Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
B.J. box z pełną dyskografią i gadżetami

|
Wysłany: 11.02.2008, 17:57 Temat postu: |
|
|
Morly napisał: | To będziemy brać pod uwagę pierwszą setkę czy całość? |
Całość. Pierwsza setka jest tylko startową listą pomocniczą, taką listą odniesienia, wehikułem czasu.
Jeśli chodzi o pierwszy rocznik to poczekajmy na propozycję wieczorno/nocnych gości. Na szczęście ta zabawa to nie wyścigi. _________________ In pfecutione. extrema S.R.E. fedebit. |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 12.02.2008, 21:23 Temat postu: |
|
|
Cisza?
No dobrze. No to niech ci, którzy deklarują udział w zabawie się wpiszą i podadzą rok, od ktorego mamy zacząć. Jeśli uzbiera się 10 chętnych - a przynajmniej 5 razy powtórzy się rocznik, to zaczynamy. Ja poprowadzę.
Proponuję: 1966 rok. _________________ In pfecutione. extrema S.R.E. fedebit. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Jakuz zremasterowany digipack z bonusami

|
Wysłany: 12.02.2008, 22:09 Temat postu: |
|
|
1966 |
|
Powrót do góry |
|
 |
WOJTEKK box z pełną dyskografią i gadżetami

|
Wysłany: 12.02.2008, 22:11 Temat postu: |
|
|
Pomysł jest tak samo od czapy, jak strzelanie do NKRu. Ale jezeli są podsumowania roczne, to czego nie zrobic takch "pogrobowych"? niech będzie 1966, chociaż na prawdę to ostrzę sobie zęby na 1967 _________________ Nie ma ludzi niezastąpionych. Oprócz The Rolling Stones.
http://artrock.pl/ |
|
Powrót do góry |
|
 |
Morly singel kompaktowy
|
Wysłany: 12.02.2008, 22:21 Temat postu: |
|
|
1966 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Peter Hammill album CD

|
Wysłany: 12.02.2008, 22:38 Temat postu: |
|
|
Może być 1966 rok.
Potem można iść kolejno rocznikami. _________________ Zima czy jesień? |
|
Powrót do góry |
|
 |
pershing maxi-singel kompaktowy

|
Wysłany: 13.02.2008, 09:24 Temat postu: |
|
|
W latach wcześniejszych zdecydowana większość albumów to jazz a nie każdy tutaj słucha więc jestem za tym by zacząć od 1966 (na rozgrzewkę przed 1967). |
|
Powrót do góry |
|
 |
WOJTEKK box z pełną dyskografią i gadżetami

|
Wysłany: 13.02.2008, 14:52 Temat postu: |
|
|
A po ile płyt weźmiemy do strzelania? bo jak przesadzimy z ilością, to ludzie tego znać nie będą. Są roczniki co wystarczy dziesięć. _________________ Nie ma ludzi niezastąpionych. Oprócz The Rolling Stones.
http://artrock.pl/ |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 13.02.2008, 14:55 Temat postu: |
|
|
WOJTEKK napisał: | A po ile płyt weźmiemy do strzelania? bo jak przesadzimy z ilością, to ludzie tego znać nie będą. Są roczniki co wystarczy dziesięć. |
Weźmiemy wszystkie, które zostaną zaproponowane przez biorących udział w zabawie - patrz: post otwierający.
Na razie potrzebujemy jeszcze czterech chętnych. _________________ In pfecutione. extrema S.R.E. fedebit. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Windmill japońska edycja z bonusami

|
Wysłany: 13.02.2008, 15:58 Temat postu: |
|
|
1965 _________________ "Z układnością mi nie do twarzy. (...) Zresztą nie lubię zachowywać się układnie; nudzi mnie to."
Robert Walser "Małe poematy" [1914]
http://riversidebluesnr2.blogspot.com/ |
|
Powrót do góry |
|
 |
Sheik Yerbouti album CD

