Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Freefall zremasterowany digipack z bonusami

|
Wysłany: 25.11.2020, 22:59 Temat postu: |
|
|
Leptir napisał: | Zenon Plech...  |
[']
Leptir napisał: | Diego Maradona |
['] |
|
Powrót do góry |
|
 |
Okechukwu japońska edycja z bonusami

|
Wysłany: 25.11.2020, 23:20 Temat postu: |
|
|
Cytat: | Pamiętam 1/8 na MŚ we Włoszech, Argentyna Brazylia. Wydawało się że Brazylia zje Argentynę na surowo. |
Też pamiętam. Brazylia miała gigantyczną przewagę - Argentyna praktycznie nie istniała w tym meczu. Zresztą w następnych też szło im po grudzie i prześlizgiwali się w karnych. Bramkarz świetnie broniący karne + Maradona zadecydowali, że doszli do finału. I w sumie mogli go wygrać No a w 94 z Nigerią Diego wszedł, strzelił i już amok miał w oczach Maradona/Efedrona  |
|
Powrót do góry |
|
 |
B.J. box z pełną dyskografią i gadżetami

|
Wysłany: 26.11.2020, 02:16 Temat postu: |
|
|
To do kompletu wspomnień trzeba jeszcze dodać 83 min. finału MŚ w 1986 r. Jest 2:2 - Niemcy strzelają 2 bramki w 5 minut i doganiają Argentynę. Jak zwykle w końcówce spotkania dominują. I wtedy Diego - po wymianie w środku pola główek z Giustim - zagrywa prostopadłą piłkę do Burruchagi, który zadaje decydujący cios. Argentyna mistrzem świata! _________________ In pfecutione. extrema S.R.E. fedebit. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Arnold Layne digipack

|
Wysłany: 26.11.2020, 08:12 Temat postu: |
|
|
Leptir napisał: | Zenon Plech... |
greg66 napisał: | Diego MARADONA |
['][']['] _________________ "How I wish, how I wish you were here"... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monstrualny Talerz remaster
|
Wysłany: 26.11.2020, 09:16 Temat postu: |
|
|
Lubiłem gościa, mimo wszystko |
|
Powrót do góry |
|
 |
Inkwizytor remaster

Dołączył: 06 Maj 2007 Posty: 2438 Skąd: Monty Python`s Flying Circus
|
Wysłany: 26.11.2020, 10:37 Temat postu: |
|
|
Maradona - In Memorian.... (`).....
Dla mojego pokolenia postać kultowa - na podwórku prawie każdy chciał być Maradoną - potem Van Bastenem czy Gullitem . Pamiętam jak zbieraliśmy karty do gry z gum do żucia i jak się natrafiło na Asa z Maradoną - to było się gość . Niestety jak ktoś celnie podsumował - wielki piłkarz ale marny człowieczek. Zapomina się o jego blamażu z dragami w 94 gdzie niektórzy wietrzyli wielki come back. W 90 Argentyna grała tragicznie i doczołgała się do finału - więcej zasługi było Goycochei niż Diego. A zwyczajne bezczelne oszustwo z Angią 86 strzał ręką urósł do jakiejś legendy niczym rycerze okrągłego stołu i św Graal. Zapomina się, że 86 to nie był Diego i jacyś tam chłoptasie - był m.in genialny Valdano czy Burruchaga. Już wtedy dała o sobie znać siła przychylnych mediów kreujących mity i legendy. Można też nieśmiało wspomnieć o totalnej kompromitacji jako "coach" - gdy Niemcy rozwalili w RPA 2010 Agentynę i nawet chyba najsłabsze ogniwo w historii reprezentacji Arne Friedrich strzelił gola . Najuczciwiej powiedzieć, że miał swoje fenomenalne ale MOMENTY. A wczoraj przekraczano granice śmieszności gdy np stawiano go wyżej od Pele - 3 krotnego mistrza świata i żadnych prawie ekscesów. _________________ ...Nobody expects the Spanish inquisition ! |
|
Powrót do góry |
|
 |
akukuuu longplay

|
Wysłany: 26.11.2020, 11:26 Temat postu: |
|
|
marny człowieczek? może po prostu w walce z demonami - słaby człowiek - tylko tyle. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Bednaar zremasterowany digipack z bonusami

