|
Muzyczne Dinozaury i ich następcy
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Bednaar zremasterowany digipack z bonusami

|
Wysłany: 27.01.2019, 00:49 Temat postu: |
|
|
The Glowing Man w sumie dobre, polecam też The Great Aninhilator. _________________ Jazz washes away the dust of every day life. Art Blakey |
|
Powrót do góry |
|
 |
Deformator kaseta "chromówka"

|
|
Powrót do góry |
|
 |
I&I digipack

|
Wysłany: 01.02.2019, 20:47 Temat postu: |
|
|
I do tego wyszło na winylu pod koniec ubiegłego roku. Gratka dla fanów dobrej muzyki i wydawnictw na poziomie
Crash
PS Dzięki za info Defo! |
|
Powrót do góry |
|
 |
Tarkus box z pełną dyskografią i gadżetami

|
Wysłany: 04.02.2019, 09:15 Temat postu: |
|
|
Wyszło niestety tylko na winylu, na CD się nie zanosi. Szkoda, że od razu na kasecie nie wydali, kurna. Zresztą podobne jaja zrobił Warner z "Senną opowieścią Jana B." - wyłącznie winyl, because fuck you, customer. _________________ If you don’t love RoboCop, then you are a Nazi and support terrorism.
Na Discogsach |
|
Powrót do góry |
|
 |
arsen1994 kaseta "żelazówka"
|
Wysłany: 11.02.2019, 12:00 Temat postu: |
|
|
Pytanie do rockowego : Czy rzeczywiście Klub Płytowy Razem chciał wydać płytę Komendarka Powrót z Materii Międzygwiazdowej ? Czy jest na ten temat w książeczce do wydania? Tak to jest napisane tutaj : https://www.facebook.com/events/141408026004308/ |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monstrualny Talerz remaster
|
Wysłany: 26.03.2019, 13:35 Temat postu: |
|
|
Pamiętacie muzyczkę z teleturnieju telewizyjnego Wielka Gra? Przypomniało mi się to ostatnio, bo fajna była ta muzyczka. Próbowałem się dogrzebać co to jest, ale jedyne na co wpadłem to informacja, że być może autorem jest niejaki Walter Wanderley, brazylijski organista-hammondzista. Gościu natrzaskał miliard płyt, które rzeczywiście brzmią podobnie jak muzyczka z Wielkiej Gry, ale na ten konkretny utwór nie wpadłem.
Ktoś coś wie na ten temat? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Duch 1532 digipack

Dołączył: 18 Maj 2008 Posty: 2913 Skąd: Breslau, Schmiedefeld
|
Wysłany: 26.03.2019, 22:17 Temat postu: |
|
|
Mam kłopot-niewiedzę. Okazało się, że „nowa” płyta kupiona na allegro jest jednak użytkowana, co — to uprzejme z jego strony — sprzedawca zgłosił przed wysyłką, za czym mogę rozważyć, czy jej nie odwołać. To album wydany przez Repertoire Records. Mejl od sprzedawcy mówi m.in.:
Cytat: | Płyta ( krążek ) jest nowa, tylko opakowanie płyty ( To jest taki jak gdyby plakat składany, takie inne opakowanie od wszystkich ) ma trochę minimalne obtarcia na krawędziach |
Wiecie, na czym dokładnie polega „taki jak gdyby plakat składany”? To koperta? Raczej karton, czy raczej papier? Czy obtarte trzyma się kupy? Może macie jakieś podobne wydania Repertoire?
Dzięki!
PS Płyta to, rzecz jasna, Tudor Lodge  _________________ Strzeżcie się przyjmowania do swego rzemiosła, wymagającego takiej czujności, jakiegokolwiek młodzieńca o ściągłej twarzy i zapadniętych oczach, skłonnego do niewczesnych rozmyślań, młodzieńca, który się zgłasza na okręt z „Fedonem”. |
|
Powrót do góry |
|
 |
B.J. box z pełną dyskografią i gadżetami

|
|
Powrót do góry |
|
 |

|
|
Powrót do góry |
|
 |
Duch 1532 digipack

Dołączył: 18 Maj 2008 Posty: 2913 Skąd: Breslau, Schmiedefeld
|
Wysłany: 27.03.2019, 12:58 Temat postu: |
|
|
Dziękuję, B.J.-u. Tak, to właśnie to. _________________ Strzeżcie się przyjmowania do swego rzemiosła, wymagającego takiej czujności, jakiegokolwiek młodzieńca o ściągłej twarzy i zapadniętych oczach, skłonnego do niewczesnych rozmyślań, młodzieńca, który się zgłasza na okręt z „Fedonem”. |
|
Powrót do góry |
|
 |
rockowy japońska edycja z bonusami

|
Wysłany: 27.03.2019, 14:10 Temat postu: |
|
|
Monstrualny Talerz napisał: | Pamiętacie muzyczkę z teleturnieju telewizyjnego Wielka Gra? Przypomniało mi się to ostatnio, bo fajna była ta muzyczka. Próbowałem się dogrzebać co to jest, ale jedyne na co wpadłem to informacja, że być może autorem jest niejaki Walter Wanderley, brazylijski organista-hammondzista. Gościu natrzaskał miliard płyt, które rzeczywiście brzmią podobnie jak muzyczka z Wielkiej Gry, ale na ten konkretny utwór nie wpadłem.
Ktoś coś wie na ten temat? |
To może być Wanderley, ale nigdy na ten utwór nie trafilem. Z drugiej strony takich hammondzistów o czystym, klasycznym brzmieniu było wielu (w Polsce m.in. Wiktor Kolankowski) i niekoniecznie Wanderley jest pierwszym, który przyszedłby na myśl.
Co nie zmienia faktu, że mimo przeciwności i braku konkretnych informacji w archiwum TVP na stosownych pudełkach z taśmami, szukam tego numeru od kilku lat. Może się w końcu uda. Jest trochę takich zagadek jeszcze (a kilka rozwiązanych czeka na wydanie, jak choćby takie "Flowers from Venus" ) _________________ http://gadrecords.pl |
|
Powrót do góry |
|
 |
Goran epka analogowa

|
Wysłany: 27.04.2019, 08:53 Temat postu: |
|
|
Pytanie do znawców twórczości The Beatles, wpadła mi w ręce płyta Hollywood Bowl.Wydanie w Rosji na 2 CD, koncerty z 64 i 65r. Na pirata to nie wyglada , jest hologram, książeczka , pełny opis, zdjęcia ale u nich to nic nie wiadomo. Wiem że oryginał wyszedł tylko na winylu, póżniej też wyszło na CD ale tylko na jednym i ze zmienioną okładką. Może ktoś wie coś więcej? _________________ Mnie się podobają melodie które już raz słyszałem.No jakże może podobać mi się piosenka którą pierwszy raz słyszę?
Inżynier Mamoń |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
|
Powrót do góry |
|
 |
Goran epka analogowa

|
Wysłany: 27.04.2019, 10:10 Temat postu: |
|
|
Dzięki ale tam już patrzyłem i są tam uwzględnione tylko wydania na jednym CD. _________________ Mnie się podobają melodie które już raz słyszałem.No jakże może podobać mi się piosenka którą pierwszy raz słyszę?
Inżynier Mamoń |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
|
Powrót do góry |
|
 |
|