|
Wysłany: 13.02.2008, 20:35 Temat postu: |
|
|
Ja raczej odpadam, jakoś ostatnio te strzelanki mi się przejadły, poza tym wolę jednak rzucać toporkiem w obrębie jednego wykonawcy. |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 13.02.2008, 21:18 Temat postu: |
|
|
Sheik Yerbouti napisał: | Ja raczej odpadam, jakoś ostatnio te strzelanki mi się przejadły, poza tym wolę jednak rzucać toporkiem w obrębie jednego wykonawcy. |
To właśnie nie jest ani strzelanka, ani rzucanie toporkiem. I w ogóle nic wspólnego z wyłanianiem czegokolwiek metodą eliminacji.
To ma być po prostu lista płyt z danego rocznika, które najbardziej lubimy, jako zbiorowość Użytkowników Forum. Tylko i aż tyle. _________________ In pfecutione. extrema S.R.E. fedebit. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Sheik Yerbouti album CD

|
Wysłany: 13.02.2008, 21:23 Temat postu: |
|
|
Tak, tak, zasady oczywiście są zrozumiałe, a moje przejedzenie rozciąga się i na takie rankingi Nie mam po prostu głowy do tworzenia tych list, ale będę się z boku przyglądał  |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 14.02.2008, 13:13 Temat postu: |
|
|
Brakuje jeszcze 3 chętnych do podzielenia się z nami swoimi typami ulubionych płyt z 1966 roku. Co za skąpstwo!  _________________ In pfecutione. extrema S.R.E. fedebit. |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 19.02.2008, 10:34 Temat postu: Re: Płyta roku - gra wstępna ;) |
|
|
Cytat: | Zabawa w DINOZAURZY ALBUM ROKU - pomysł i zasady:
Idea jest taka, żeby poznać ulubione - w danych rocznikach - płyty Użytkowników Forum, czyli nasze. :)
Proponowane zasady w zarysie:
1. Wybieramy w osobnych tematach forum w dziale Płyty najlepsze krążki z poszczególnych lat.
2. Uzgadniamy wspólnie listę startową w następujący sposób: ściągamy z Rate Your Music chart albumowy za dany rok - pierwszą setkę, jako listę pomocniczą, dla początkowej orientacji. Po co? Choćby tylko po to, żeby się nie spierać, co w którym roku wyszło - zakładamy w tym względzie arbitralność RYM i już. Następnie każdy, kto chce, modyfikuje tę listę zostawiając tylko tytuły, które zna i oddzielnie dorzucając te, które uważa, że powinny się pojawić. Opiekun rocznika po kilkudniowych uzgodnieniach przedstawia listę do głosowania. Następnie każdy uczestnik zabawy ma kilka dni na podanie swojego rankingu płytowego na ten rok. Płyty uzyskują punkty w następujący sposób: płyta z pierwszego miejsca w rankigu dostaje tyle punktów, ile płyt znalazło się na uzgodnionej liście podstawowej, kolejna o punkt mniej itd.
3. Płyta, która zdobędzie sumarycznie najwięcej punktów wygrywa, kolejna zajmuje drugie miejsce itd.
4. Proponuję przerobić próbnie jakiś rocznik i zobaczymy, co nam z tego wyjdzie :)
|
Proponuję ograniczenie w indywidualnych propozycjach i rankingach do 100 pozycji, tzn. można oczywiście podać mniej, ale nie mozna podać więcej niż 100 albumów. Co prawda nawet tylu nie znam w 1966r., ale już rok później co niektórzy mogliby podawać setki tytułów, co opiekunowi rocznika dałoby nieźle popalić.
Dla porządku proponuję również zgłaszać propozycje w formacie:
Wykonawca - Tytuł,
czyli w normalnym standardzie.
Co prawda nie zgłosilło się quorum, ale myślę, że może batalia nad rokiem 1966 zachęci niezdecydowanych. Liczę na dotąd zdeklarowanych, że się nie rozmyślili. Jesli tak, po zakończeniu odstrzału NKRowego uruchomię temat Płyta roku 1966. Jest więc jeszcze parę dni na ewentualne uwagi i propozycje. Samą zabawę przewidują na jakieś 2 tygodnie: tydzień na skompletowanie listy startowej pretendujących albumów i drugi tydzień na zrobienie rankingu.
Rozważam kwestię "tajnego głosowania" - w PMkach z rankingami do opiekuna rocznika. Po to, by był jakis element niespodzianki w końcowym podliczeniu rankingu. Co o tym sądzicie? Z końcowym rankingiem podawałoby się także kto na co głosował. _________________ In pfecutione. extrema S.R.E. fedebit. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|