Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Tarkus box z pełną dyskografią i gadżetami

|
Wysłany: 26.04.2009, 21:30 Temat postu: |
|
|
Niech co Opiekun Rocznika?
Niech żyje!
 _________________ If you don’t love RoboCop, then you are a Nazi and support terrorism.
Na Discogsach |
|
Powrót do góry |
|
 |
Arnold Layne digipack

|
Wysłany: 26.04.2009, 21:32 Temat postu: |
|
|
WOJTEKK napisał: | A kolega co pije? |
Absolut, Finlandia, Luksusowa miodowa.
WOJTEKK napisał: | bo ja proponuję już nie, |
Tego nie rozumiem. Czyżby kolega medyk zapodał sobie:
bo nieco wątek się plącze  _________________ "How I wish, how I wish you were here"... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Maciek zremasterowany digipack z bonusami

|
Wysłany: 26.04.2009, 21:33 Temat postu: |
|
|
Dzięuję pięknie wszystkim czynnym i biernym Uczestnikom, przepraszając raz jeszcze za pasywność na rozgrzewce i ewentualne pomyłki i wpadki.
Szczegóły głosowania można pobrać tu lub tu. _________________ Adoptuj, adaptuj i ulepszaj. |
|
Powrót do góry |
|
 |
WOJTEKK box z pełną dyskografią i gadżetami

|
|
|
Arnold Layne napisał: | WOJTEKK napisał: | Żadne SBB, żaden King Crimson. |
Ot "znaffca". Pociesza mnie tylko domniemanie, że na medycynie znasz się lepiej niż na muzyce . W przeciwnym przypadku nie chciałbym byc Twoim pacjentem . Zresztą i tak mi to nie grozi . |
"SBB - Memento" wygrało z Closer w 1980 - IMO - w życiu nie powinno, "Discipline" KC wygrało z "Moving Pictures" - też sprawa bardzo dyskusyjna... W obu przypadkach zadecydowała nazwa a nie sama muzyka. _________________ Nie ma ludzi niezastąpionych. Oprócz The Rolling Stones.
http://artrock.pl/ |
|
Powrót do góry |
|
 |
Jakuz zremasterowany digipack z bonusami

|
|
|
A może Panowie Wojtek i Arnold podziekowali by Prowadzącemu i przestali robić off-topa?  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Arnold Layne digipack

|
Wysłany: 26.04.2009, 21:34 Temat postu: |
|
|
Magog napisał: | Arnold, spodziewaj się odwiedzin... |
Oż w mordę . A tom se nagrabił , Gog i Magog na mnie polowac będą... _________________ "How I wish, how I wish you were here"... |
|
Powrót do góry |
|
 |
B.J. box z pełną dyskografią i gadżetami

|
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 26.04.2009, 21:36 Temat postu: |
|
|
To nie offtop - to dyskusja. A szefu dzisiaj jakiś przewrażliwiony? Spoko, to nie forum SBB, wydawca nie wpadnie i nie zacznie krzyczeć, żeby posty kasować
Maćku - dziękujemy. _________________ Nie ma ludzi niezastąpionych. Oprócz The Rolling Stones.
|
Powrót do góry |
|
 |
Arnold Layne digipack

|
Wysłany: 26.04.2009, 21:38 Temat postu: |
|
|
Jakuz napisał: | A może Panowie Wojtek i Arnold podziekowali by Prowadzącemu i przestali robić off-topa? |
OK. Macku, wielkie dzięki
Co do OT, to się jeszcze zastanowię .
Wojtek bardzo widowiskowo się irytuje , choc skuteczności to nie ma żadnej
WOJTEKK napisał: | "SBB - Memento" wygrało z Closer w 1980 - IMO - w życiu nie powinno, "Discipline" KC wygrało z "Moving Pictures" - też sprawa bardzo dyskusyjna... W obu przypadkach zadecydowała nazwa a nie sama muzyka. |
Zgadza się. Ale to wszak ma byc zabawa, a nie walka o złote kalesony .
Jeśli Cię swoimi komentarzami uraziłem, to przepraszam. Nie będziemy chyba toczyc wojny z tak błahego powodu... _________________ "How I wish, how I wish you were here"... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Magog epka analogowa

