henge  _________________ Nie ma ludzi niezastąpionych. Oprócz The Rolling Stones.
|
Back to top |
|
 |
Tarkus box z pełną dyskografią i gadżetami

|
Posted: 15.02.2016, 09:55 Post subject: |
|
|
Żadnej miniaturki - dostali dokładnie to, co zamówili (a że pomylili stopy z calami... ). _________________ If you don’t love RoboCop, then you are a Nazi and support terrorism.
THIS IS NOT A LOVE SONG |
|
Back to top |
|
 |

|
Posted: 15.02.2016, 10:41 Post subject: |
|
|
piękny film - płakałem momentami ze śmiechu  _________________ Nie ma ludzi niezastąpionych. Oprócz The Rolling Stones.
|
Back to top |
|
 |

|
Posted: 11.10.2016, 18:05 Post subject: |
|
|
Z jednej strony to kwestia gustu, a więc teoretycznie nikomu nic do tego, ale z drugiej strony dlaczego pozbawiać się potencjalnej dyskusji na poziomie? Postaram się zatem nieśmiało przedłużyć moją wczorajszą wymianę zdań z szanownym Kolegą z północy.
Białystok wrote: | Maciek wrote: | Deep Purple - Burn
Moje ulubione Purple i nic na to nie poradzę. |
Mam to ciągle w kolekcji bo lepsze od słabiutkiego Who Do We Think We Are. Tylko czy to dobra rekomendacja  |
Domyślam się, że stawianie Burn na najwyższym stopniu podium w kontekście całej dyskografii Purpli nie jest może najpopularniejszym zjawiskiem, ale aż sobie dziś z ciekawości sprawdziłem co na to inni. Według RYM, Burn plasuje się na czwartej pozycji - 0,01 punktu za Fireball, więc teoretycznie pudło jest blisko. Wyżej oczywiście Machine Head i In Rock. Na Progarchives jeszcze ciekawiej, bowiem pierwsza piątka wygląda tak: 1. In Rock, 2. Machine Head, 3. Now What?! ( ), 4. Burn, 5. Fireball.
Oczywiście przytaczane wyżej zestawienia znaczą dla nas niewiele, ale mogą stanowić ciekawe tło pod dyskusję.
Dla mnie MKIII był zawsze takim powiewem świeżości. Z jednej strony lekkość i zgrabność, z drugiej strony pewna dawka patosu, który jednak w kontekście dobrze zbilansowanej całości jakoś mi zawsze umyka.
Być może gdyby ten skład grałby ze sobą dużo dłużej, to zacząłby mnie męczyć, a tak, wszystkiego było w sam raz. _________________ Adoptuj, adaptuj i ulepszaj. |
|
Back to top |
|
 |
jay.dee kaseta "metalówka"

|
Posted: 11.10.2016, 18:45 Post subject: |
|
|
Dla mnie Deep Purple to tylko pierwszy okres, między Mark I a Mark IV, z następującym zestawem dań:
LIVE
1. ostatnia trasa Mark III z 1975 roku, czyli Final Concerts, Made in Europe, etc
2. europejska trasa Mark II z 1970 roku, czyli Live in Stockholm
3. Highway Star i Lazy z Made in Japan
STUDIO
1. Trzeci LP Mark I
2. Fireball
3. This Time Around/Owed to G z Come Taste the Band
Nic więcej nie potrzebuję, do niczego więcej nie wracam.
Burn? Przeciętna płyta ze znakomitym utworem tytułowym, który najlepiej mi smakuje w wersji koncertowej z Grazu z 1975 roku. |
|
Back to top |
|
 |

|
Posted: 11.10.2016, 18:52 Post subject: |
|
|
A właśnie, zapomniałbym o Live in California 74, które również bardzo lubię - zwłaszcza z obrazkami  _________________ Adoptuj, adaptuj i ulepszaj. |
|
Back to top |
|
 |
jarex digipack
|
Posted: 11.10.2016, 18:57 Post subject: |
|
|
Grzegorz Kupczyk z CETI (dawniej Turbo) uważa "Burn" za najlepszą płytę Purpli, ale mogę się mylić  |
|
Back to top |
|
 |

|
Posted: 11.10.2016, 18:59 Post subject: |
|
|
jarex wrote: | Grzegorz Kupczyk z CETI (dawniej Turbo) uważa "Burn" za najlepszą płytę Purpli, ale mogę się mylić  |
No trudno
Raz na jakiś czas trafiam na kogoś, kto Burn ceni równie wysoko jak ja, więc nawet gdyby Kupczyk zmienił zdanie, to jakoś z tym będę żył  _________________ Adoptuj, adaptuj i ulepszaj. |
|
Back to top |
|
 |
|