Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Quasarsphere epka kompaktowa

|
Wysłany: 21.09.2014, 12:30 Temat postu: |
|
|
Teraz tylko czekać na oficjalne opublikowanie nagrań live z trasy z czasów albumu A Night at Opera. Słuchałem bootlegów z roku 1976, co tu dużo pisać, zespół bardziej doświadczony niż miało to miejsce dwa lata wcześniej, a poza tym wczesna wersja Bohemian Rhapsody, jak również inne niż na studyjnym albumie wykonanie The Prophet Song (jeden IMHO z najlepszych utworów jakie nagrali). |
|
Powrót do góry |
|
 |
Maciek zremasterowany digipack z bonusami

|
Wysłany: 20.10.2014, 10:28 Temat postu: |
|
|
Bardzo lubię Queen (a jest w ogóle ktoś, kto nie lubi? ), lubię również Jacksona, ale ich "wspólnego" numeru, który powoli zarzynają w radiu nie mogę strawić. Brzmi to jak kolęda, brakuje tylko dzwoneczków
Za kilka tygodni będzie się można przekonać, jak ten numer wypada na tle całej płyty. Nie ukrywam, że się trochę boję.  _________________ Adoptuj, adaptuj i ulepszaj. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Algernon singel analogowy

|
Wysłany: 20.10.2014, 12:21 Temat postu: |
|
|
Ja za Queen nie przepadam
Mają kilka chwytliwych utworów i od czasu do czasu ich posłucham, ale to tyle. Greatest hits mi wystarcza, miałem praktycznie całą dyskografię i oddałem bez żalu. |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 20.10.2014, 12:26 Temat postu: |
|
|
Bo siła Queen drzemie w tych mniej chwytliwych utworach, które chyba rzadko mieszczą się na składankach Te chwytliwe są przy okazji, jako wisienka na torcie. _________________ Adoptuj, adaptuj i ulepszaj. |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 20.10.2014, 12:28 Temat postu: |
|
|
Problem w tym że słuchałem tych płyt w całości i nic nie podeszło raczej. Któraś z ostatnich płyt(jeśli nawet nie ostatnia) była nienajgorsza, no ale właśnie. Była w miarę i tyle.
Po prostu ich muzyka nie wzbudza we mnie takich emocji i jestem przykładem że jest ktoś kto nie przepada  |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 20.10.2014, 12:42 Temat postu: |
|
|
Pewnie, nie ma się co męczyć. Gdybym ja się przyznał za jakimi zespołami z rockowej ekstraklasy nie przepadam, to dostałbym tu chyba dożywotniego bana
Ponieważ jednak piszesz o płytach, których słuchałeś i które oceniasz używając sformułowania "któraś", to jest szansa, że kiedyś w przyszłości ta muzyka Cię jeszcze dopadnie Oczywiście to nic pewnego, nie w udowadnianiu sobie czegoś rzecz, ale na wszelki wypadek - pozostań czujny
A co do wymienionej przez Ciebie ostatniej płyty, to akurat dziś w pracy rozmawiałem o niej z kolegą w kontekście nadchodzącego Queen Forever. Jesteśmy zgodni co do tego, że Made in Heaven to bardzo fajny album i dobrze, że Freddie zdążył go po sobie zostawić. _________________ Adoptuj, adaptuj i ulepszaj. |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 20.10.2014, 12:45 Temat postu: |
|
|
Tak, to był Made in Heaven - po prostu jako jedyny zapadł mi w pamięci, pamiętam nawet okoliczności odsłuchu etc.
Myślę że już mnie ta muzyka nie dopadnie, bo zazwyczaj mam tak że po przesłuchaniu jakichś płyt załapuje i sam nie wiem czemu włączam to, albo po prostu nic się nie dzieje.
Zawsze też odrzucała mnie od nich ta nieco "tandetna" otoczka, która gdzieniegdzie się przejawiała
A najbardziej lubię chyba Under Pressure. |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 20.10.2014, 13:01 Temat postu: |
|
|
Algernon napisał: | zazwyczaj mam tak że po przesłuchaniu jakichś płyt załapuje i sam nie wiem czemu włączam to, albo po prostu nic się nie dzieje. |
W sumie trochę zazdroszczę, ale z drugiej strony ja uwielbiam te zwroty akcji. Gdybym stawiał choćby 1 zł przeciwko zespołom, których płyt z 5-10-15 lat temu nigdy bym nie wrzucił do odtwarzacza, to byłbym od dawna bankrutem  _________________ Adoptuj, adaptuj i ulepszaj. |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 20.10.2014, 14:53 Temat postu: |
|
|
No dobra, nie wykluczam że za taki czas coś mi się nie odmieni Małe szanse, ale wykluczyć ich nie można. Bardziej jestem pewien że w ciągu najbliższego pół roku się nic nie zmieni. |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 20.10.2014, 15:16 Temat postu: |
|
|
U Queenów, na lepsze już raczej na pewno się nic nie zmieni, fakt  _________________ Adoptuj, adaptuj i ulepszaj. |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 12.11.2014, 20:50 Temat postu: |
|
|
W cieniu innych głośnych premier jesiennych ukryło się świetne wydawnictwo, o którym pisaliśmy wstępnie z kolegami kilka postów wcześniej. Dwupłytowe Live at the Rainbow '74 jest zna-ko-mi-te Słucham od kilku dni rano i wieczorem i ciągle się nie mogę nadziwić ile tam energii. No i jakość nagrania bardzo pozytywnie zaskakuje - przynajmniej mnie. Kto jeszcze nie słuchał, niechaj koniecznie nadrobi braki. _________________ Adoptuj, adaptuj i ulepszaj. |
|
Powrót do góry |
|
 |
stranger maxi-singel kompaktowy

|
Wysłany: 15.11.2014, 15:59 Temat postu: |
|
|
Maciek napisał: | Dwupłytowe Live at the Rainbow '74 jest zna-ko-mi-te | Podzielam zdanie aczkolwiek marzy mi się podobne wydanie, lecz z zapisem materiału nagranego kilka lat...później - circa '78-'79 to dopiero była by nie lada gratka  _________________ We Stars
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
WOJTEKK box z pełną dyskografią i gadżetami

|
Wysłany: 15.11.2014, 16:43 Temat postu: |
|
|
No to masz Live Killers _________________ Nie ma ludzi niezastąpionych. Oprócz The Rolling Stones.
http://artrock.pl/ |
|
Powrót do góry |
|
 |
stranger maxi-singel kompaktowy

|
Wysłany: 15.11.2014, 18:23 Temat postu: |
|
|
Niby tak, ale bardziej chodziło mi o stronę produkcyjną - w LK jest ona na dosyć niskim poziomie. Choć setlista zacna  _________________ We Stars
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Quasarsphere epka kompaktowa

|
Wysłany: 15.11.2014, 19:48 Temat postu: |
|
|
Live Killers to zlepek kilku koncertów z ówczesnej trasy. Dobrze byłoby posłuchać materiału z jednego występu w jakości pełnoprawnej płyty live a nie bootlega. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|