|
Wysłany: 26.04.2009, 21:40 Temat postu: |
|
|
Arnold Layne napisał: | Magog napisał: | Arnold, spodziewaj się odwiedzin... |
Oż w mordę . A tom se nagrabił , Gog i Magog na mnie polowac będą... |
Nawet Twoje zdjęcia gdzieś się znajdą.  |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 26.04.2009, 21:54 Temat postu: |
|
|
Pavulon też się znajdzie  _________________ Nie ma ludzi niezastąpionych. Oprócz The Rolling Stones.
|
Powrót do góry |
|
 |
Crowley digipack

|
Wysłany: 27.04.2009, 00:16 Temat postu: |
|
|
Na razie powiem tylko tyle, że jedynie imć Arnold poprawnie przydzielił 30 i 29 punktów.
A że nikt oprócz mnie nie zagłosuje na Talking Heads to mi się nawet w najbardziej groteskowych koszmarach nie śniło.
Dzięki dla ojca prowadzącego.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Yer Blue remaster

|
Wysłany: 27.04.2009, 12:51 Temat postu: |
|
|
Troche olalem ten rocznik, ale wyniki jak zwykle emocjonujace.
Ale teraz wiem, że moje głosy by nieźle namieszały na podium, bowiem 30 pkt dałbym dla Dire Straits, a 29 dla Ironów - co dla pierwszych dało by 238 punktów i trzecie miejsce, a dla drugich 239 punktów i miejsce drugie. Bardzo żałuje, że nie głosowałem...
28 punktów dostałby Paul McCartney za świetne Tug Of War ale nie wiem co by mu to dało, bo jakoś go nie zauwazyłem na liście.
Oprócz tych 3 płyt rozdzieliłbym jakieś grosze dla 7 pozostałych płyt, w tym pewnie dla Michaela J. bo to jedyna jego słuchalna płyta, ale raczej na 19 nie miałby szans wiec do top 10 by nie wszedł.
"Signals" dostałby najwyżej 1 punkt, a może i bym zastąpił te płyte czymś lepszym wiec wynik Rush zostałby marny tak jak jest.
Szkoda tylko tych Maidenów i wyjatkowo pięknych Straitsów (jedyna ich płyta, która trawie).
A co mnie zaskoczyło to 7 punktów dla Van Halen. Jak było "Women And Children First" to nikt nie chchiał głosować, a takie badziewiaste "Diver Down" od razu ma punkty.
Na szczęscie za rok bedzie na co głosować, postaram sie nie nawalić
EDIT: A jednak jest McCartney na liście Ale coś słabiutko, z moimi miałby równe 50 punktów.
Tyle samo bo, 22 punkty zdobyło "Gone Troppo" kolegi George'a i to mnie bardzo cieszy. Komu sie ta płyta tak podoba?  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Crowley digipack

|
Wysłany: 27.04.2009, 15:38 Temat postu: |
|
|
Jeszcze kilka słów.
Bardzo mi szkoda niskich pozycji Accept, wspomnianego Talking Heads (spodziewałem się najmarniej pierwszej dwudziestki), Briana Eno (to mój drugi ulubiony Ambient), Supertramp i Judas Priest. U mnie wszystkie były dość wysoko i wszystkich słucham z przyjemnością. Dziwnie wysoko Camel ze swoją najsłabszą płytą. Zastanawiające, że tak samo magia nazwy nie zadziałała w przypadku Jethro Tull, który wylądował gdzieś w ogonie z wcale nie tak tragicznym albumem. Z Rushem to chyba największa porażka. Jak dla mnie Signals to rozwinięcie Moving Pictures i powinna w cuglach wygrać. Pozytywne zaskoczenia to przede wszystkim Metheny, Dire Straits (która mogłaby być na pudle jednak), Alan Parsons Project (tu wielka i miła niespodzianka dla mnie bo do tej pory Parsonsa olewaliście), Oldfield (jak najbardziej zasłużenie) i wreszcie Kate Bush. To moja najmniej ulubiona płyta Kaśki, Kick insie potraktowaliście z buta, więc nie spodziewałem się wiele a tu proszę. Aż strach pomyśleć co będzie w 1985... |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 27.04.2009, 19:07 Temat postu: |
|
|
Maćku, możesz listę w całości opublikować? _________________ Nie ma ludzi niezastąpionych. Oprócz The Rolling Stones.
|
Powrót do góry |
|
 |
|