Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
WOJTEKK box z pełną dyskografią i gadżetami

|
Wysłany: 22.01.2009, 16:15 Temat postu: |
|
|
Harold The Barrel napisał: | WOJTEKK napisał: | Nie przesadzałbym z ciężarem gatunkowym zieleniny - w prog-rocku można znaleźć sporo ciekawszych płyt. Caravan to jednak jest ta druga linia (bo nie liga) prog-rocka. |
Dziś ja się herbatką zakrztusiłem. Prowokacja? Takiej kontrowersyjnej wypowiedzi, co jak co, to się po Tobie WOJTKKu nie spodziewałem. |
A w czym kontrowersyjnej? Że są lepsze prog-rockowe płyty od "zielonej" czy, że Caravan to druga linia? Ja tu żadnych kontrowersji nie widzę.
Co do mojej awersji do "zielonego" - no chyba nie jest taka duża, jeżeli mam na półce uczciwego oryginała z bonusami, a nie wiem, czy wszyscy moi adwersarze mogą się tym pochwalić. Jest to moim zdaniem dobra płyta, ale żeby naj naj- to na pewno nie, a od "różowej" - w życiu! po prostu próbuję w jakiś sposob przywrócić odpowiednie proporcje.
Na pewno druga linia i komercyjnie i artystycznie. _________________ Nie ma ludzi niezastąpionych. Oprócz The Rolling Stones.
http://artrock.pl/ |
|
Powrót do góry |
|
 |
B.J. box z pełną dyskografią i gadżetami

|
|
Powrót do góry |
|
 |
Yupy maxi-singel kompaktowy

|
Wysłany: 22.01.2009, 21:00 Temat postu: |
|
|
FINAŁ
Stosunkiem głosów 6 do 5 wygrywa:
In The Land Of Grey And Pink
Miejsce 2:
If I Could Do It All Over Again, I'd Do It All Over You
Miejsce 3:
Caravan
Ja z mojej strony dziękuje wszystkim za udział!!!  _________________ Czy będę żył jutro nie umiem powiedzieć. Jednak wiem na pewno, że nie żyję dzisiaj |
|
Powrót do góry |
|
 |
Publius szpula

|
Wysłany: 22.01.2009, 21:01 Temat postu: |
|
|
Ładnie to wygląda. Aż chce się posłuchać  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Yupy maxi-singel kompaktowy

|
Wysłany: 22.01.2009, 21:06 Temat postu: |
|
|
Ja osobiście inaczej obstawiałem - pierwsze i drugie miejsce odwrotnie niż teraz, no cóż B.J. zadecydował  _________________ Czy będę żył jutro nie umiem powiedzieć. Jednak wiem na pewno, że nie żyję dzisiaj |
|
Powrót do góry |
|
 |
Harold The Barrel maxi-singel analogowy

|
Wysłany: 22.01.2009, 21:10 Temat postu: |
|
|
Parafrazując słowa pewnej piosenki mogę rzec"You Made Me So Very Unhappy" . _________________ [...]Na uwagę zasługuje utwór Echoes, który zaczyna się w XIX wieku, a kończy w XXII.
http://www.lastfm.pl/user/fleming08
Ostatnio zmieniony przez Harold The Barrel dnia 22.01.2009, 21:15, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
WOJTEKK box z pełną dyskografią i gadżetami

|
Wysłany: 22.01.2009, 21:15 Temat postu: |
|
|
Różowi Górą!!!!!  _________________ Nie ma ludzi niezastąpionych. Oprócz The Rolling Stones.
http://artrock.pl/ |
|
Powrót do góry |
|
 |
Crowley digipack

|
Wysłany: 22.01.2009, 21:18 Temat postu: |
|
|
WOJTEKK napisał: | Różowi Górą!!!!!  |
High five!  |
|
Powrót do góry |
|
 |
MirekK zremasterowany digipack z bonusami

