View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
B.J. box

|
|
Back to top |
|
 |
Bednaar limitowana edycja z bonusową płytą

|
Posted: 25.06.2012, 22:41 Post subject: |
|
|
Duch 1532 wrote: | Od siebie mogę poradzić, by ufać tu Bednaarowi jak starotestamentowemu Bogu  |
Oj, niegodnym
B.J. ma jednak racje - dousznych słuchawek nie stosuję, bo nie lubię, zresztą słucham tylko w domu na pełnowymiarowych słuchawkach, ale mam tu sznurek do strony z testami:
http://forum.mp3store.pl/topic/76655-indeks-testow-sluchawek-dousznych-pchelki/ - jest m.in. test tych AKG K311. Z tego co się orientuję w słuchawkach dousznych celują firmy Vedia i Soundmagic _________________ romantic_warrior |
|
Back to top |
|
 |
B.J. box

|
|
Back to top |
|
 |
B.J. box

|
Posted: 11.11.2015, 17:57 Post subject: |
|
|
Mam problem. Może ktoś mi pomoże?
MuVo V100 (odnalezione w szafie po wielu latach) nie działa, a nawet by mi się przydało. Nie reaguje w ogóle na przycisk play, natomiast moduł z USB jest normalnie widziany przez kompa i wyświetlacz wtedy działa, ale moduł nie reaguje na przyciskanie play, żeby go zresetować.
Myślicie, że da się jakoś przywrócić to mp3 do życia?
 _________________ Teraz poznaję po części,
wtedy zaś poznam tak, jak i zostałem poznany. |
|
Back to top |
|
 |
LPD epka analogowa

|
Posted: 12.11.2015, 13:50 Post subject: |
|
|
Gdy mój mp3 długo leży to też ma tak samo. Wtedy muszę go naładować (przez USB) i działa. Tylko ja mam taki z wbudowaną baterią
(akumulatorkiem). Nie wiem jak jest z Twoim (czy nie ma wkładanych baterii). W każdym razie gdy mój długo nie jest używany też naciskanie play nic nie daje, a po podłączeniu do komputera działa (wyświetlacz świeci). Po dłuższym ładowaniu przez USB wszystko jest ok. Może to jakiś trop, a może u Ciebie występuje coś zupełnie innego? |
|
Back to top |
|
 |
B.J. box

|
|
Back to top |
|
 |
jarex digipack
|
Posted: 12.11.2015, 20:00 Post subject: |
|
|
B.J. wrote: | MuVo V100 jest na baterię AAA. Nie sądzę, żeby w module USB miał jeszcze jakąś dodatkową, ale mogę go trochę przetrzymać w slocie - to nic nie kosztuje.
Dzięki  |
Obawiam się, że w tym przypadku port USB służy tylko do transmisji danych, nie da się korzystać z MP3 bez baterii (nowej baterii, akumulatorka). |
|
Back to top |
|
 |

|
Posted: 12.11.2015, 23:52 Post subject: |
|
|
Chyba jednak musisz się rozejrzeć za nowym playerkiem - od siebie polecam Sandisk Clip Sport - mam go od roku, bardzo ładnie gra i ma wbudowany akumulatorek, który się ładuje poprzez USB po podłaczeniu do komputera - chyba najrozsądniejszy zakup za przystepną cenę. Przedtem miałem bardzo podobny Creative do Twojego - ten Sandisk jest pod kazdym względem lepszy - duzo wyższa jakość dźwięku i większa moc (jedna uwaga - nie ustawiamy regionu jako "Europa" - mamy wtedy powazne ograniczenie głośności), akumulatorek długo trzyma. Pamięc można rozszerzyć kartą microSD.
 |
|
Back to top |
|
 |
Andy japońska edycja z bonusami

|
Posted: 13.11.2015, 00:18 Post subject: |
|
|
Bednaar wrote: | (jedna uwaga - nie ustawiamy regionu jako "Europa" - mamy wtedy powazne ograniczenie głośności), akumulatorek długo trzyma. Pamięc można rozszerzyć kartą microSD. |
Powaznie mowisz? Nigdy nie mialem odtwarzacza mp3 i nie znam jego mozliwosci ale jezeli to jest prawda z tym ustawieniem regionu to jest to jakas paranoja. Dla mnie ograniczeniem glosnosci jest moc wzmacniacza i glosnikow . _________________ Never Turn Your Back On A Friend |
|
Back to top |
|
 |
Leptir zremasterowany digipack z bonusami

|
Posted: 13.11.2015, 09:31 Post subject: |
|
|
Bednaar ma rację - mam ten playerek. Gra bardzo dobrze, ale faktycznie rejon Europa ogranicza głośność. To jest, zdaje się, związane z przepisami o ochronie słuchu osób nieletnich w UE. _________________ „Gdy słońce kultury chyli się ku zachodowi, to nawet karły rzucają długie cienie”.
Karl Kraus |
|
Back to top |
|
 |
dziobak maxi-singel kompaktowy
|
Posted: 13.11.2015, 18:31 Post subject: |
|
|
Także polecam Sandiska. Mam jakąś starszą wersję (nie sport) ale gra bardzo dobrze. Szczególnie z lepszymi słuchawkami. |
|
Back to top |
|
 |

|
Posted: 13.11.2015, 18:37 Post subject: |
|
|
Andy wrote: | [
Powaznie mowisz? Nigdy nie mialem odtwarzacza mp3 i nie znam jego mozliwosci ale jezeli to jest prawda z tym ustawieniem regionu to jest to jakas paranoja. Dla mnie ograniczeniem glosnosci jest moc wzmacniacza i glosnikow . |
Powaga Jak Leptir wspomniał - jest to związane z przepisami UE o ochronie słuchu nieletnich. Ale ustawiłem region North America i mam to w nosie  |
|
Back to top |
|
 |
Algernon singel analogowy

|
Posted: 15.11.2015, 13:24 Post subject: |
|
|
W Sansie da się to obejść, a w przypadku Sony ZX1 tak łatwo nie było i ludzie ściągali ten sprzęt z rynku azjatyckiego. To jest dopiero paranoja. |
|
Back to top |
|
 |
Adi singel kompaktowy

Joined: 07 Sep 2017 Posts: 465 Location: Nowe Miasto nad Wartą
|
Posted: 02.11.2017, 16:14 Post subject: |
|
|
Odkopuję temat. Od siebie polecam Shanlinga M1, bardzo fajne maleństwo, nieźle wykonane, z przyzwoitych materiałów, obsługuje karty pamięci do 200GB, nieoficjalnie nawet do 256GB. Kosztuje około 550zł. |
|
Back to top |
|
 |
Adi singel kompaktowy

Joined: 07 Sep 2017 Posts: 465 Location: Nowe Miasto nad Wartą
|
Posted: 02.11.2017, 17:00 Post subject: |
|
|
Tak wygląda to małe ustrojstwo Teraz jeszcze czeka mnie zakup jakichś porządnych dokanałówek. |
|
Back to top |
|
 |
|