Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Jakuz zremasterowany digipack z bonusami

|
Wysłany: 18.05.2008, 18:42 Temat postu: |
|
|
Dziś o 20.05 w Trójce koncert Józka Skrzeka - pewnie z obszernymi fragmentami Tryptyku petersburskiego. |
|
Powrót do góry |
|
 |
jaclaw krucha płyta jednostronna
|
Wysłany: 22.06.2008, 09:40 Temat postu: |
|
|
polecam na BRAIN DAMAGE RADIO SHOW
"Atom Heart Mother 08"
Show #113a Release date: 16. June, 2008
Atom Heart Mother Suite performed live at Cadogan Hall, Chelsea, London, yesterday 15. June 2008. Ron Geesin with David Gilmour Featuring Mun Floyd, Caroline Dale, The Royal College Of Music Brass Ensemble, and The Canticum Chorus with Mark Forkgen
The people over at Yellow Cow Records did a fine job of capturing this special moment in Floydom, It was a special time for those in attendance, including Storm Thorgerson.
Running time: 33m:05s
http://media.libsyn.com/media/braindamage/BD113a_-_floyd_podcast_-_06-15-08.mp3 |
|
Powrót do góry |
|
 |
After... cylinder Edisona
|
Wysłany: 01.09.2008, 15:08 Temat postu: |
|
|
mysle ze powinno was to zainteresowac
INDIAN SUMMER to autorski program, w którym możecie poznać, posłuchać muzyki rockowej trudno osiągalnej nie tylko na falach eteru, ale także w sklepach muzycznych. Nazawa pochodzi od brytyjskiej grupy progresywno-rockowej, ktora w 1971 roku wydala jedyny swoj album, wtedy niedoceniony, niedawno ponownie "odkryty" i obwolany absolutna rewelacja. Program emitowany jest w Radiu Politechniki Poznańskiej "AFERA" od lipca 2002 roku. Dostępny na częstotliwości 98,6 w Poznaniu i okolicach, oraz on-line www.afera.com.pl na całym świecie.W każdą niedzielę od godz. 20 do 21 świat rocka progresywnego - starego, oraz nowego - tzw. neo-progresywnego, psychodelii, hard-rocka lat 60tych i 70 tych. Często gości także w audycji blues-rock i heavy-melodic-rock. To muzyka, którą koniecznie musicie poznać. W 90 % prezentowane są wydawnictwa wytwórni "niezależnych", ktorych plyty sa bardzo trudno osiagalne w "normalnych" sklepach.
archiwum audycji Indian summer prowadzone jest takze na tej stronie :
http://www.oskar-cd.com.pl/oskar/oskar_indian.jsp
program prowadzony jest przez mojego tate
w niedziele najprawdopodobniej bedzie musial go ktos zastapic poniewaz organizuje koncert focus w poznianiu  |
|
Powrót do góry |
|
 |
jaclaw krucha płyta jednostronna
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Cure digipack

|
Wysłany: 11.09.2008, 19:11 Temat postu: |
|
|
Nie wiem czy mieli Państwo okazję zapoznać się z audycją HCH - prezentującą zdecydowanie inną i prawdziwie niekomercyjną muzykę. Podczas audycji można usłyszeć wiele zespołów o których prawdopodobnie nigdy wcześniej nie słyszeliście i o których nigdy później słyszeć nie będziecie. Chyba, że zdecydujecie się eksplorować ścieżki zaproponowane przez autorów.
W audycji możńa usłyszeć alternatywny rock, ambient, drone, nawet drone doom. Mimo, że nie wszystko Wam się spodoba, autorzy tak ciekawie wprowadzą w dany utwór/zespół, tak ciekawie o nim opowiedzą i zachęcą, że będziecie po prostu ciekawi co następnego wygrzebią z bezkresnego morza muzyki i ta ciekawość nie pozwoli Wam przełączyć stacji na inną.
Archiwum audycji - z którego sam korzystam:
http://haceha.blogspot.com/ |
|
Powrót do góry |
|
 |
Maciek zremasterowany digipack z bonusami

|
Wysłany: 29.09.2008, 22:21 Temat postu: |
|
|
Fajnie, że ktoś tu jeszcze słucha HCH - bardzo solidna audycja, o czym świadczyć powinno chociażby pora nadawania.
Z innej beczki - nie do końca audycja, ale radio.
Wspominałem o nim częsci Zlotowiczów - ale ponieważ radia można słuchać także on-line - warto o szerszą rekomendację.
Radio Express ma trzy główne atuty: lata 60., 70. i 80 (choć czasem przemycą coś z lat 90.). Dla mnie - fantastyczna sprawa, szczególnie na użytek pracowy. Jeśli wziąć pod uwagę to, że przez ostatnie 3 lata byłem zmuszony do słuchania sieczki z RMF, a teraz przez 8 godzin dziennie mogę słuchać Klanu, Niemena, Breakoutu, Kansas, Hendrixa, Purpli i wielu innych dinozaurów to jest jakościowy skok w nadprzestrzeń. _________________ Adoptuj, adaptuj i ulepszaj. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Crowley digipack

|
Wysłany: 03.10.2008, 20:39 Temat postu: |
|
|
Czy jakiś życzliwy ma może namiary na akustyczny koncert Marillion z 29 września tego roku, który zagrali w Trójce? Bo nie mogłem się dostać do żadnego radia, a chętnie bym posłuchał. Będę bardzo wdzięczny za jakieś linki albo inne info. |
|
Powrót do góry |
|
 |
jarsson szpula

|
|
Powrót do góry |
|
 |
rockowy japońska edycja z bonusami

|
Wysłany: 26.02.2009, 00:03 Temat postu: |
|
|
Zmiany w Trójce - Skowroński odwołany. Na jego miejsce - Magda Jethon. Czyli dobre audycje o dobrych godzinach - żegnajcie. Liczy się playlista, słupki i słuchalność, a nie misja. _________________ http://gadrecords.pl |
|
Powrót do góry |
|
 |
Jakuz zremasterowany digipack z bonusami

|
Wysłany: 08.03.2009, 22:02 Temat postu: |
|
|
Dziś w tej "nowej-beznadziejnej" Trójce, Kaczkowski zaprezentuje fragmenty nowej płyty ... Procol Harum
Andrzeju - do głośnika marsz! |
|
Powrót do góry |
|
 |
Camino szpula
|
Wysłany: 14.12.2009, 19:56 Temat postu: |
|
|
Wczoraj w Trójce Leszek Adamczyk zachwycił mnie nowymi dokonaniami norweskiej grupy Gazpacho --- dla mnie to nowe zjawisko , muszę dowiedzieć się więcej bo ta muzyka brzmi naprawdę znakomicie.
Strasznie mi brakuje Piotra Kaczkowskiego  _________________ Night after Night |
|
Powrót do góry |
|
 |
jarsson szpula

|
|
Powrót do góry |
|
 |
piras szpula
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Yupy maxi-singel kompaktowy

|
Wysłany: 09.01.2011, 16:42 Temat postu: |
|
|
dzisiaj o 20:00 w radiu express mają puszczać jakiś koncert Caravan (nie sprawdzałem za bardzo co to dokłądnie będzie). Jak ktoś jest zainteresowany: http://www.radioexpress.pl/pliki/stat.php?id=2
Teraz własciwie mają co tydzień takie audycje z koncertami gigantów. _________________ Czy będę żył jutro nie umiem powiedzieć. Jednak wiem na pewno, że nie żyję dzisiaj |
|
Powrót do góry |
|
 |
LPD epka analogowa

|
|
Powrót do góry |
|
 |
|