|
Wysłany: 27.01.2009, 20:57 Temat postu: |
|
|
Yupy napisał: | Ja osobiście inaczej obstawiałem - pierwsze i drugie miejsce odwrotnie niż teraz |
Na dzien dzisiejszy, nie zmienilbym nic w kolejnosci na pudle.
Ale... kilka miesiecy temu glosowalbym inaczej. _________________ "Życie bez muzyki jest błędem." - F. Nietzsche |
|
Powrót do góry |
|
 |
Białystok zremasterowany digipack z bonusami

|
Wysłany: 07.01.2013, 12:48 Temat postu: |
|
|
Przeglądam tu i ówdzie jak hartowała się stal. W powyższym przypadku pudło (chyba) było wyjątkowo łatwe do odgadnięcia na starcie, za wyjątkiem złota i srebra. Nr 1 na zieleń czy róż to jak widzę, nie tylko dla mnie, rzut monetą. |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 12.11.2019, 22:17 Temat postu: |
|
|
PODSUMOWANIE (bo lepiej później niż wcale)
-------------------------------
1. In The Land Of Grey And Pink
2. If I Could Do It All Over Again, I'd Do It All Over You
3. Caravan
4. For Girls Who Grow Plump in the Night
5. Waterloo Lily
6. Cunning Stunts
7. Blind Dog at St. Dunstans
8. The Battle Of Hastings
9. Better by Far
10. Back to Front
11. Unauthorized Breakfast Item
12. The Album
13. Cool Water _________________ "Życie bez muzyki jest błędem." - F. Nietzsche |
|
Powrót do góry |
|
 |
Crazy album CD
|
Wysłany: 12.11.2019, 22:24 Temat postu: |
|
|
Ot i kolejny zespół, obok Gentle Giant (u MirkKa w awatarze, co za koincydencja!), którego - wydaje mi się - nie słyszałem ani źdźbła. _________________ jeżeli nam zabraknie sił
zostaną jeszcze morze i wiatr |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 12.11.2019, 22:52 Temat postu: |
|
|
Poważnie? Dwie płyty Gentle Giant były w zestawieniu rocznikowych 1972 i po żadną nie sięgnąłeś?
Nie pamiętałem jak to wszystko potoczyło się 6 lat temu w strzelance Caravan-owej, stąd to podsumowanie. Przynajmniej wiesz, których płyt unikać jak ognia, chociaż nie zawsze to się sprawdza. Możesz mieć inny gust muzyczny od tych kilku osób, które uczestniczyły w strzelance.
Urządziłem sobie dzisiaj maraton muzyki Caravan i stwierdzam, że nic nie zmieniłbym na podium. _________________ "Życie bez muzyki jest błędem." - F. Nietzsche |
|
Powrót do góry |
|
 |
Białystok zremasterowany digipack z bonusami

|
Wysłany: 12.11.2019, 22:56 Temat postu: |
|
|
1 listopada 2019 r. zielony i różowy (czyli złoty i srebrny medalista) ukazały się na LP. To może zacznij od analogów.
P.S. Zielony to mój nr 1 1970 r., w niedawno toczącym się tu plebiscycie na album tego rocznika ... _________________ https://rateyourmusic.com/~Blodwynpig1971 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Crazy album CD
|
Wysłany: 12.11.2019, 22:57 Temat postu: |
|
|
MirekK napisał: | Dwie płyty Gentle Giant były w zestawieniu rocznikowych 1972 i po żadną nie sięgnąłeś? |
Nie zdążyłem Miałem je obie na liście do sięgania, ale tam zostało jeszcze sporo rzeczy, kiedy już trzeba było finiszować. I jakoś nie spieszyło mi się do tych Giants, bo obawiałem się trochę, że mogliby skończyć jak Close to the Edge i inne takie, a tak to przynajmniej mogę mieć nadzieję, że przede mną jeszcze nowe piękne odkrycia  _________________ jeżeli nam zabraknie sił
zostaną jeszcze morze i wiatr |
|
Powrót do góry |
|
 |
|