|
Wysłany: 26.11.2020, 11:53 Temat postu: |
|
|
Maradona - na pewno genialny piłkarz, ale nie najwybitniejszy - jednak drugi po Pele. Tak czy inaczej szkoda człowieka, zmarł młodo - cóż to jest 60 lat? _________________ Jazz washes away the dust of every day life. Art Blakey |
|
Powrót do góry |
|
 |
Okechukwu japońska edycja z bonusami

|
Wysłany: 26.11.2020, 12:06 Temat postu: |
|
|
Trenerem był marnym, ale piłkarzem genialnym. Drybling, precyzja podanie, wolne - wszystko na niesamowitym poziomie. Pelego nie pamiętam -to nie moje czasy, więc trudno mi się o nim wypowiadać. Pamiętam, że część meczów z MŚ 86 transmitowano późną nocą i babcia, u której wówczas byłem- nie pozwalała mi ich oglądać. Dlatego ominął mnie półfinal Argentyna Belgia. I mecz Argetyna: Urugwaj w 1/8 też. Doskonale pamiętam ćwierćfinał i finał. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Freefall zremasterowany digipack z bonusami

|
Wysłany: 26.11.2020, 12:30 Temat postu: |
|
|
Okechukwu napisał: | Dlatego ominął mnie półfinal Argentyna Belgia. |
Wszyscy wspominają rajd z meczu z Anglikami, a półfinał z Balgami to również był to popis Maradony! Kto wie, czy nie zagrał wtedy lepiej niż przeciwko Wyspiarzom?
Wielki piłkarz, szkoda, że w życiu sobie nie poradził... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Duch 1532 digipack

Dołączył: 18 Maj 2008 Posty: 2916 Skąd: Breslau, Schmiedefeld
|
Wysłany: 26.11.2020, 13:55 Temat postu: |
|
|
Profesor Marcin Król. Warto go było, niechby w niezgodzie, czytać i słuchać. _________________ Strzeżcie się przyjmowania do swego rzemiosła, wymagającego takiej czujności, jakiegokolwiek młodzieńca o ściągłej twarzy i zapadniętych oczach, skłonnego do niewczesnych rozmyślań, młodzieńca, który się zgłasza na okręt z „Fedonem”. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Crazy album CD
|
Wysłany: 26.11.2020, 14:00 Temat postu: |
|
|
Miałem z nim wykłady. "Historia idei" chyba to się nazywało. Sprawiał wrażenie, jakby przez cały czas myślał o tym, czy już może wyjść zapalić  _________________ jeżeli nam zabraknie sił
zostaną jeszcze morze i wiatr |
|
Powrót do góry |
|
 |
Duch 1532 digipack

Dołączył: 18 Maj 2008 Posty: 2916 Skąd: Breslau, Schmiedefeld
|
Wysłany: 26.11.2020, 14:03 Temat postu: |
|
|
Tacy są najlepsi  _________________ Strzeżcie się przyjmowania do swego rzemiosła, wymagającego takiej czujności, jakiegokolwiek młodzieńca o ściągłej twarzy i zapadniętych oczach, skłonnego do niewczesnych rozmyślań, młodzieńca, który się zgłasza na okręt z „Fedonem”. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Arnold Layne digipack

|
Wysłany: 26.11.2020, 15:17 Temat postu: |
|
|
Duch 1532 napisał: | Marcin Król |
['] _________________ "How I wish, how I wish you were here"... |
|
Powrót do góry |
|
 |
akond kaseta "metalówka"

|
Wysłany: 26.11.2020, 20:44 Temat postu: |
|
|
Freefall napisał: | Wszyscy wspominają rajd z meczu z Anglikami, a półfinał z Balgami to również był to popis Maradony! Kto wie, czy nie zagrał wtedy lepiej niż przeciwko Wyspiarzom? |
Lepiej. To była chyba kwintesencja jego sztuki (nie waham się użyć tego słowa).
Tu wszystko podane na tacy - gdyby ktoś chciał powspominać:
https://www.youtube.com/watch?v=Q12s70yU33Y
. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|