Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Monstrualny Talerz remaster
|
Wysłany: 01.09.2020, 20:06 Temat postu: |
|
|
WOJTEKK napisał: | Widzisz Talerzu bo z Trójką to było tak - faktycznie trudno było znaleźć ostatnio tam cokolwiek ciekawego muzycznie, ale nie wynikało to z felernosci samej Trójki, tylko z felerności sceny muzycznej w ogóle - tak krawiec kraje, ja mu materii staje - nie było czego kroić. ... |
I z tym się w pełni zgodzę. Przecież wystarczyło zostawić wszystko jak jest, tylko zamiast pchać się z rzeczami w rodzaju David Podsiadło czy jakieś inne wspaniałe współczesne wynalazki robić nieustające przeglądy starej dobrej muzyki - mało tego? 2 godziny hard rockowe, 2 jazzowe, 2 triphopowe, 2 techno, 2 z krautrockiem, 2 z progiem plus to co robimy na forum np. przeglądy rocznikowe czy lista przebojów z lat 70 czy 80 i zero polityki - słuchalność 20% pewna, kurde czy trzeba coś więcej? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monstrualny Talerz remaster
|
Wysłany: 01.09.2020, 20:08 Temat postu: |
|
|
Aaa, właśnie teraz sobie słuchałem 2 ostatnie godzinki - no i znowu świetna muza! Bielizna, Ścianka, Bob Dylan i wreszcie The The - chyba pierwszy raz w życiu słyszałem w radiu The The! |
|
Powrót do góry |
|
 |
Jakuz zremasterowany digipack z bonusami

|
Wysłany: 01.09.2020, 20:12 Temat postu: |
|
|
Boś za młody na Kaczkowskiego i lata 80-90
Edit : chodziło o The The |
|
Powrót do góry |
|
 |
greg66 japońska edycja z bonusami

|
Wysłany: 01.09.2020, 20:27 Temat postu: |
|
|
Tak też to pamietam The The i Matt Johnson i ciągle podniecał się jakimś przebojem (Kaczkowski). _________________ Summer Of Love'67
http://musicpsychedelic.blogspot.com |
|
Powrót do góry |
|
 |
Białystok zremasterowany digipack z bonusami

|
Wysłany: 01.09.2020, 20:34 Temat postu: |
|
|
The The pamiętam oczywiście ale tylko z nazwy za to w ogóle nie pamiętam co oni grali.
Bez sprawdzania postawiłbym, że pomiędzy Smiths a Waterboys.
A Trójkę w obecnej formule poprowadziłyby Dinozaury bez wychodzenia z domu. Nie o to mi w Trójce wyłącznie chodziło... _________________ https://rateyourmusic.com/~Blodwynpig1971 |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 01.09.2020, 20:40 Temat postu: |
|
|
W sumie co do The The wcale nie jesteś zbyt daleki od prawdy, choć jednak nie - płyty "Infected" czy "Soul Maining" to jednak coś innego niż - skądinąd genialny - "Kingdom of Rain" z ich "Mind Bomb" :
https://www.youtube.com/watch?v=UIklk1gHbuQ |
|
Powrót do góry |
|
 |
crescent limitowana edycja z bonusową płytą

|
Wysłany: 01.09.2020, 20:48 Temat postu: |
|
|
Słuchałem dzisiaj Wagli w Nowym Świecie. Nic porywającego nie puszczali, raczej smęcili, ale te ich gadki... bezcenne! |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 01.09.2020, 20:52 Temat postu: |
|
|
Crescent, ja ich regularnie słucham dla brzmienia ich głosów Choć np. płyty Tony Allena nabyłem - w drodze kupna - jak mawia straszy, właśnie dzięki nim. |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 01.09.2020, 20:59 Temat postu: |
|
|
Dzisiaj o hamburgerach też było.
Młody do starego: "No przecież widziałem cię z hambuxem!"
Stary: "Nie widziałeś, nie kłam! Ale zjadłbym w końcu jakiegoś dobrego hambuxa." |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 01.09.2020, 21:01 Temat postu: |
|
|
No i za to między innymi ich , kurde lubię! |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 01.09.2020, 21:04 Temat postu: |
|
|
Cieszą me oczy Twoje wpisy Jakuz. Tak trzymaj!  |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 01.09.2020, 21:12 Temat postu: |
|
|
Crescent, ale słuchaj ich nadal - w każdej audycji jest coś naprawdę mocnego. |
|
Powrót do góry |
|
 |
WOJTEKK box z pełną dyskografią i gadżetami

|
Wysłany: 01.09.2020, 21:15 Temat postu: |
|
|
Monstrualny Talerz napisał: | WOJTEKK napisał: | Widzisz Talerzu bo z Trójką to było tak - faktycznie trudno było znaleźć ostatnio tam cokolwiek ciekawego muzycznie, ale nie wynikało to z felernosci samej Trójki, tylko z felerności sceny muzycznej w ogóle - tak krawiec kraje, ja mu materii staje - nie było czego kroić. ... |
I z tym się w pełni zgodzę. Przecież wystarczyło zostawić wszystko jak jest, tylko zamiast pchać się z rzeczami w rodzaju David Podsiadło czy jakieś inne wspaniałe współczesne wynalazki robić nieustające przeglądy starej dobrej muzyki - mało tego? 2 godziny hard rockowe, 2 jazzowe, 2 triphopowe, 2 techno, 2 z krautrockiem, 2 z progiem plus to co robimy na forum np. przeglądy rocznikowe czy lista przebojów z lat 70 czy 80 i zero polityki - słuchalność 20% pewna, kurde czy trzeba coś więcej? |
Ale Trójka nie mogła być radiem "Czy to jeszcze pamiętasz" musieli jakoś iść do przodu, a że przez ostatnie 2 dekady to głównie bezdroża i mokradła... nie bylo się z tego jak wycofać. nie ma się co czarować - ostatnia ważna płyta rockowa to "OK Computer" - 23 lata temu. A potem to uwiąd, teraz już uwiąd starczy. I starczy...
A muzyka dla "starych dziadów" w Trójce też była - Minmax w swojej sporej części, audycje Manna, Niedźwieckiego, śp. Barbary Podmiotko, w Koloniach Francuskich bywało duzo fancuskiej klasyki, elektronika u Kordowicza, Ptaku i jego Trzy kwadranse Jazzu - tego tak malo nie było. _________________ Nie ma ludzi niezastąpionych. Oprócz The Rolling Stones.
http://artrock.pl/ |
|
Powrót do góry |
|
 |
Białystok zremasterowany digipack z bonusami

|
Wysłany: 01.09.2020, 21:16 Temat postu: |
|
|
I to była kwintesencja Trójki, nawet jak muzyka nie do końca mi pasowała to dialogi Wagli rekompensowały jej braki a nawet wychodziło to na plus dodatni. _________________ https://rateyourmusic.com/~Blodwynpig1971 |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 01.09.2020, 21:19 Temat postu: |
|
|
Jakuz napisał: | Crescent, ale słuchaj ich nadal - w każdej audycji jest coś naprawdę mocnego. |
Ku chwale Ojczyzny, obywatelu Adminie!  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|