View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
jay.dee kaseta "metalówka"

|
|
Back to top |
|
 |
pereks kaseta FeCr

|
|
Back to top |
|
 |
jay.dee kaseta "metalówka"

|
Posted: 11.10.2016, 22:23 Post subject: |
|
|
jay.dee wrote: | LIVE
1. ostatnia trasa Mark III z 1975 roku, czyli Final Concerts, Made in Europe, etc
2. europejska trasa Mark II z 1970 roku, czyli Live in Stockholm
3. Highway Star i Lazy z Made in Japan |
Spojrzałem na półkę, żeby upewnić się, czy nic istotnego nie przeoczyłem, i znalazłem te dwa zacne zestawy z BBC:
  |
|
Back to top |
|
 |
zlatan epka analogowa

|
Posted: 12.10.2016, 07:52 Post subject: |
|
|
I ja również przyłączam się do opinii, że Burn to podium w studyjnej purpurowej dyskografii. Cenię wyżej nawet od Fireball i Perfect Strangers. Tylko ostatni numer bym wywalił i zaorał  |
|
Back to top |
|
 |
Maciek zremasterowany digipack z bonusami

|
Posted: 22.01.2017, 19:47 Post subject: |
|
|
Za niecałe 3 miesiące premiera nowego albumu Deep Purple. Pierwszy singiel (trochę dziwny) jest już dostępny od paru tygodni: https://www.youtube.com/watch?v=IfmXD90VWsg _________________ Adoptuj, adaptuj i ulepszaj. |
|
Back to top |
|
 |
Crowley digipack

|
Posted: 22.01.2017, 21:48 Post subject: |
|
|
Za pierwszym razem mi nie podszedł ale teraz zawsze się cieszę, jak leci w radiu. Zwrotki baaardzo mi przypominają drugą, szybką część One of These Days. Tylko od jakiegoś czasu Gillan wydaje mi się zdecydowanie najsłabszym ogniwem w tym zespole, a jego maniera i głos zaczynają mnie denerwować. Może to po tym, jak zobaczyłem go w końcu na żywo, paradującego w piżamie po scenie. |
|
Back to top |
|
 |
WOJTEKK box z pełną dyskografią i gadżetami

|
Posted: 22.01.2017, 23:08 Post subject: |
|
|
zlatan wrote: | I ja również przyłączam się do opinii, że Burn to podium w studyjnej purpurowej dyskografii. Cenię wyżej nawet od Fireball i Perfect Strangers. Tylko ostatni numer bym wywalił i zaorał  |
Lubię A200, fajny jest, syntezatorowy. _________________ Nie ma ludzi niezastąpionych. Oprócz The Rolling Stones.
http://artrock.pl/ |
|
Back to top |
|
 |
Crowley digipack

|
Posted: 12.03.2017, 23:12 Post subject: |
|
|
Drugi singiel:
https://youtu.be/HzavoVQhlOA
Jeśli reszta materiału będzie trzymała podobny poziom, będzie dobrze. |
|
Back to top |
|
 |
WOJTEKK box z pełną dyskografią i gadżetami

|
Posted: 13.03.2017, 08:06 Post subject: |
|
|
powiedzmy, ze nieźle. _________________ Nie ma ludzi niezastąpionych. Oprócz The Rolling Stones.
http://artrock.pl/ |
|
Back to top |
|
 |
Maciek zremasterowany digipack z bonusami

|
Posted: 02.04.2017, 22:51 Post subject: |
|
|
Od kilku tygodni jestem atakowany zewsząd poniższą reklamą. Nie wytrzymałem w końcu i pomęczę nią również wasze oczy. Na dodatek coś mi się wydaje, że szata graficzna nie będzie tu wcale najsłabszą stroną.
Ritchie, co poszło nie tak?
 _________________ Adoptuj, adaptuj i ulepszaj. |
|
Back to top |
|
 |
B.J. box

|
|
Back to top |
|
 |
RoryGallagher singel kompaktowy

|
Posted: 17.06.2017, 15:17 Post subject: |
|
|
Wygłoszę teraz niepopularną opinię Od dłuższego czasu moim ulubionym albumem Deep Purple jest "Come Taste the Band". Świetne połączenie hard rocka i funku, oraz naprawdę dobre kompozycje. Nie przeszkadza mi brak Blackmore'a, który zresztą kompletnie nie sprawdzał się w takiej stylistyce (vide "Stormbringer"). Za to Tommy Bolin idealnie się w niej odnajdywał, co nie powinno dziwić, skoro nagrywał z Billym Cobhamem i Alphonso Mouzonem I jeszcze ten świetny duet wokalny Coverdale/Hughes - pierwszy śpiewający bardziej bluesowo, drugi soulowo (niedługo później Hughes nagrał stricte funkowo-soulowy album "Play Me Out", mało znany, a według mnie rewelacyjny).
Ogólnie uważam, że Deep Purple wydało więcej przeciętnych i słabych albumów, niż dobrych. Poza "CTtB" bardzo lubię także "In Rock", "Fireball", "Made in Japan", "Burn", "Made in Europe" i "Perfect Strangers". Fantastyczne są także DVD "Live in Concert 72/73" i "Live in California 74". Nieco mniej, ale też lubię longplaye "Deep Purple" i "Machine Head". Reszta dyskografii mogłaby dla mnie nie istnieć A obecne poczynania zespołu tylko szargają jego nazwę. _________________ Rock'n'Roll Will Never Die? |
|
Back to top |
|
 |
Konik Polny epka analogowa

|
|
Back to top |
|
 |
Tarkus box z pełną dyskografią i gadżetami

|
Posted: 16.04.2018, 11:55 Post subject: |
|
|
Jeśli ktoś jest zainteresowany, wychodzi trzypłytowa reedycja "Butterfly Ball And The Grasshopper's Fest" Glovera. Druga płyta to w połowie alternatywne miksy, a w połowie Butterfly Ball Radio Special, bardzo rzadka rzecz podobno. Natomiast CD3 to replika EP-ki "Love Is All". Cena przystępna - 20 funtów. Niby mam starą wersję, ale zastanawiam się czy się i na to nie dać skusić. _________________ If you don’t love RoboCop, then you are a Nazi and support terrorism.
THIS IS NOT A LOVE SONG |
|
Back to top |
|
 |
Tarkus box z pełną dyskografią i gadżetami

|
Posted: 20.04.2018, 11:33 Post subject: |
|
|
Ciekawostka - dziś mija dokładnie pół wieku od pierwszego występu Deep Purple (w duńskim Tastrup). _________________ If you don’t love RoboCop, then you are a Nazi and support terrorism.
THIS IS NOT A LOVE SONG |
|
Back to top |
|
 |
|